LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2024 10:37

Δένδιας για Ουκρανία: Δεν υπάρχει μεταφορά όπλων από την Ελλάδα

Η απάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας σε ερώτημα με αφορμή δημοσιεύματα. Τι είπε για τις χώρες στις οποίες η Ελλάδα διαθέτει πεπαλαιωμένο πολεμικό υλικό.

Νίκος Δένδιας

Δεν υπάρχει μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, στη βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία του έθεσε το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Στα κρυφά 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία».

Δεν υπάρχει καμία μεταφορά, υπάρχει πώληση πεπαλαιωμένου πολεμικού υλικού σε άλλες χώρες βάσει σχετικών συμφωνιών είπε ο κ. Δένδιας στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, δεν έχουμε αποκρύψει σε ποιόν και τί πουλάμε στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών της χώρας. Πουλάμε πεπαλαιωμένο υλικό σε Τσεχία και ΗΠΑ ενώ εξοικονομούμε πόρους, με δεδομένο ότι η καταστροφή, και μόνο, του υλικού αυτού, θα υπερέβαινε τα 100 εκ ευρώ, σημείωσε καλώντας τη βουλευτή " να μη γινόμαστε ακόλουθοι πρωτοσέλιδων".

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αποκρίθηκε ότι η απάντηση εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν ουσιαστικά μια προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος, με δεδομένο ότι ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για 65 κοντέινερ και όχι για 250, τα οποία περιέχουν περισσευούμενο οπλισμό που θα πωληθεί στην Τσεχία και αναρωτήθηκε «Τελικά τι ισχύει, αυτό που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον Λιμένα Θεσσαλονίκης και στην Hellenic Train και οι οποίοι αρνήθηκαν να μεταφέρουν το επικίνδυνο φορτίο ή αυτό που ισχυρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του υπουργού της, η οποία μάλιστα ακόμα οφείλει απαντήσεις για το περιεχόμενο των συμφωνιών που έχει υπογράψει με το καθεστώς Ζελένσκι;».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν έχουν σχέση με την Τουρκία

Δολοφονία - Μενίδι: Οι τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, το panic button και οι μαρτυρίες (βίντεο)

“The 2Night Show” - Λένα Μαντά: Η αρρώστια του συζύγου της και η πλήρης ανατροπή στην ζωή τους (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνελήφθησαν γνωστός τράπερ και ο μάνατζέρ του, για κατοχή ναρκωτικώνΣήμερα 16:28 | Ειδήσεις

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ύποπτο όχημα και προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών.

Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση σούσι - Πρώτο κρούσμα "Anisakis" στην ΕλλάδαΣήμερα 18:01 | Ειδήσεις

Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παράσιτο εντοπίζεται στην Ελλάδα.

Φιλιππιάδα: Απεγκλωβίστηκε άλογο που είχε παγιδευτεί από την κακοκαιρία (Βίντεο)Σήμερα 17:07 | Ειδήσεις

Η λέσχη Ελλήνων καταδρομέων Πρέβεζας δημοσίευσε βίντεο με την διάσωση ενός αλόγου, που είχε παγιδευτεί.

Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς ΟργανισμούΣήμερα 16:52 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταχραστές των μηχανισμών της Interpol, αφού το καθεστώς Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τους εργαλειοποιήσει για εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους του. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Δεκέμβριο κυκλοφορεί το βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί για την εμπειρία του στη φυλακή19:18Ολλανδία: Drone πετούσαν πάνω από στρατιωτική βάση - Χρήση όπλων έκανε ο στρατός για να τα καταρρίψει 19:04Ηγουμενίτσα: Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. έφτασε για να αξιολογήσει τις ζημιές της κακοκαιρίας18:50Παναθηναϊκός: Η Μύκονος δυσκόλεψε τους Πράσινους αλλά δεν απέφυγε το αναμενόμενο18:36Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση σούσι - Πρώτο κρούσμα "Anisakis" στην Ελλάδα18:22Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και το Αιγάλεω αύριο 23 Νοεμβρίου18:08Ιωάννινα: Ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους και γέφυρες προξένησε η κακοκαιρία17:54Λωρίδα της Γάζας: 7 Νεκροί από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς17:40Φιλιππιάδα: Απεγκλωβίστηκε άλογο που είχε παγιδευτεί από την κακοκαιρία (Βίντεο)17:26Αυτοψία του Κώστα Κατσαφάδου στην Κέρκυρα17:12Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς Οργανισμού16:58Συνελήφθησαν γνωστός τράπερ και ο μάνατζέρ του, για κατοχή ναρκωτικών16:44Γερμανία: Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους ξοδεύουν ο καγκελάριος και οι υπουργοί16:30Μιλγουόκι Μπακς - Μπόμπι Πόρτις: Οι διαιτητές αντιμετωπίζουν τον Αντετοκούνμπο σαν τον Σακίλ Ο'Νιλ 16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:59Γαλλία: Η Κάτω Βουλή απέρριψε σχεδόν ομόφωνα το σχέδιο προϋπολογισμού15:45Η αληθινή ιστορία του αρώματος: Από τους ναούς της Αιγύπτου, στα παριζιάνικα μπουκάλια15:31Κακοκαιρία – Κέρκυρα: Εκτεταμένες καταστροφές στα βόρεια του νησιού (εικόνες)15:17Ελβετία: Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι θα “χτενίσουν” το κείμενο της ειρηνευτικής συμφωνίας15:02Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων εγκαταλελειμμένων δικύκλων14:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο