LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2024 19:27 | Ανανέωση: 22 Μαΐου 2024 19:27

Βρετανία: Εκλογές στις 4 Ιουλίου προκήρυξε ο Σούνακ (βίντεο)

Πρέπει να μάθουμε επιτέλους ποιος κυβερνά την χώρα, είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, κατά την ανακοίνωση της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών στην χώρα.

Ρίσι Σούνακ

«Πρέπει να μάθουμε επιτέλους ποιος κυβερνά την χώρα», είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, κατά την ανακοίνωση της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών στην χώρα, λίγη ώρα αφότου ο Ρίσι Σούνακ έθεσε την 4η Ιουλίου ως ημέρα εθνικών εκλογών.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη υψηλόβαθμες πηγές, ανέφερε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ πρόκειται να ανακοινώσει τη διεξαγωγή εκλογών τον Ιούλιο.

Η πολιτική συντάκτρια του τηλεοπτικού δικτύου ITV τόνισε ότι εκλογές θα γίνουν στις 4 Ιουλίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δεν έχει καταφέρει να καταλαγιάσει τις φήμες ότι ενδέχεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές αφού υπουργοί της κυβέρνησης ακύρωσαν εκδηλώσεις, ανέβαλαν ταξίδια τους στο εξωτερικό για να συμμετάσχουν σε μια κυβερνητική συνεδρίαση.

"Νωρίτερα σήμερα, μίλησα με την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά για να ζητήσω τη διάλυση του Κοινοβουλίου. Ο Βασιλιάς έκανε δεκτό αυτό το αίτημα και οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου", δήλωσε στο διάγγελμα του ο 44χρονος ηγέτης των Τόρις, μιλώντας υπό βροχή στα σκαλιά της Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως έκανε γνωστό το πρωθυπουργικό γραφείο, οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων θα ανασταλούν μεθαύριο Παρασκευή και η Βουλή θα διαλυθεί στις 30 Μαΐου.

Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Ιουλίου θα συγκληθεί στις 9 Ιουλίου και θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου.

Είχε προθεσμία μέχρι τον Δεκέμβριο για να προκηρύξει εκλογές που θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2025.

Ο χρόνος των εκλογών καθορίζεται από τον υπολογισμό του πρωθυπουργού για την πιο συμφέρουσα ημερομηνία για τους κυβερνώντες Συντηρητικούς. Ήταν αναμενόμενο το φθινόπωρο, όταν ορισμένοι οικονομικοί παράγοντες αναμενόταν να είχαν βελτιώσει τις πιθανότητές τους, είπε το Institute for Government.

Αλλά τα ευνοϊκά οικονομικά νέα την Τετάρτη , με τον πληθωρισμό να πέφτει στο 2,3%, άλλαξαν την αφήγηση.

Πώς λειτουργεί η ψηφοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο;
Οι πολίτες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιλέξουν και τα 650 μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων για μια θητεία έως και πέντε ετών. Το κόμμα που θα έχει την πλειοψηφία στα Κοινά, είτε μόνο του είτε σε συνασπισμό, θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και ο αρχηγός του θα είναι πρωθυπουργός.

Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα καθορίσουν την πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης, η οποία ηγείται από τους κεντροδεξιούς Συντηρητικούς τα τελευταία 14 χρόνια. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ισχυρότερη θέση.

Ειδήσεις σήμερα:

antenna.gr: Εδώ, τίποτα δεν ανεβαίνει στην τύχη

Χαλκίδα: Συνελήφθη η διευθύντρια της ΔΟΥ για εκβιασμούς επιχειρηματιών

Κιλκίς - Κτηνοτρόφος: “Αναγκάστηκα να σκοτώσω εγώ, γιατί σήμερα θα ήταν η κηδεία μου”


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Yψηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις την Κυριακή της ΠεντηκοστήςΧθες 14:30 | Ειδήσεις

Που αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, μετά το μεσημέρι. Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Φωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας, εκκενώνεται ο οικισμός (εικόνες)Χθες 22:48 | Ειδήσεις

Μεγάλη κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την έγκαιρη επέμβαση στο νέο πυρινό μέτωπο.. Σε ποιο σημείο ξέσπασε η φωτιά. Οι κάτοικοι ζητούν ενισχύσεις.

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού - Κατασχέθηκε το σκάφοςΧθες 19:16 | Ειδήσεις

Πότε οδηγούνται ενώπιον των εισαγγελικών αρχών για την πρόκληση της φωτιάς. Πώς έφτασαν, Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα, στη διαπίστωση ότι τα πυροτεχνήματα προκάλεσαν την πυρκαγιά στο Μπίστι.

Λύτρας: Ανθρωποφαγία, ψέματα και ανακρίβειες εις βάρος των παιδιών μουΧθες 16:25 | Ειδήσεις

Τι καταγγέλλει ο γνωστός δικηγόρος μέσα από νέο δελτίο Τύπου του. Τι αναφέρει για τις οικονομικές του οφειλές, αλλά και για τον ισχυρισμό ότι εμποδίστηκε να παραλάβει προσωπικά αντικείμενα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Yψηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις την Κυριακή της Πεντηκοστής06:09EURO 2024: Το Βέλγιο “έκανε το καθήκον του” κατά της Ρουμανίας (εικόνες)23:59Πάρκινσον: Εξέταση αίματος προβλέπει τη νόσο επτά χρόνια πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων23:47Άνδρος – φωτιά: Νύχτα αγωνίας με το φόβο της αναζωπύρωσης23:34Κασσελάκης: Η ΝΔ απέρριψε τροπολογίες μας για ελαφρύνσεις και διαφάνεια23:19Γάζα - Μπορέλ: Να γίνει έρευνα για τους φονικούς βομβαρδισμούς κοντά σε γραφεία της ΔΕΕΣ 23:03Φωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας, εκκενώνεται ο οικισμός (εικόνες)22:48Σκότωσε εργαζόμενη του σεξ στην Ιταλία το 1999, συνελήφθη… στα Γιάννενα το 202422:32Κρήτη: “Αερογέφυρα ζωής” για βρετανό στρατιωτικό (βίντεο)22:17Ερυθρά Θάλασσα - Χούθι: Πλήξαμε το αεροπλανοφόρο Eisenhower - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ22:01Ιταλία: Νεκρός Ινδός εργάτης ακρωτηριάστηκε και ο εργοδότης τον εγκατέλειψε έξω από το σπίτι του21:46Κιλκίς: Πουλούσε το λάδι του ως δήθεν “έξτρα παρθένο”21:32Βόλος: Γυναίκα κατέρρευσε σε εστιατόριο και πέθανε21:17Πορτογαλία – EURO 2024: Επικράτηση–“περίπατος” επί της Τουρκίας (εικόνες)21:01Σεισμός στο Ηράκλειο20:46Βόλος: Μεθυσμένος έσερνε τη μάνα του από το πόδι για να την διώξει από το σπίτι20:32Μακρόν: Να μην αφήσουμε στα άκρα να περάσουν20:17Φωτιά στη Ροδόπη – Επιχειρούν εναέρια μέσα (εικόνες)20:03Λουιζιάνα: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία19:48Φωτιά στη Λακωνία, επιχειρούν και εναέρια μέσα (εικόνες)19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο