LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2024 17:24

Νομοσχέδιο Δικαιοσύνης – Νατσιός: Επόμενό σας βήμα, θα κλείσετε και τα Πρωτοδικεία

Εφ' όλης της ύλης πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Νίκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του για το νέο δικαστικό χάρτη.

Δημήτρης Νατσιός -Βουλή - Νέος δικαστικός χάρτης 1

Συνολικά πυρά εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής σε κάθε τομέα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός από το βήμα της Βουλής την Τρίτη, επ’ ευκαιρία της τοποθέτησής του για το νέο δικαστικό χάρτη και το σύνολο της δικαστικής μεταρρύθμισης την οποία επιχειρεί με νομοσχέδιό του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως μεταδίδει η κοινοβουλευτική συντάκτρια της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 Όλγα Παναγιωτίδου, ο κ. Νατσιός επισήμανε σχετικά με το ψηφιζόμενο νομοσχέδιο, ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η δικαιοσύνη ως θεσμός έχει κατρακυλήσει χαμηλά στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων και ότι η ευθύνη βαραίνει τους πολιτικούς της κυβέρνησης. «Η δικαιοσύνη νοσεί και στην αρχιτεκτονική της. Αφού κλείσατε σχολεία, υπηρεσίες, εκκλησίες, τώρα έρχεστε να κλείσετε και ειρηνοδικεία. Υποχρεώνετε τον πολίτη να τρέχει να βρει το κράτος επειδή σας το παρήγγειλε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Καταργείτε 41 ειρηνοδικεία στην περιφέρεια. Δημιουργείτε 50 θνησιγενή Πρωτοδικεία. Είναι βέβαιο ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα τα δαιμονοποιήσετε και θα κλείσετε κι αυτά, λόγω υποστελέχωσης», σημείωσε.

Σχετικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές τόνισε: «Λυπόμαστε αλλά δε σας εμπιστευόμαστε και 9 Ιουνίου δε θα σας εμπιστευτεί ούτε ο ελληνικός λαός».

Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες πολιτικών σε λατρευτικούς χώρους υπογράμμισε: «Εμείς δε θα υποδείξουμε σε κανέναν τι θα κάνει. Δεν μπορείς όμως να πολεμάς την Εκκλησία 4 χρόνια και εν συνεχεία να την επισκέπτεσαι. Όποιος νιώθει καλά παρόλες τις απρέπειες τις οποίες διέπραξε, ας πάει μπροστά ας προσκυνήσει. Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην Ακολουθία των Παθών. Του ταιριάζει θεωρώ. Καλή του Ανάσταση».

Τέλος ο κ. Νατσιός αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά άσκησε οξεία κριτική στην πολιτική του ΥΠΕΞ λέγοντας «Εμείς συνεχίζουμε την ευγενή μας τύφλωση, την ακατανόητη προσήλωση μας στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, βαφτίζοντας σωφροσύνη την υποχωρητικότητα μας» και μιλώντας για τις υποθέσεις του Ματιού και των Τεμπών σχολίασε ότι «το κράτος δικαίου έχει μετατραπεί σε παρακράτος αδικίας», ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγε και η υπόθεση διαρροής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το ιδιωτικό αρχείο Ελληνίδας ευρωβουλευτή, αφού είπε: «Η υπουργός χασκογελούσε στο TikTok για το μπόνους παραγωγικότητας, αλλά για τις αποκαλύψεις του διευθυντή της, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ο Θεοδωρόπουλος κάρφωσε άλλο ανώτερο στέλεχος της ΝΔ ότι του έδωσε το “στικάκι” με τις διευθύνσεις. Θα μας πείτε προς είναι; Είστε σκέτο παρακράτος και το παρακράτος παρακράτησε»!

δικαστήριο - δικαστικοί - δικαστική αίθουσα - εφετείο

Ειδήσεις σήμερα:  

ΗΠΑ: Νεκροί αστυνομικοί σε σύλληψη υπόπτου

Πικέρμι: Νεκρός ο οδηγός αυτοκινήτου που “καρφώθηκε” σε κολώνα

POS: “Ψαλίδι” σε χρεώσεις για 3 χρόνια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘάνατος Ραϊσί: Η κηδεία, το εθνικό πένθος και ο διάδοχος (εικόνες)Σήμερα 08:52 | Ειδήσεις

Στο Ιράν συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με οκτώ άλλους ανθρώπους που επέβαιναν στο ίδιο ελικόπτερο.

Κιλκίς: Κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο μέσα στην μονάδα τουΣήμερα 10:04 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ο 45χρονος μετέβη μαζί με άλλα άτομα στην κτηνοτροφική μονάδα που ανήκει στον 54χρονο άνδρα. 

Επιστολική ψήφος - Μπαλέρμπας για Ευρωεκλογές: Έχουν ήδη ψηφίσει 14950 Έλληνες (βίντεο)Σήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ για την διαδικασία μέχρι τις 9 Ιουνίου. Πως θα αποφευχθεί τυχόν απόπειρα για διπλοψηφία. Τι είπε για την “διάρρηξη” στο ΥΠΕΣ και την διαρροή των e-mails.

Φωτιά στην Ακαδημίας: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή - Χωρίς τις αισθήσεις του ο αδερφός τηςΣήμερα 06:06 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για άτομα τα οποία ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες καθώς μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν ακόμα και μπάζα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Οι ευχές του Πρωθυπουργού στον γιο του για την ονομαστική του εορτή11:16Θάνατος Ραϊσί - Τουρκία: Εθνικό πένθος για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν 11:02ΔΕΗ: Ισχυρά αποτελέσματα το α’ τριμήνο 202410:48Ενδοοικογενειακή βία: Εκατοντάδες συλλήψεις σε μια εβδομάδα10:35Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στη Χαριλάου10:22Κιλκίς: Κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο μέσα στην μονάδα του10:08Μετά τον Ραϊσί... τί;09:55ΗΠΑ: 17χρονος ράπερ αυτοπυροβολήθηκε σε ζωντανή μετάδοση (βίντεο)09:44Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση πριν από την έναρξη της δίκης (εικόνες)09:30Θάνατος Ραϊσί: Η κηδεία, το εθνικό πένθος και ο διάδοχος (εικόνες) 09:17Επιστολική ψήφος - Μπαλέρμπας για Ευρωεκλογές: Έχουν ήδη ψηφίσει 14950 Έλληνες (βίντεο) 09:04Χίος: Γνώρισε ξαφνικά τον δότη μυελού των οστών που της “έδωσε ζωή” (βίντεο)08:50Ιράν - Ραϊσί: Η στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και κλαίνε (βίντεο)08:37Μπάιντεν για Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Στην Γάζα δεν γίνεται γενοκτονία 08:24Γυναικοκτονία στο Μενίδι: “Ο δράστης δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό του με το θύμα”08:10ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 170 σημεία07:57Αττική οδός: Αυξημένη κίνηση λόγω φωτιάς σε όχημα07:43Απεργία ΑΔΕΔΥ: Τι ισχύει για τα μέσα μεταφοράς07:30Νέος Κόσμος: Φωτιά σε σκουπίδια “απείλησε” πολυκατοικία07:16Ιταλία: Σεισμός στην Νάπολη07:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο