LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2024 08:27

ΟΟΣΑ - Ισραήλ: Προσφυγή κατά της Τουρκίας για το μποϊκοτάζ

Η ισραηλινή κυβέρνηση προσφεύγει στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας.

Ερντογάν - Νετανιάχου

Η ισραηλινή κυβέρνηση προσέφυγε κατά της Τουρκίας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αφού η Άγκυρα προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των εμπορικών συναλλαγών με το Ισραήλ εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) χθες, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας Νιρ Μπαρκάτ χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αντισημιτιστή δικτάτορα», ο οποίος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και διαταράσσει τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες με το μποϊκοτάζ.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε εμπορική συναλλαγή με το Ισραήλ ωσότου η ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την ανεμπόδιστη πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Μπαρκάτ έγραψε στο Χ ότι το Ισραήλ αναμένει από τον ΟΟΣΑ να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας για την «παραληρηματική απόφαση» του Ερντογάν «που βλάπτει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία».

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε τις ενέργειες της Τουρκίας χθες, λέγοντας ότι «δεν είναι πλέον δυνατή η υπομονή» μπροστά στο συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» σε βάρος των Παλαιστινίων.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς καταδίκασε την απόφαση του Ερντογάν, λέγοντας ότι είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρήσεων. «Έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας», έγραψε ο Κατζ στο Χ.

Ειδήσεις σήμερα:

Χίος - Πρώτη Ανάσταση: Ο “ιπτάμενος παπάς”... έκλεψε την παράσταση! (βίντεο)

Πόλο - Champions League: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 4

Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν “καρφώνει” την Χαμάς για την ανακωχή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Συμφωνία των Πρεσπών: Αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία της Βόρειας ΜακεδονίαςΧθες 16:58 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το «κλίμα της πόλωσης, της τοξικότητας και των απίστευτων ψεμάτων που διακινούνται σήμερα στο πολιτικό διάλογο».

Πορνογραφία ανηλίκων - Αττική: Κατείχε βίντεο και φωτογραφίες κακοποίησης παιδιώνΧθες 19:38 | Ειδήσεις

Τι βρέθηκε στην κατοχή του 52χρονου μετά από έρευνα της ΕΛΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Δωρεά οργάνων από την οικογένεια άνδρα που παρασύρθηκε σε τροχαίοΧθες 18:52 | Ειδήσεις

Ο άτυχος άνδρας που νοσηλευόταν στο "Παπανικολάου" έχασε την "μάχη" με την ζωή, μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Καναδάς: Νεκρό παιδί από ιλαρά, πρώτη φορά από το 2013Χθες 22:57 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό κατηγόρησε την «αυξανόμενη διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια» που παρουσιάζεται την τελευταία δεκαετία στη Βόρεια Αμερική

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 18 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα06:37“I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: αποκλειστικές συνεντεύξεις και εκλεκτοί καλεσμένοι το Σαββατοκύριακο (βίντεο)06:23Καιρός - Σάββατο: Σκόνη, λασποβροχές και άνοδος θερμοκρασίας06:11Ιταλία: Πέθανε ο Φράνκο Ντι Μάρε από σπάνια μορφή καρκίνου23:59Κολύμβηση - Απόστολος Χρήστου: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο23:48Πελόζι: Κάθειρξη 30 ετών στον άντρα που εισέβαλε σπίτι της και τραυμάτισε τον άντρα της23:35Καναδάς: Νεκρό παιδί από ιλαρά, πρώτη φορά από το 201323:23Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Οι Ιταλοί διέθεσαν σχεδόν όλα τα εισιτήρια τους23:09Ρωσία: Έκρηξη σε στρατιωτική ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης (βίντεο)22:55Βασίλισσα Καμίλα: Δεν θα αγοράσει ποτέ ξανά φυσική γούνα22:40Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Στο χημείο για ανάλυση τα γεύματα22:27Βατικανό σε πιστούς: Να είστε επιφυλακτικοί απέναντι σε υποτιθέμενα υπερφυσικά γεγονότα22:12Αστυνομικοί: Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με σκηνές για τη μείωση της αποζημίωσης διανυκτέρευσης (βίντεο)21:59Ρωσία: Η “Δύση” παίζει… με τη φωτιά στην Ουκρανία21:44ΠΟΥ: Καμία ιατρική προμήθεια στη Γάζα από τις 6 Μαΐου 21:31Επιχείρηση της ΕΚΑΜ για σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών (βίντεο)21:17Ψηφιακό Σχολείο: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο στα σχολεία της Ελλάδας21:04Ισραήλ: Εναλλακτική λύση με Ελλάδα και Κύπρο βλέπει το Τελ Αβίβ μετά την ακύρωση της συμφωνίας με Τουρκία20:49Προμηθέας Πάτρας – Άρης: Άνετη νίκη για τους Αχαιούς20:36“Παγιδευμένοι”: Η δολοφονία του Σταύρου και οι νέες απειλές (εικόνες)20:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο