LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2024 07:38

Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Κομβικής σημασίας η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

Για συνέχεια σε μια "σιωπηλή επανάσταση" στον κλάδο των κατασκευών, έκανε μεταξύ άλλων, λόγο ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του ΤΕΕ.

Μητσοτάκης - ΤΕΕ

«Δεν παρουσιάζετε απλά μια σημαντική μεταρρύθμιση, αλλά δίνουμε συνέχεια σε μια σιωπηλή επανάσταση, η οποία γίνεται συνολικά στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα. Γιατί, τόσο ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, όσο και το υπερπολύτιμο Εθνικό Μητρώο Υποδομών γίνονται πλέον πολυεργαλεία στα χέρια της πολιτείας, του τεχνικού κόσμου, της δικαιοσύνης, των πολιτών. Από την μία πλευρά παρέχοντας άμεσα κάθε πληροφορία, για να προχωρήσει οποιοδήποτε τεχνικό έργο, επένδυση, και από την άλλη δίνοντας και σε πραγματικό χρόνο την εικόνα των υποδομών σε ολόκληρη την επικράτεια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Τετάρτη στην εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, υπογραμμίζοντας ότι με λίγα κλικ θα φθάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε μια τεράστια γραφειοκρατία.

Επισήμανε ότι εξασφαλίζεται έτσι η διαφανής και σωστή ενημέρωση και βέβαια αντιμετωπίζονται υφιστάμενα προβλήματα σε υπάρχουσες υποδομές όπως και η αδειοδότηση και κατασκευή νέων έργων.

«Με άλλα λόγια αυτό το οποίο είδατε σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται αυτή η διπλή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, προώθηση της συλλογικής ανάπτυξης, αλλά και ταυτόχρονα της καθημερινής εξυπηρέτησης του πολίτη. Μετά την πιλοτική της φάση αυτή η πλατφόρμα θα μπορεί να ενσωματώνει κάθε στοιχείο κάθε νέο στοιχείο του πολεοδομικού σχεδιασμού, ο οποίος εξελίσσεται με ταχύτητα και κάθε νέο δεδομένο από τα πληροφοριακά συστήματα των υπουργείων, των συναφών φορέων και του ΤΕΕ» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε συζήτηση που είχε με τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το ποια μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι προτεραιότητα και εκείνος του απάντησε: «Η οργάνωση του χώρου».

«Καλύτερη ζωή σημαίνει να εξασφαλίζεται η νομιμότητα, όταν θα καταγράφεται πλέον με απόλυτη διαφάνεια, ευελπιστούμε κάποια στιγμή να έχει και δεσμευτική νομική αξία, τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται σε κάθε περιοχή, τι ισχύει στον αιγιαλό, στους αρχαιολογικούς χώρους, στις δασικές εκτάσεις, στους προστατευόμενους οικισμούς. Και πόσο ποιο εύκολη γίνεται η ζωή όταν θα μπορούμε να υπολογίζουμε αυτόματα αντικειμενικές αξίες και όταν όλοι θα γνωρίζουν τους όρους δόμησης σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Μια διαχρονική παθογένεια του κράτους βήμα-βήμα βρίσκει την απάντησή της» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης - ΤΕΕ

 Ο πρωθυπουργός, επιπλέον υπογράμμισε ότι αυτές οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις αποτελούν μονόδρομο για όποιον θέλει μια σύγχρονη Ελλάδα, που θα αναπτύσσεται για να φτάσει πιο κοντά στην Ευρώπη.

«Και αυτές οι αλλαγές έχουν πολιτικό πρόσημο. Η αδιαφάνεια, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων ίσως να ευνοούν μερικούς, αλλά ο δικός μας στόχος είναι να βελτιώνεται η ζωή όλων» είπε.

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «Ναι, έγιναν πολλά, αλλά είμαστε στην μέση αυτής της διαδρομής, μένει να γίνουν πολλά περισσότερα. Να εκδίδονται όλες οι οικοδομικές άδειες από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ για να μειώνεται η ταλαιπωρία. Έτσι η Ελλάδα θα προχωρήσει ακόμη πιο γρήγορα στο δρόμο της ανάπτυξης που φέρνει και θέσεις εργασίας και δημόσια έσοδα, αλλά και ο πολίτης θα εμπιστευθεί το κράτος με δράσεις που βελτιώνουν τη δική του προκοπή».

«Αποκτούν συνεπώς κομβική σημασία η πολιτική σταθερότητα και η παραγωγική συνέχεια στη χώρα. Είναι πολύτιμες προϋποθέσεις που θα δοκιμαστούν και αυτές σε λίγες εβδομάδες στις ευρωεκλογές» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που μιλάει για το αντικείμενο των ευρωεκλογών και την Ευρώπη, καθώς η χρηματοδότηση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη γίνεται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία - Μενίδι: Η νεκρή είχε καταγγείλει τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία

Ειδοποιητήρια σε... νεκρούς για πρόστιμα του 2004!

Σλοβακία: Ο Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του - Βίντεο με τους πυροβολισμούς από 71χρονο δράστη (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο