LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2024 16:46

“Πειρατεία” σε συνδρομητικά κανάλια με “χρυσά κέρδη” - Συλλήψεις σε τρεις περιοχές

Οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να μην κινούν υποψίες επέλεγαν την είσπραξη μέσω καταβολών σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών των οικογενειών τους και τρίτων.

AP - οθόνες - τηλεόραση - τηλεκοντρόλ

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή, πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ειδικότερα, χθες 22-5-2024, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς άνδρες στην Πάτρα, σε περιοχές της Αττικής και σε περιοχή της Βοιωτίας.

Σε βάρος των κατηγορούμενων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια, διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Ως προς τη μεθοδολογία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προωθούσαν τις παράνομες υπηρεσίες τους, σε ανθρώπους του κοντινού περιβάλλοντός τους, στους οποίους πωλούσαν τις συσκευές αναμετάδοσης, μέσω των οποίων συνδέονταν παράνομα, ενώ προέτρεπαν τους χρήστες να διαφημίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε άτομα του δικού τους άμεσου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Ως προς τους τρόπους είσπραξης των παράνομων οφειλών οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να μην κινούν υποψίες επέλεγαν την είσπραξη δια ζώσης, μέσω ψηφιακών τραπεζών που εδρεύουν στο εξωτερικό και μέσω καταβολών σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών των οικογενειών τους και τρίτων.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο (6.443) ατόμων στην Ελληνική Επικράτεια, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους (5.798.700 ευρώ), προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους (25.127.700 ευρώ).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

  • πλήθος εξαρτημάτων, αποκωδικοποιητών, ψηφιακών δίσκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και
  • τετράδια χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούσαν το πελατολόγιο της οργάνωσης,
  • δύο αυτοκίνητα προερχόμενα από εγκληματική δραστηριότητα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο