LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2024 20:57

Φοιτητικές εκλογές: Η ΔΑΠ, η ΠΚΣ και η κόντρα για την πρωτιά

Πρωτιά για 37η χρονιά υποστηρίζει ότι κατέλαβε η ΔΑΠ, πρώτη δύναμη πανελλαδικά δηλώνει και η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στις φοιτητικές εκλογές...

φοιτητικες εκλογες

Φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν στις 22 Μαΐου και σύμφωνα με την εικόνα που αποτυπώνεται σε όλη την Ελλάδα, η συμμετοχή των φοιτητών κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε ανακοίνωση της δηλώνει ότι ήρθε πρώτη για 37η συνεχόμενη χρονιά, αναφέροντας τα εξής:

«Πρώτη για 37η συνεχόμενη χρονιά στις φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Πιο αναλυτικά, με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση σε 60 Συλλόγους (περίπου το 30% των φοιτητικών Συλλόγων), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λαμβάνει αυτήν τη στιγμή ποσοστό της τάξης του 48%, το οποίο εκτιμάται ότι στην τελική ενσωμάτωση θα κυμανθεί γύρω στο 40%.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό γύρω στο 20%, ενώ μάχη για την τρίτη θέση δίνουν ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ με ποσοστό της τάξεως του 5%. Σημειώνεται ότι η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά στις εκλογές των τελευταίων ετών, δεν κατάφερε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή της χώρας.

Οι φοιτητές έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση υπέρ των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταδικάζοντας απερίφραστα αντιλήψεις και συμπεριφορές που ανήκουν στο παρελθόν»..

Κωτσαντής: «Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας είναι ξανά 1η δύναμη πανελλαδικά!»

«Οι φοιτητικές εκλογές, με την 3η συνεχόμενη νίκη της Πανσπουδαστικής, στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που και στον χώρο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και συνολικά στη ζωή των φοιτητών αφήνει το αντιλαϊκό κι αντιδραστικό της αποτύπωμα. Παρ' όλη την οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να υπονομεύσουν τη συμμετοχή και να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες τούς γύρισαν την πλάτη και καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική» δήλωσε για τα αποτελέσμα των φοιτητικών εκλογών, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

«Μετά τις μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις, τώρα και στην κάλπη των φοιτητικών εκλογών, χιλιάδες νέοι και νέες απέρριψαν τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, απαίτησαν ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα. Η επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών θα βρίσκει απέναντί της ένα ακόμα πιο μαχητικό φοιτητικό κίνημα με 'σημαία' του τις σύγχρονες ανάγκες και την πάλη για ριζικές ανατροπές. Στις φοιτητικές εκλογές, εκτός από την κυβερνητική παράταξη, ηττήθηκαν και οι παρατάξεις εκείνων των κομμάτων που έχουν τις δικές τους ευθύνες για την προώθηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου μέσα κι έξω από τα Πανεπιστήμια. Κυριολεκτικά εξαφανίστηκε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατόρθωσε να έχει ούτε έναν υποψήφιο σε όλη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα οι φοιτητές γύρισαν την πλάτη στις παρατάξεις των κομμάτων-συμπληρωμάτων στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, όπως οι παρατάξεις, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς» πρόσθεσε ο Θ. Κωτσαντής και κατέληξε στη δήλωσή του:.

«Στις 9 Ιούνη, στις ευρωεκλογές, η νέα γενιά μπορεί να κάνει ξανά τη διαφορά! Οι αγώνες των φοιτητών, η προσπάθεια για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, με την πρωτιά της Πανσπουδαστικής, μπορεί να βρει συνέχεια μέσα από την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Για να φάει ξανά ένα γερό χαστούκι η κυβέρνηση, η πολιτική της ΕΕ και τα άλλα κόμματα που την στηρίζουν. Για να δυναμώσει η μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις- στην ευρωβουλή - και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα. Στις 9 Ιούνη πάμε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή της νεολαίας!».

Ειδήσεις σήμερα:

antenna.gr: Εδώ, τίποτα δεν ανεβαίνει στην τύχη

Δανία: Φωτιά στα γραφεία φαρμακευτικού κολοσσού (εικόνες)

Ερμού: Άνδρας επιτέθηκε σε 20χρονη στην μέση του δρόμου (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την ΚυριακήΧθες 13:49 | Ειδήσεις

Μικρή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την επικράτεια.

Σίκινος: Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει το θρίλερ της εξαφάνισης δύο γυναικών (βίντεο)Χθες 18:53 | Ειδήσεις

Δεν έχουν τέλος οι εξαφανίσεις ξένων επισκεπτών τις τελευταίες εβδομάδες στην χώρα μας. Νέος συναγερμός σήμανε στη Σίκινο αυτή τη φορά, καθώς αγνοούνται δυο Γαλλίδες τουρίστριες. Τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1.

Λάρισα: Νεκρός οδηγός μετά από εκτροπή αυτοκινήτου (εικόνες)Χθες 20:05 | Ειδήσεις

Το όχημα που οδηγούσε μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών με αποτέλεσμα ο άτυχος οδηγός να τραυματιστεί θανάσιμα.

Κάτω Πατήσια: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβισμός ατόμων από την ΠυροσβεστικήΧθες 23:30 | Ειδήσεις

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και ένα ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Κυριακή06:00Euro 2024: Η Ιταλία κέρδισε με ανατροπή την Αλβανία (εικόνες)23:59Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση για τα νομικά πρόσωπα23:45Κάτω Πατήσια: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβισμός ατόμων από την Πυροσβεστική23:31Πέθανε ο Κέβιν Κάμπελ23:17Ουκρανία: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για απαγωγή παιδιών και παράνομες υιοθεσίες23:05Στεφανίδη: Η έκκληση στον Μητσοτάκη και η παρέμβαση Λιβάνιου22:50Athens Pride 2024: Χρώματα και συνθήματα στην παρέλαση υπερηφάνειας (εικόνες)22:36Η Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης της Κάσου22:22Ρέθυμνο: Νεκρός βρέθηκε καπετάνιος σε πλοίο22:07TikTok: Πως ευθύνεται για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη21:53Χανιά: Άγρια συμπλοκή με... ξύλο και πυροβολισμούς σε μίνι μάρκετ (εικόνες)21:40Πέθανε ο Ελευθέριος Καλογιάννης21:26Συνελήφθη 52χρονος με καταδίκες φυλάκισης πάνω από 35 χρόνια21:12Euro 2024: Η Ισπανία κέρδισε εύκολα την Κροατία (εικόνες)20:58Ερντογάν για Eurofighter: Η Γερμανία έχει πλέον μαλακώσει σε αυτό το θέμα20:44Λάρισα: Νεκρός οδηγός μετά από εκτροπή αυτοκινήτου (εικόνες)20:30Σίκινος: Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει το θρίλερ της εξαφάνισης δύο γυναικών (βίντεο)20:17Εθνική Ελλάδας - Προολυμπιακό: Εκτός ο Παπαπέτρου, “αμφίβολος” ο Σλούκας 20:03Ενδοοικογενειακή βία - Φθιώτιδα: Στη φυλακή ο άνδρας που μαχαίρωσε τη σύντροφό του19:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο