LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2024 13:18 | Ανανέωση: 30 Απριλίου 2024 13:26

Τέμπη - Οικογένεια μηχανοδηγού: Μήνυση για εξαφάνιση ηχογραφημένων συνομιλιών

Η μήνυση κατατέθηκε από την οικογένεια μηχανοδηγού, που έχασε την ζωή στη μοιραία σύγκρουση.

Τέμπη - Σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Νέα διάσταση στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών δίνει η οικογένεια του αδικοχαμένου μηχανοδηγού του ενός εκ των δύο τρένων, όπου για ακόμη μία φορά, προκύπτει αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων., σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του κ. Ζησιμάτου και των συνεργατών του, που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Η οικογένειά του κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπαιτίου, με την κατηγορία «αλλοίωσης αποδεικτικού υλικού και την ανεύρεση φυσικών και ηθικών αυτουργών».

Στη σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου, υπογραμμίζεται ότι η οικογένεια δεν αποδέχεται το «ανθρώπινο λάθος» που καταλογίζεται στον μηχανοδηγό που έχασε τη ζωή του και καταγγέλλει «εξαφάνιση ηχογραφημένου υλικού».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «η αμαξοστοιχία σταμάτησε λίγα μετά την αναχώρησή της από τη Λάρισα με σκοπό να λάβει ο μηχανοδηγός νέες εντολές από τον σταθμάρχη, ωστόσο στο χρονικό αυτό σημείο, παρουσιάζεται μία “ανεξήγητη” 11λεπτη “σιωπή” στα ηχητικά αρχεία ραδιοτηλεφώνου, που έχουν δοθεί».

Η πλήρης ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου:

Το δικηγορικό μας γραφείο, εκπροσωπώντας την οικογένεια του αδικοχαμένου μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62, ενεργώντας κατ’ εντολήν και για λογαριασμό της, ενημερώνει τα ΜΜΕ ότι την 29η-4-2024, κατατέθηκε ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λάρισας, Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπαιτίου, αφορούσα την αλλοίωση αποδεικτικού υλικού και την ανεύρεση των φυσικών και ηθικών αυτουργών των σε αυτήν καταγγελλόμενων πράξεων.

Επί ένα ολόκληρο έτος από το έγκλημα των Τεμπών και σύμφωνα με το «αφήγημα» του ανθρωπίνου λάθους ως μόνης, δήθεν, ενεργής αιτίας του δυστυχήματος, συγκεκριμένοι κύκλοι, αρχικώς υπονοούσαν και μετέπειτα θρασύτατα διέδιδαν ότι, δήθεν, ο έμπειρος, επί σειρά τεσσάρων δεκαετιών συγγενής των εντολέων μας και μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ενήργησε πλημμελώς εκείνη την μοιραία νύχτα, διότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας, όφειλε, όταν αντιλήφθηκε το σφάλμα του Σταθμάρχη και την λανθασμένη κίνησή της σε αντίθετη γραμμή (καθόδου), αφενός να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία και αφετέρου να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Σταθμάρχη Λάρισας ώστε να του δοθούν νέες οδηγίες και εντολές. Υποτίθεται λοιπόν ότι ο μηχανοδηγός, ουδέν από τα ως άνω έπραξε.

Ωστόσο, από συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία (μηνύσεις επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας/πολυτραυματιών) τα οποία έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην δικογραφία του εξεταζόμενου κύριου εγκλήματος και ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, καταδεικνύεται ότι ενώ η επιβατική αμαξοστοιχία σταμάτησε λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή της από τον σταθμό Λάρισας με σκοπό ο μηχανοδηγός να λάβει νέες εντολές από τον Σταθμάρχη, το ίδιο χρονικό αυτό σημείο, παρουσιάζεται «ανεξήγητη» 11λεπτη «σιωπή» στα ηχητικά αρχεία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΟΥ και επομένως και στην απομαγνητοφώνηση αυτών, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από το σύνολο των προηγούμενων και επόμενων συνομιλιών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα ανά δευτερόλεπτα. Την «σιωπή» αυτή την είχαμε ήδη επισημάνει, εγγράφως, στον κ. Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, ήδη, διά της από 21/9/23 αιτήσεώς μας, αιτούμενοι τον έλεγχο των ψηφιακών ηχητικών αρχείων.

Καθίσταται προφανές ότι κάποιοι» ενεργώντας κατ’ εντολή έτερων, επενέβησαν στο καταγραφικό αρχείο με τις συνομιλίες και διέγραψαν το ενδεκάλεπτο (11λεπτο) μεταξύ του χρονικού διαστήματος από «22:56:54» μ.μ. (πραγματική ώρα 23:07:54 μ.μ.) έως και «23:07:24» μ.μ. (πραγματική ώρα 23:18:24 μ.μ.) για λόγους που όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε και οι οποίοι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης.


Ο πολυαγαπημένος συγγενής των εντολέων μας και μηχανοδηγός, είχε εμπειρία 4 δεκαετιών, ήταν εμπειρότατος και το «αφήγημα» που από την πρώτη στιγμή κάποιοι θέλησαν να υποστηρίξουν περί δήθεν και δικής του παράλειψης να σταματήσει την αμαξοστοιχία και να επικοινωνήσει εκ νέου με τον Σταθμάρχη, κατέπεσε καταφανώς από μαρτυρίες των ίδιων των επιβαινόντων.

Ο μηχανοδηγός σταμάτησε όταν αντιλήφθηκε ότι αλλάζει ξαφνικά γραμμή (από την άνοδο στην κάθοδο) και προφανέστατα σταμάτησε προκειμένου να ενημερώσει τον Σταθμάρχη Λάρισας και να λάβει σαφείς εντολές Η συνομιλία όμως αυτή ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ από τα ηχητικά ψηφιακά αρχεία που παραδόθηκαν με τον τρόπο που παραδόθηκαν και προσκομίσθηκαν στην ποινική δικογραφία.

Με τον ανωτέρω περιγραφόμενο τρόπο, κάποιοι προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες στον άτυχο μηχανοδηγό. Ωστόσο, από τα στοιχεία καταδεικνύεται ότι ενήργησε συννόμως, συμφώνως με τους κανονισμούς ασφαλείας. Αρκετοί, οι οποίοι μάλιστα κατέχουν και θέσεις ευθύνης, δεν σεβάστηκαν ούτε καν τον πόνο της οικογένειάς του, η οποία προσπαθούσε αφενός να θρηνήσει το δικό της άνθρωπο και αφετέρου να αντιμετωπίσει κάθε φορά τα ασύστολα ψεύδη που ακούγονταν.

Με βάση τα ανωτέρω γεγονότα και την χρονική σειρά που αυτά έλαβαν χώρα, προκύπτει μετά βεβαιότητας ότι κάποιοι, κατ’ εντολή έτερων προσώπων, αλλοίωσαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την αποκάλυψη της αλήθειας. Επενέβησαν χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των τεθειμένων καθηκόντων τους σε καταγραφικό μηχάνημα του ΟΣΕ και σε ψηφιακό υλικό που αποτύπωνε το σύνολο των διαλόγων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων προσώπων και απέκοψαν συγκεκριμένες συνομιλίες και επομένως αλλοιώνοντας με απόλυτο δόλο κρίσιμο αποδεικτικό υλικό ποινικής, κακουργηματικής φύσεως, δικογραφίας.

Ο άδικος τρόπος που χάθηκε ο συγγενής των εντολέων μας, μαζί με τόσα άλλα θύματα, δημιουργεί στην οικογένεια και στους νομικούς της παραστάτες ένα τεράστιο χρέος: Να παλέψουμε και για τη μνήμη του την οποία κάποιοι δεν σεβάστηκαν αλλά και για την αλήθεια. Την αλήθεια ζητούν όλες οι οικογένειες και κανείς δεν θα καταφέρει να την συγκαλύψει.

Από το δικηγορικό γραφείο «Βασίλη Ζησιμάτου & Συνεργατών»

Ειδήσεις σήμερα:  

Μάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφαση

Το ματωμένο “αρχείο” των ρωσικών επιθέσεων στην Ευρώπη

Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων “χτυπήθηκε” από τους Χούθι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, η αξιολόγηση της Κυβέρνησης και που πάνε οι ψήφοι των ΣπαρτιατώνΣήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Πως αξιολογούν οι πολίτες την Κυβέρνηση, οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών και το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Συνελήφθη ο δράστηςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Ο πρώην άντρας της γυναίκας και δράστης της γυναικοκτονίας εντοπίστηκε απο τις αρχές στη Φυλή.

Αφρικανική σκόνη: Μέτρα προστασίας για ευπαθείς ομάδεςΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπ. Υγείας για τα μέτρα και τα επίπεδα "συναγερμού", λόγω του κύματος αφρικανικής σκόνης που αναμένεται από σήμερα.

Τέμπη: Κατατέθηκε η τελική έκθεση των πραγματογνωμόνων - Τουλάχιστον 16 επιβάτες κάηκαν ζωντανοί (βίντεο)Σήμερα 18:36 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την Έκθεση, δεν υπήρξε σύγκρουση των μηχανών των δύο αμαξοιστοιχιών, αλλά εκτροχιασμός, συνέπεια της απεγνωσμένης προσπάθειας του μηχανοδηγού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: Καταγγελία σε ιερόδουλες που αρνούνται συχνά το σεξ με συγκεκριμένο πελάτη προβλέπει ο νέος νόμος 23:59Ρώμη – Τσιτσιπάς: Ήττα με ανατροπή από τον Τζάρι23:47“Pink Panthers”: Φωτογραφίες των δραστών που διέπρατταν διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία23:34Missing Alert για την εξαφάνιση 14χρονης23:21Forbes - Αντετοκούνμπο: Στην πρώτη πεντάδα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών23:08Χαμάς κατά Μαχμούντ Αμπάς: Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα σχόλια του22:54Ευρωπαϊκή Ένωση - Μολδαβία: Δημοψήφισμα στις 20 Οκτωβρίου για την ένταξη της22:41Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Εύκολη νίκη για το “τριφύλλι”22:27Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία εμπορίου με την Τουρκία και επιβάλει δασμούς22:14Λονδίνο - Μπάκιγχαμ: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας22:00Χατζηδάκης: “Ναι ”σε Ταμείο Ανάκαμψης ΙΙ για να στηριχθούν οι πράσινες πολιτικές21:47Ο πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τουρκία το 202521:33Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο – Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια21:20Ενδοοικογενειακή βία: Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ21:06Αφρικανική σκόνη: Μέτρα προστασίας για ευπαθείς ομάδες20:53Ακρίβεια - ΙΕΛΚΑ: Μικρή αύξηση τιμών τον Απρίλιο στα σούπερ μάρκετ20:39Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη από το αποτέλεσμα20:26Μενδώνη: Συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας πριν την παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”20:12Σλοβακία - Φίτσο: Οι θεωρίες συνωμοσίας μετά την απόπειρα δολοφονίας19:59Βόρεια Μακεδονία - Μιτσκόσκι: Δικαιώμά μου να χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο