LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2024 10:50 | Ανανέωση: 22 Μαΐου 2024 18:20

Αϊόβα: Φονικός ανεμοστρόβιλος “σάρωσε” ολόκληρη πόλη (εικόνες)

Εικόνες από την πόλη Γκρίνφιλντ δείχνουν την πλήρη καταστροφή της πόλης, με κατεστραμμένα σπίτια και συντρίμμια παντού.

Αϊόβα

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε χθες, Τρίτη, μια μικρή πόλη στην Αϊόβα προκαλώντας το θάνατο ανθρώπων και αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 12 τραυματίες, ανακοινώθηκε από τις αρχές.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος, μια γυναίκα στην κομητεία Άνταμς, αναφέρεται ότι έχασε τη ζωή του λόγω της καταιγίδας, ανακοίνωσε η ιατρική αξιωματούχος της κομητείας Λάιζα Μπράουν.

Επίσης στην κομητεία Άνταμς, τουλάχιστον τρεις ανεμογεννήτριες με ύψος καθεμιά όσο ένα κτίριο 25 ορόφων, έσπασαν στη μέση και μία έπιασε φωτιά, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KCCI που συνδέεται με το δίκτυο CBS. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αρκετές άλλες αιολικές γεννήτριες υπέστησαν ζημιές στην κομητεία Αντέρ.

Αϊόβα

Εικόνες από την πόλη Γκρίνφιλντ δείχνουν πλήρη καταστροφή στην πορεία που ακολούθησε ο ανεμοστρόβιλος, με εντελώς κατεστραμμένα σπίτια, συντρίμμια παντού και μεγάλες ανεμογεννήτριες να κείτονται στο έδαφος.

«Αυτός ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της πόλης», είπε ο λοχίας Άλεξ Ντίνκλα, εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας της Αϊόβα, στη διάρκεια βραδινής συνέντευξης Τύπου στο Γκρίνφιλντ.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί απ' αυτό τον ανεμοστρόβιλο».

Αϊόβα

Ο Ντίνκλα δεν ανακοίνωσε απολογισμό των νεκρών και δήλωσε ότι αριθμοί μπορεί να μην είναι διαθέσιμοι πριν από σήμερα. Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι στο Γκρίνφιλντ, μια πόλη περίπου 2.000 κατοίκων, τραυματίσθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, δήλωσε ο Ντίνκλα. Επειδή το τοπικό νοσοκομείο υπέστη ζημιές από την καταιγίδα, οι άνθρωποι αυτοί χρειάσθηκε να μεταφερθούν σε γειτονικές πόλεις.

Η κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρέινολντς δήλωσε ότι θα επισκεφθεί το Γκρίνφιλντ σήμερα το πρωί.

Αϊόβα

«Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε όλες τις συνέπειες της καταιγίδας, απαντήσεις θα δοθούν μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες», ανέφερε η Ρέινολντς σε δήλωση που εξέδωσε.

Η κυβερνήτης δήλωσε πως η πολιτεία θα παράσχει όλους τους πόρους της για να βοηθήσει τις περιοχές που επλήγησαν και καθησύχασε τους κατοίκους ότι θα τους παρασχεθεί βοήθεια με τη μορφή καταφυγίων, τροφίμων και νερού, ενώ θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση χιλιάδων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

antenna.gr: Εδώ, τίποτα δεν ανεβαίνει στην τύχη

Χαλκίδα: Συνελήφθη η διευθύντρια της ΔΟΥ για εκβιασμούς επιχειρηματιών

Κιλκίς - Κτηνοτρόφος: “Αναγκάστηκα να σκοτώσω εγώ, γιατί σήμερα θα ήταν η κηδεία μου”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας, εκκενώνεται ο οικισμός (εικόνες)Χθες 22:48 | Ειδήσεις

Μεγάλη κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την έγκαιρη επέμβαση στο νέο πυρινό μέτωπο.. Σε ποιο σημείο ξέσπασε η φωτιά. Οι κάτοικοι ζητούν ενισχύσεις.

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού - Κατασχέθηκε το σκάφοςΧθες 19:16 | Ειδήσεις

Πότε οδηγούνται ενώπιον των εισαγγελικών αρχών για την πρόκληση της φωτιάς. Πώς έφτασαν, Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα, στη διαπίστωση ότι τα πυροτεχνήματα προκάλεσαν την πυρκαγιά στο Μπίστι.

Φωτιά στη Ροδόπη – Επιχειρούν εναέρια μέσα (εικόνες)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Κοντά σε ποιο χωριό μαίνεται η πυρκαγιά. Μήνυμα για ετοιμότητα από την Πολιτική προστασία και τον αριθμό 112. Πόσες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν.

Άνδρος – φωτιά: Νύχτα αγωνίας με το φόβο της αναζωπύρωσηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Σπίτια και μαγαζιά έκαψαν στο πέρασμά τους οι φλόγες. Πού βρίσκονται οι διάσπαρτες εστίες και ποιοι οι φόβοι των ντόπιων για τη διάρκεια της νύχτας που δεν θα πετούν τα εναέρια μέσα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
EURO 2024: Το Βέλγιο “έκανε το καθήκον του” κατά της Ρουμανίας (εικόνες)23:59Πάρκινσον: Εξέταση αίματος προβλέπει τη νόσο επτά χρόνια πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων23:47Άνδρος – φωτιά: Νύχτα αγωνίας με το φόβο της αναζωπύρωσης23:34Κασσελάκης: Η ΝΔ απέρριψε τροπολογίες μας για ελαφρύνσεις και διαφάνεια23:19Γάζα - Μπορέλ: Να γίνει έρευνα για τους φονικούς βομβαρδισμούς κοντά σε γραφεία της ΔΕΕΣ 23:03Φωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας, εκκενώνεται ο οικισμός (εικόνες)22:48Σκότωσε εργαζόμενη του σεξ στην Ιταλία το 1999, συνελήφθη… στα Γιάννενα το 202422:32Κρήτη: “Αερογέφυρα ζωής” για βρετανό στρατιωτικό (βίντεο)22:17Ερυθρά Θάλασσα - Χούθι: Πλήξαμε το αεροπλανοφόρο Eisenhower - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ22:01Ιταλία: Νεκρός Ινδός εργάτης ακρωτηριάστηκε και ο εργοδότης τον εγκατέλειψε έξω από το σπίτι του21:46Κιλκίς: Πουλούσε το λάδι του ως δήθεν “έξτρα παρθένο”21:32Βόλος: Γυναίκα κατέρρευσε σε εστιατόριο και πέθανε21:17Πορτογαλία – EURO 2024: Επικράτηση–“περίπατος” επί της Τουρκίας (εικόνες)21:01Σεισμός στο Ηράκλειο20:46Βόλος: Μεθυσμένος έσερνε τη μάνα του από το πόδι για να την διώξει από το σπίτι20:32Μακρόν: Να μην αφήσουμε στα άκρα να περάσουν20:17Φωτιά στη Ροδόπη – Επιχειρούν εναέρια μέσα (εικόνες)20:03Λουιζιάνα: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία19:48Φωτιά στη Λακωνία, επιχειρούν και εναέρια μέσα (εικόνες)19:35Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού - Κατασχέθηκε το σκάφος19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο