LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2024 16:45

Τουρκία - Διάταγμα: Ο Ερντογάν αποφασίζει για επιστράτευση ή κήρυξη πολέμου

Ερωτήματα προκαλεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η αποφάση αυτή, με δημοσιεύματα να αναρωτιούνται αν η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Με απόφαση του Τούρκου Προέδρου αντί για του Υπουργικού Συμβουλίου θα μπορεί πλέον να ζητηθεί επιστράτευση και να κηρυχθεί πόλεμος σύμφωνα με νέο κανονισμό που υπέγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης διερωτώνται εάν η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο.

Σύμφωνα με όσα μτεαδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο «Κανονισμός Επιστράτευσης και Κατάστασης Πολέμου» καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από την «Διαχείριση Επιστράτευσης και Κατάστασης Πολέμου». Με τη ρύθμιση, την απόφαση για επιστράτευση και κήρυξη πολέμου, που προηγουμένως μπορούσε να ληφθεί με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μπορεί να την λάβει ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Ο προηγούμενος κανονισμός είχε τεθεί σε ισχύ το 1990 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σκοπός του κανονισμού ο οποίος αποτελείται από 52 σελίδες, είναι «να καθοριστούν οι διαδικασίες και οι αρχές σχετικά με την εκτέλεση των προετοιμασιών προκειμένου να μεταφερθούν γρήγορα και αποτελεσματικά όλες οι δυνάμεις και οι πόροι του κράτους από κατάσταση ειρήνης σε κατάσταση επιστράτευσης ή/και πολέμου ή σε περιόδους έντασης και κρίσης που έχει προκύψει μια κατάσταση που δεν έχει ακόμη κηρυχτεί αλλά μπορεί να απαιτήσει πόλεμο»

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός - Πέμπτη: Συννεφιά, μπόρες και πτώση θερμοκρασίας

Κολομβία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας με δεκάδες τραυματίες (βίντεο)

Europa League: Η Αταλάντα νίκησε στον τελικό την Λεβερκούζεν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιές σε Τζουμέρκα, Αρχαία Πύδνα και ΛακωνίαΣήμερα 13:55 | Ειδήσεις

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων.

Βόρεια Μακεδονία - Μιτσκόσκι: Διαμαρτυρία Γεραπετρίτη στην Ευρωπαϊκή ΈνωσηΣήμερα 10:00 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στο αρμόδιο Συμβούλιο της ΕΕ για την επιμονή του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας να την αποκαλεί με τη συνταγματική της ονομασία.

Τροχαίο: 20χρονος σκοτώθηκε μετά από γλέντιΣήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε, γυρνώνας από πανηγύρι, "καρφώθηκε" σε δέντρο. Δεν έχει τέλος ο κατάλογος με τις τραγωδίες στην άσφαλτο τις τελευταίες ημέρες.

Σέρρες: Επίθεση σκύλου σε 7χρονο - Τον τραυμάτισε στο κεφάλιΣήμερα 11:44 | Ειδήσεις

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται το αγοράκι.Τρόμος και αγωνία για το παιδί, στο οποίο όρμησε τρέχοντας ο μεγαλόσωμος σκύλος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νότια Κορέα: Δεκάδες νεκροί από φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)14:27Euro 2024 – Ουγγαρία: Ο Βάργκα θα υποβληθεί σε επέμβαση14:14Φωτιές σε Τζουμέρκα, Αρχαία Πύδνα και Λακωνία14:00Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη13:47Μύκονος: Νεαρός έπεσε σε γκρεμό δεκάδων μέτρων (εικόνες)13:34Ευελπίδων: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο13:21Του Αγίου Πνεύματος: Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία13:07Θεσσαλονίκη: Σύλληψη άνδρα που χάιδευε ανήλικες στο λεωφορείο12:54Τουρκία: Γιος ακροδεξιού πολιτικού κατηγορούμενος για διακίνηση μεταναστών12:41Επίθεση – Νταγκεστάν: 19 νεκροί από τα πυρά σε εκκλησίες και συναγωγή12:27Copa America 2024: ΗΠΑ και Ουρουγουάη έκαναν το καθήκον τους στον γ’ όμιλο (βίντεο)12:27Τεντόγλου στο “Πρωινό”: Προσηλώνομαι στα θέλω μου, επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι (βίντεο)12:14Καρδιολογικά νοσήματα και κορονοϊός: Τι πρέπει να προσέχουμε12:00Σέρρες: Επίθεση σκύλου σε 7χρονο - Τον τραυμάτισε στο κεφάλι11:46Τροχαίο στην Θεσσαλονίκη: Κρητικός ο οδηγός μηχανής που σκοτώθηκε στους Ταγαράδες (εικόνες)11:33Κλιματική αλλαγή: Ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα11:19Θεσσαλονίκη: Κερνούσαν αλκοόλ σε ανήλικα, το ένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο11:06Τροχαίο: 20χρονος σκοτώθηκε μετά από γλέντι10:52Ενδοοικογενειακή βία: Γνωστός δικηγόρος φέρεται να ξυλοκόπησε την ασκούμενη και σύντροφό του10:39Αγίου Πνεύματος: Πώς αμείβεται η αργία10:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο