LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 05 Μαΐου 2024 10:55 | Ανανέωση: 05 Μαΐου 2024 11:02

Formula 1 - GP Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν στην pole position

Poleman στο GP του Μαϊάμι ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν.

Formula 1 - GP Μαΐαμι

Ο Ολλανδός -τρεις φορές- παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull, Μαξ Φερτσάπεν, εξασφάλισε την pole position το Σάββατο για το Grand Prix του Μαϊάμι, για να ξεκινήσει πρώτος για έκτο συνεχόμενο αγώνα αυτή τη σεζόν.

Η pole position, έβδομη στη σειρά για τον Φερστάπεν, ξεκινώντας από πέρυσι στο Άμπου Ντάμπι, ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» για τον Ολλανδό, ο οποίος επικράτησε στο σπριντ που έγιναν νωρίτερα στο Μαϊάμι.

Ο Γάλλος Αλκέν Προστ, με τη Williams το 1993, ήταν ο τελευταίος οδηγός που πήρε τις πρώτες έξι pole μιας σεζόν.

«Δεν ξέρω τι είναι, κάθε χρόνο που ερχόμαστε εδώ, το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να είμαι συνεπής με την αίσθηση του αυτοκινήτου, την αίσθηση του ελαστικού σε έναν γύρο», είπε ο Φερστάπεν, ο οποίος θα ξεκινήσει στην pole στο Μαϊάμι για το πρώτη φορά. «Ήταν να βρούμε αυτή την ισορροπία. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε καλά. Δεν ήταν ο πιο ευχάριστος γύρος της καριέρας μου λόγω του πόσο ολισθηρός είναι και δεν είσαι πολύ σίγουρος στον γύρο. Αλλά είμαστε στην pole, και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Μαζί με τον Φερστάπεν στην πρώτη σειρά ο Τσαρλς Λεκλέρκ της Ferarri, ο οποίος ήταν επίσης δεύτερος στο σπριντ.

Ο Κάρλος Σάινθ, επίσης της Ferarri, ο μόνος οδηγός εκτός από τον Φερστάπεν που κέρδισε έναν αγώνα αυτή τη σεζόν, θα ξεκινήσει τρίτος μαζί με το δεύτερο της Red Bull Σέρχιο Πέρες.

Θα είναι η τρίτη σειρά της McLaren με τον Βρετανό Λάντο Νόρις να προκρίνεται πέμπτος ταχύτερος λίγο μπροστά από τον Αυστραλό Όσκαρ Πιάστρι.

Η Mercedes θα συμπληρώσει την τέταρτη σειρά με τον Τζορτζ Ράσελ να προκρίνεται έβδομος, ακολουθούμενος από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον όγδοο.

Κανένας άλλος οδηγός εκτός από τον Φερστάπεν δεν έχει σταθεί στην κορυφή του βάθρου στο Μαϊάμι και ο Ολλανδός θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει ένα χατ-τρικ με νίκες απόψε (23:00) στον αγώνα.

Formula 1 - GP Μαΐαμι

Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών στο Μαϊάμι έχει ως εξής:

  1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 1:27.241
  2. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) 1:27.382
  3. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) 1:27.455
  4. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull) 1:27.460
  5. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) 1:27.594
  6. Όσκαρ Πιάστρι (Αυστραλία/McLaren) 1:27.625
  7. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) 1:28.067
  8. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) 1.27.107
  9. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Haas) 1:28.146
  10. Γιούκι Τσουνόντα (Ιαπωνία/RB-Red Bull) 1.28.192

Formula 1 - GP Μαΐαμι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

  1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 118 βαθμοί
  2. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull) 91
  3. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) 83
  4. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) 73
  5. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) 58
  6. Όσκαρ Πιάστρι (Αυστραλία/McLaren) 41
  7. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) 33
  8. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Aston Martin) 31
  9. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) 19
  10. Λανς Στρολ (Καναδάς/Aston Martin) 9
  11. Γιούκι Τσουνόντα (Ιαπωνία/RB) 8
  12. Όλιβερ Μπέρμαν (Μ. Βρετανία/Ferrari) 6
  13. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Haas) 6
  14. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/RB) 5
  15. Κέβιν Μάγκνουσεν (Δανία/Haas) 1
  16. Αλεξάντερ Άλμπον (Ταϊλάνδη/Williams) 0
  17. Εστεμπάν Οκόν (Γαλλία/Alpine) 0
  18. Γκουανγιού Ζου (Κίνα/Sauber) 0
  19. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/Alpine) 0
  20. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Sauber) 0
  21. Λόγκαν Σάρτζεντ (ΗΠΑ/Williams) 0

Formula 1 - GP Μαΐαμι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

  1. Red Bull-Honda RBPT 209 βαθμοί
  2. Ferrari 162
  3. McLaren-Mercedes 99
  4. Mercedes 52
  5. Aston Martin-Mercedes 40
  6. RB-Honda RBPT 13
  7. Haas-Ferrari 7
  8. Williams-Mercedes 0
  9. Alpine-Renault 0
  10. Sauber-Ferrari 0
Formula 1 - Grand Prix Μαϊάμι

Ο 6ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1, διεξάγεται στην πίστα «International Autodrome» στο Μαϊάμι και θα μεταδοθεί ζωντανά, αποκλειστικά, την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου, στις 23:00 στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στις 24:00 στον ΑΝΤ1.

Η Formula 1 διασχίζει τον Ειρηνικό, αλλάζοντας 12 χρονικές ζώνες, για να βρεθεί από τη Σαγκάη της Κίνας στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Ο 6ος αγώνας του πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί στην Ανατολική Ακτή στην παραλία της Φλόριντα, ανήμερα το Πάσχα. Η Formula 1, για 3η φορά στην ιστορία της, θα έχει αγώνα στην Πολιτεία της Φλόριντα, στο κοσμοπολίτικο Μαϊάμι. Είναι ο 1ος από τους 3 αγώνες επί αμερικανικού εδάφους φέτος. Στη συνέχεια, η Formula 1 θα επισκεφτεί το Όστιν τον Οκτώβριο και το Λας Βέγκας τον Νοέμβριο.

Το Grand Prix στο Μαϊάμι διεξάγεται στο Διεθνές Αυτοκινητοδρόμιο της πόλης, που βρίσκεται τριγύρω από το Ηard Rock Stadium, στην περιοχή Miami Gardens. Πρόκειται για το κεντρικό στάδιο της πόλης, έδρα των Miami Dolphins, αλλά και της κολεγιακής ομάδας ποδοσφαίρου. Η διαδρομή των 5.41 km του Διεθνούς Αυτοκινητοδρομίου στο Μαϊάμι βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και είναι προσωρινή. Περιλαμβάνει 19 στροφές, 3 ευθείες, υψομετρικές διαφορές και 1 σικέιν. Οι τελικές ταχύτητες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 340 km/h και αντίστοιχα η μ.ω.τ υπολογίζεται σε 223 km/h. Οι οδηγοί θα κινούνται με τέρμα το γκάζι, περίπου στο 58% του γύρου και για 57 γύρους. Συνολικά, οι στροφές είναι 11, ενώ 17 είναι τα σημεία που ευνοούν τα προσπεράσματα. Υπάρχουν 3 ζώνες Drag Reduction System (DRS). Είναι η 11η διαφορετική τοποθεσία που φιλοξενεί Grand Prix στις ΗΠΑ. Στη διάθεση όλων των ομάδων, θα βρίσκονται οι μεσαίες γόμες της γκάμας ελαστικών C2, C3 και C4. Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο μόνος οδηγός που έχει κερδίσει στο Μαϊάμι και είναι το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει και φέτος. Πέρυσι, ανέβηκε στο μεσαίο σκαλί του βάθρου, έχοντας δίπλα του τους Σέρχιο Πέρεζ και Φερνάντο Αλόνσο. To Grand Prix στο Μαϊάμι είναι ο 2ος αγώνας της χρονιάς, μετά το Κινεζικό Grand Prix, σε διαμόρφωση Sprint.

Formula 1 - Grand Prix Μαϊάμι

Την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου, στις 23:00, το 6ο Grand Prix της Formula 1, έρχεται ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στις 24:00 στον ΑΝΤ1. Λάβετε θέσεις!


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤ1+ ΚΑΙ ΤΟ RED BULL ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Δύο τυχεροί θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να κερδίσουν 2 εισιτήρια Grandstand θέσεων στην πίστα του Red Bull Ring της Αυστρίας, για όλο το αγωνιστικό τριήμερο, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή και κυρίως, όλες τις μοναδικές εμπειρίες της Formula 1. Στον μεγάλο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι νέοι αλλά και οι υφιστάμενοι συνδρομητές του ΑΝΤ1+.

Formula 1 - Grand Prix Μαϊάμι

Δηλώσεις συμμετοχής: https://antennaplus.gr/contest

Παράλληλα, μέσα από την ιστοσελίδα antenna.gr/f1 οι φίλοι της Formula 1 μπορούν να ακούσουν το podcast «Καρό Σημαία» με τον Κώστα Ψάρρα, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για να διεκδικήσουν πλούσια δώρα στο «Formula 1 Trivia» και, φυσικά, να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τα νέα της Formula 1, με ειδήσεις, βίντεο και έγκυρη αρθρογραφία.

#f1ant1

Instagram: @f1.ant1

Facebook: @f1.ant1

Twitter: @f1ant1


Ειδήσεις σήμερα:

Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός

Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: 14χρονος τραυματίστηκε με κροτίδα

Ιεροσόλυμα: Συνελήφθη ο φρουρός του Έλληνα πρόξενου (βίντεο)

Εορτολόγιο - 5 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πάσχα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπίσκεψη Μητσοτάκη στο ΚΑΤ: Βήμα-βήμα οι υποδομές του ΕΣΥ βελτιώνονται (εικόνες)Σήμερα 15:59 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κλινική Χεριού-Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου που ανακαινίστηκε πρόσφατα και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, που βρίσκεται υπό ανακαίνιση

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίοΣήμερα 19:07 | Ειδήσεις

Επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο δέχτηκε ελληνόκτητο πλοίο. Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)Σήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Νέα βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Αρκαδία: Ληστές μπήκαν στο σπίτι, τους έδεσαν και τους ξυλοκόπησανΣήμερα 18:34 | Τοπικά Νέα

Τρομακτικές στιγμές για 3 άτομα όταν ληστές μπήκαν στο σπίτι τους και τους λήστεψαν και μάλιστα τους ξυλοκόπησαν και τους έδεσαν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καισαριανή: Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ20:01Στασινός στον ΑΝΤ1 για το ύψος κτιρίων: Είναι νόμος και πρέπει να ισχύει (βίντεο)19:46Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Οι μαζικές μηνύσεις των γονιών και τα ερωτήματα (βίντεο)19:31Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο19:15Άρης - ΠΑΟΚ: “Αστακός” η Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι 19:00Αρκαδία: Ληστές μπήκαν στο σπίτι, τους έδεσαν και τους ξυλοκόπησαν 18:44Κασσελάκης: Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι δικαιολογημένος (εικόνες)18:29Πινγκ πονγκ: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γκιώνης18:15Σλοβακία - Φίτσο: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού18:01Τυνησία: Αγνοούνται 23 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος με κατεύθυνση την Ιταλία17:47Θεσσαλονίκη: 3 αρχαιοκάπηλοι έκρυβαν εικόνες, ιερά σκεύη και αρχαία νομίσματα (εικόνες)17:33Της απαγόρευσαν την άμβλωση μετά από βιασμό - Προσέφυγε στα Ηνωμένα Έθνη17:19Καιρός - Κυριακή: Σκόνη, τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας 17:04Χαμάς: Νεκρός ο διοικητής της από ισραηλινό πλήγμα16:50“Ψυχοκόρες”: Τα νέα επεισόδια είναι συγκλονιστικά (βίντεο)16:35Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΚΑΤ: Βήμα-βήμα οι υποδομές του ΕΣΥ βελτιώνονται (εικόνες)16:20Κασσελάκης για την “επόμενη μέρα”: Έχω έρθει για να μείνω16:05Red Arrows 2024 στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακοί ελιγμοί από το ακροβατικό σμήνος της RAF (εικόνες)15:51Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής15:37Ισραηλινός και Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο (βίντεο)15:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο