LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 15 Μαΐου 2024 10:51

Σουμάχερ: 8 ρολόγια του πουλήθηκαν σε δημοπρασία

Εκατομμύρια ευρώ έδωσαν συλλέκτες για να αποκτήσουν μερικά από τα ρολόγια της συλλογής του θρυλικού πιλότου της F1.

Σουμαχερ - ρολόγια

Οκτώ ρολόγια που ανήκαν στον θρύλο της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ πουλήθηκαν εχθές (14/5) από τον Οίκο δημοπρασιών «Christie's» στη Γενεύη. Μεταξύ αυτώ, ήταν δύο μοναδικά «κομμάτια», που αναφέρονται στους τίτλους του παγκόσμιου πρωταθλητή και διατέθηκαν για ένα ποσό κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γερμανός οδηγός αγώνων, ήταν μανιώδης συλλέκτης μέχρι το σοβαρό του ατύχημα στο σκι τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ όπως είναι γνωστό, έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί δημοσίως.

Δύο από τα ρολόγια που «βγήκαν στο σφυρί» είναι μοναδικά κομμάτια που κατασκευάσθηκαν για τον οδηγό της F1 και του δόθηκαν ως Χριστουγεννιάτικα δώρα από τον διευθυντή της ομάδας του στη Ferrari, Ζαν Τοντ, όπως έγινε γνωστό από τους «Christie's» κατά την παρουσίαση των «κομματιών».

Πρόκειται για ένα Vagabondage 1, στο οποίο απεικονίζεται ένα μοναδικό καντράν με το σήμα της Ferrari και το 7 v που συμβολίζει τους επτά τίτλους του παγκοσμίου πρωταθλήματος F1 του Σουμάχερ, καθώς και το κράνος του. Το συγκεκριμένο ρολόϊ «έπιασε» 1.497.000 ελβετικά φράγκα (σ.σ. 1.646.700 δολάρια ή 1.532.928 ευρώ), ενώ σημειώνεται ότι η οικογένεια του κορυφαίου οδηγού, έχει πουλήσει μια σπάνια πλήρη συλλογή πέντε «κομματιών» από τη συλλογή F.P Journe Ruthenium, συμπεριλαμβανομένου του κουτιού παρουσίασης με το όνομα του Σουμάχερ.

Τα ρολόγια προσφέρθηκαν χωριστά στην δημοπρασία, αλλά αποκτήθηκαν «από τον ίδιο αγοραστή, συμπεριλαμβανομένου του κουτιού για συνολικά περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (1,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ή 1,7 εκατομμύρια ευρώ)», διευκρινίσθηκε από τον Οίκο δημοπρασιών.

Παρά την έντονη συναισθηματική φόρτιση αυτής της συλλογής, που προσφέρθηκε προς πώληση 30 χρόνια μετά τον πρώτο παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 του Σουμάχερ, το 1994, ένα εξαιρετικό κομμάτι από τον οίκο Patek Philippe είχε την μεγαλύτερη αγοραστική αξία. Το vintage Patek Philippe, ref. Το 1518 rose on rose από το 1948 πωλήθηκε για 2.465.000 ελβετικά φράγκα (2.711.500 δολάρια ή 2.524.160 ευρώ), «την υψηλότερη τιμή για ένα ρολόι χειρός που πωλήθηκε αυτή την άνοιξη στη Γενεύη», όπως ανάφεραν οι «Christie's». Είναι ένα από τα μόλις 58 παραδείγματα σε ροζ χρυσό και ένα από τα 12 με ροζ καντράν, που προορίζονται για την αγορά της Λατινικής Αμερικής με ημερολόγιο ημερών και μηνών στα ισπανικά.

Συνολικά, η πώληση των ρολογιών που «βγήκαν στο σφυρί» την Τρίτη ανήλθε σε 22.821.050 ελβετικά φράγκα. «Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν το πάθος των διεθνών συλλεκτών για εξαιρετικά ρολόγια», σχολίασε ο Ρεμί Γκιγεμέν, επικεφαλής των ρολογιών για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Αμερική στον Οίκο Christie's.


Ειδήσεις σήμερα:

Βρέθηκε νεκρή  δίπλα στον ανήμπορο σύζυγο της - Την έβλεπε “να σβήνει” και δεν μπορούσε να την βοηθήσει

Βόρεια Μακεδονία - Μαρινάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται σε “μεταίχμιο”

Πάρος: Πήγε για ψάρεμα και... έσωσε σκύλο που κολυμπούσε στα ανοιχτά! (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον ΈβροΧθες 23:27 | Ειδήσεις

«Η πολιτική της Ευρώπης στο Μεταναστευτικό άλλαξε και ήρθε πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός από τος Βρυξέλες.

Θάνατος Σινουάρ: Οι αντιδράσεις και οι ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρωνΧθες 22:47 | Ειδήσεις

Πώς αντέδρασαν οι χώρες της Δύσης στην είδηση θανάτου του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης. Αναπτερώνονται οι ελπίδες για συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωση των ομήρων.

Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση στα 1200 ευρώ - Μεγαλύτερο το ποσό για το ρεύμαΧθες 20:56 | Ειδήσεις

Αύξηση του μέγιστου ύψους του επιδόματος κατά 200 ευρώ θα προβλέπει η ΚΥΑ. Πόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσό για όσους ζεσταίνονται με ρεύμα, έναντι όσων χρησιμοποιούν πετρέλαιο.

Συρμός του Προαστιακού σε γραμμή του μετρό: Σε διαθεσιμότητα το προσωπικόΧθες 10:36 | Ειδήσεις

Η αντίδραση της Hellenic Train μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν στην Αττική.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φόρτωσαν 50 κιλά χασίς στο αμάξι και... βγήκαν στην Εθνική Οδό23:59Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Η Βασίλισσα… μάδησε το τριφύλλι23:47Μητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον Έβρο23:35Θάνατος Σινουάρ: Οι αντιδράσεις και οι ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων23:22ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρόθυρα νέας διάσπασης το κόμμα23:08Αμβέρσα – Τσιτσιπάς: Δύσκολη νίκη και πρόκριση στους “8”22:55Διασύνδεση POS: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή και τα πρόσθετα έσοδα22:41Μεσσηνία: Θανάσιμος τραυματισμός άντρα που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του22:28Αττικη: Εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα δείχνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι22:14Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον 40χρονο για το “ακέφαλο πτώμα”22:01Τροχαίο - Νέα Κίος: Εξαϋλώθηκε το αυτοκίνητο 38χρονης μητέρας 21:47Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τον καρκίνο του προστάτη21:34Βία ανηλίκων - Κρήτη: 16χρονος γρονθοκόπησε άγρια ανήλικο μέσα στο σχολείο21:21Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση στα 1200 ευρώ - Μεγαλύτερο το ποσό για το ρεύμα21:07Κακλαμάνης κατά Σκυλακάκη για το Χρηματιστήριο Ενέργειας20:54Θεσσαλονίκη: Αποθήκη είχε χιλιάδες “μαϊμού” ρούχα (εικόνες)20:40Σινουάρ: O IDF επιβεβαίωσε τον θάνατό του20:27ΕΛΣΤΑΤ για ΑΕΠ: Αυξημένα κατά 5 δις ευρώ το 202320:13Κωνσταντινούπολη: Γυναίκα γέννησε μέσα σε αστικό λεωφορείο (βίντεο)19:59ΣΥΡΙΖΑ - Πολιτική Γραμματεία: Δεν αναβάλλεται το Συνέδριο19:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο