LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Μαΐου 2024 14:50

Ρωσία - Ζαχάροβα: Θα πλήξουμε βρετανικούς στόχους, εάν...

Τι είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, για την "συμμαχία" με το Πεκίνο, το ενδεχόμενο να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ουκρανία και η Μολδαβία, τις προειδοποιείσεις προς τη Βρετανία και τη ρωσική βοήθεια προς τη Γεωργία.

Μαρία Ζαχάροβα - Ρωσία - Εκπρόσωπος υπουργείου Εξωτερικών

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, ερωτηθείσα σήμερα σχετικά με το ενδεχόμενο να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ουκρανία και η Μολδαβία, δήλωσε πως αυτό θα ισοδυναμούσε με περαιτέρω επέκταση προς ανατολάς του ΝΑΤΟ.

Η Ζαχάροβα υποστήριξε ακόμα ότι η Μόσχα δεν οικοδομεί στρατιωτικές συμμαχίες ή συνασπισμούς με άλλα κράτη, της Κίνας περιλαμβανομένης.

Η εκπρόσωπος απάντησε με τη δήλωση αυτή σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο η Μόσχα και το Πεκίνο να σφραγίσουν μια συμμαχία, η οποία να υπερβαίνει τη «χωρίς όρια» σύμπραξη που ανακοίνωσαν το 2022.

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ακόμα πως η Μόσχα συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το διάστημα πρέπει να παραμείνει ελεύθερο από όπλα.

Οι σημερινές δηλώσεις της έγιναν μετά την αποτυχία αυτή την εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ρωσικού σχεδίου απόφασης που καλούσε όλες τις χώρες να εμποδίσουν «για πάντα» την τοποθέτηση οποιουδήποτε όπλου στο εξώτερο διάστημα, την απειλή να τοποθετηθούν εκεί όπλα, καθώς και την ενδεχόμενη χρήση τους.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας για θέματα ελέγχου των εξοπλισμών απέρριψε αυτή την εβδομάδα ως «ψευδείς ειδήσεις» τον ισχυρισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Ρωσία έθεσε σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη ένα όπλο ικανό να επιθεωρεί και να επιτίθεται σε άλλους δορυφόρους.

Η Ζαχάροβα δήλωσε ακόμα πως η Μόσχα θα απαντήσει με πλήγματα σε βρετανικούς στόχους, αν βρετανικά όπλα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να πληγεί ρωσικό έδαφος.

Η ίδια είπε στους δημοσιογράφους πως σε ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσαν να πληγούν βρετανικοί στόχοι «στο έδαφος της Ουκρανίας και πέραν των συνόρων της».

Η εκπρόσωπος επανέλαβε έτσι μια προειδοποίηση την οποία είχε διατυπώσει για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το μήνα η Μόσχα αφού ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει πως η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όπλα που της παρέχονται από το Λονδίνο για να πλήξει στόχους μέσα στη Ρωσία.

Η Ρωσία είχε αντιδράσει με οργή στη δήλωση αυτή και την είχε επικαλεσθεί ως έναν από τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να πραγματοποιήσει αυτό το μήνα ασκήσεις με προσομοίωση χρήσης τακτικών πυρηνικών πυραύλων.

Η Ζαχάροβα κατηγόρησε επίσης σήμερα τις ΗΠΑ ότι εκβιάζουν τη Γεωργία αναφορικά με το νομοσχέδιο περί «ξένων πρακτόρων» που υιοθετήθηκε αυτό το μήνα από το κοινοβούλιο της χώρας.

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει να σταματήσουν τη βοήθεια προς τη Γεωργία και να επιβάλουν κυρώσεις σε αξιωματούχους για το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο έχει πυροδοτήσει μεγάλες διαδηλώσεις στη Γεωργία.

Αντίπαλοι του νομοσχεδίου υποστηρίζουν πως είναι αυταρχικό και ρωσικής εμπνεύσεως. Το κυβερνών κόμμα στη Γεωργία λέει πως χρειάζεται για να διασφαλισθεί η διαφάνεια στις ξένες χρηματοδοτήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων και για να προστατευθεί η κυριαρχία της χώρας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον 12χρονο και τον 20χρονο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχοΣήμερα 09:31 | Ειδήσεις

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε σε στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό 12χρονου και 20χρονου από τη Ρωσία που είχαν χαθεί στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Μητσοτάκη για "Αμοργόραμα": Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία - Τι είπε για τα Θαλάσσια ΠάρκαΣήμερα 12:27 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον δήμαρχο Αμοργού και τον Επαγγελματικό Αλιευτικό Σύλλογο του νησιού

Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψειΧθες 23:51 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε χωρίσει από την κοπέλα του.

Φωτιά στην Αχαΐα - Κινητοποιήθηκαν 4 εναέρια μέσαΣήμερα 12:37 | Ειδήσεις

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στην Αχαΐα - Κινητοποιήθηκαν 4 εναέρια μέσα12:51Μητσοτάκη για "Αμοργόραμα": Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία - Τι είπε για τα Θαλάσσια Πάρκα12:36Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση χωρίς κράνος12:21Γάζα: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Γκουτέρες, ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός12:07ΕΕ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για επιστροφή των απαχθέντων παιδιών της Ουκρανίας11:52Νέοι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκρήξεις από το Κίεβο ως τη Λβιβ11:36Ηράκλειο: Σύλληψη 38χρονου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων11:24Πάτρα: Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετά τη φωτιά που είχε σημειωθεί στις 26 Ιουλίου11:10Αιματηρά επεισόδια στον αγώνα Ιντεπεντιέντε – Ουνιβερσιδάδ: Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες10:56Υπό συνεχή επιτήρηση το ημιβυθισμένο MN KOSTAS στη Σητεία – Αναμένεται η ανέλκυση του φορτηγού πλοίου10:42Νίκος Δένδιας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας 10:28Ουγγαρία: Η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας10:14Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Αυγούστου10:00Χαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον 12χρονο και τον 20χρονο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχο09:45Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο - 3 τραυματίες09:31Τι καιρό θα κάνει σήμερα Πέμπτη09:17Ryanair: Πάνω από 5.000 καθυστερήσεις πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 – Καταγγελία στην Κομισιόν09:03Συναγερμός στις φυλακές Ναυπλίου: Επτά κρατούμενοι στο νοσοκομείο08:48Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του "Χόμπιτ" πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων08:34Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψει08:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο