LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2024 06:53

“The 2Night Show” - Γουμενίδης: Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα για “να σπάει αβγά”

Τι είπε για τον θάνατο του αδερφού του από ναρκωτικά που τον σημάδεψε. «Ποτέ δεν υπήρξα παιδί των δημοσίων σχέσεων», υπογράμμισε.

The 2Night Show - Μ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ - Ν.ΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ - Δ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2Night Show», βρέθηκε καλεσμένος, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, ο Νάσος Γουμενίδης.

Ο δημοσιογράφος, και πλέον και παρουσιαστής, μίλησε για την πορεία του στον χώρο ενώ μίλησε ανοιχτά για την οικογένειά του, και την απώλεια του αδερφού του, Δημήτρη, από χρήση ουσιών.

«Έχασα τον Δημήτρη το 2011 στις 5 Μαΐου του 2011, μιλάω για αυτό. Ο πόνος σου δίνει εμπειρία, ο πόνος για εμένα είναι μία φάση στη ζωή μας που πρέπει να περάσουμε προκειμένου είτε να γυρίσουμε ή να μας δώσει άλλους τρόπους σκέψης.

Το κομμάτι του Δημήτρη με πονάει ακόμα. Παρά το γεγονός ότι οι γονείς μου και ο μικρότερός μας αδερφός, δώσαμε ό,τι μπορούσαμε, δυστυχώς ο Δημήτρης έφυγε γιατί δεν υπήρχε αυτό που λέμε πρόνοια πραγματική για αυτά τα παιδιά, που κάνουν χρήση ουσιών.

Για τα παιδιά που περνάνε από διάφορες δομές προκειμένου να επανέλθουν, είναι παιδιά που είναι άρρωστα στο μυαλό, Αν θέλουμε να λέμε ότι ζούμε σε μία ευνομούμενη κοινωνία πρέπει να έχουμε περισσότερη πρόνοια και αγάπη. Ο Δημήτρης έζησε ως κοινωνικά παρεκκλίνων για πολλά χρόνια, αισθάνθηκε ότι αυτή η κοινωνία στην οποία ζει δεν τον καλύπτει, και προκειμένου να ξεχωρίσει επέλεξε τον κακό δρόμο».

«Όταν μπαίνει η παραμύθα στο κεφάλι σου μπαίνει μία κακή σκέψη ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς χωρίς τη χρήση. Βλέπεις έναν άνθρωπο και λες “αυτός είναι ο αδερφός μου; Βλέπεις δύο διαφορετικούς ανθρώπους, γιατί δεν έχεις επικοινωνία στις δύσκολες φάσεις και φτάνεις να παίξεις μέχρι και μπουνιές και εκεί όση γνώση και να έχεις έρχεσαι σε αδιέξοδο.Το δείγμα που φανέρωσε τη χρήση το διαπίστωσα εγώ. Θέλεις το δημοσιογραφικό μικρόβιο; Από ένα τσιγάρο το κατάλαβα. Από έναν μπάφο ξεκίνησε και πήγαμε στα σκληρά. Ανεβαίνουν τα σκαλιά της παραμύθας με γρήγορο ρυθμό. Φτάνουν σε έναν σημείο, να κοιμάται, να παθαίνει ανακοπή καρδιάς, να καλεί η μητέρα μου το ασθενοφόρο, να έχει φύγει από τη ζωή, να τον επαναφέρουν και μετά στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης να παίζουμε την τελευταία πράξη του δράματος».

Δημοσιογράφος ο ίδιος στον χώρο επί τρεις δεκαετίες δήλωσε ανοιχτά πως ποτέ δεν υπήρξε παιδί των δημοσίων σχέσεων.

«Ήταν επαγγελματική μου επιλογή να προηγείται η φήμη της φυσικής μου παρουσίας, έψαχνα να βρω έναν τρόπο να επιβιώσω, μου δόθηκε η ευκαιρία και έφτασα σε ένα σημείο σκεπτόμενος και με λογική μάρκετινγκ και είπα “πώς να κάνεις διαφορά για να επιβιώσεις εσύ και η οικογένειά σου;”».

«Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο. Η δημοσιογραφία είναι ένα λειτούργημα για να σπάει αβγά και να αποκαλύπτει, όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις. Εγώ δημόσιες σχέσεις δεν είχα ποτέ. Είμαι ευθύς άνθρωπος.Έχω χάσει δουλειές από αυτό, υπήρχε τεράστιο κόστος. Υπήρξαν άνθρωποι που με έκριναν χωρίς να με ξέρουν, υπήρχαν άνθρωποι που μου έκλειναν πόρτες επειδή θεωρούσαν ότι δεν είμαι καλός επαγγελματίας, ότι κρύβω διάφορα πράγματα, ότι μπορεί να βρεθούμε αύριο στα δικαστήρια».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Το “Ψηφιακό Σχολείο” είναι μια επανάσταση στον τρόπο μάθησης (εικόνες)Σήμερα 14:15 | Ειδήσεις

Ποιες λειτουργίες θα επιτελεί η νέα πλατφόρμα. Τι δήλωσαν ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Παιδείας, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Γυναικοκτονία – Μενίδι: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 50χρονοςΣήμερα 13:35 | Ειδήσεις

Πότε θα ξαναπεράσει τις πύλες τις Εισαγγελίας ο 50χρονος, για να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

Παρβοϊός - Ωνάσειο: Ένα παιδί με μυοκαρδίτιδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείοΣήμερα 13:57 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται στο Ωνάσειο από τις 26 Απριλίου. 

Διδυμότειχο: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Τραγωδία στον Έβρο με τον θάνατο ενός μωρού λίγων μηνών. Τι υποστηρίζει η μητέρα του για τις συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί έχασε την ζωή του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Η Βόρεια Μακεδονία είναι ποντίκι που βρυχάται - Η απειλή προέρχεται από αλλού16:01Θεσσαλονίκη: Αθώες μητέρα και γιαγιά που άφησαν 5χρονο μόνο του στο σπίτι15:48Ιαπωνία: Ένα μονοθέσιο ηλεκτρικό ελικόπτερο στους ουρανούς του Τόκιο (βιντέο)15:34Εξοικονομώ: Παράταση προθεσμίας για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου15:21“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Υπέρ-επεξεργασμένα τρόφιμα, καρκίνος των ωοθηκών και διατάσεις15:07Λυγγερίδης: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας από τους γονείς του 14:53Μητσοτάκης: Το “Ψηφιακό Σχολείο” είναι μια επανάσταση στον τρόπο μάθησης (εικόνες)14:40“Αρένα” - Ακρίτες Ελλάδας και Τουρκίας: οι διαφορές και η κοινή μοίρα14:26Παρβοϊός - Ωνάσειο: Ένα παιδί με μυοκαρδίτιδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 14:12Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους; Πρόταση για φανάρι με λευκό χρώμα13:58Γυναικοκτονία – Μενίδι: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 50χρονος13:47Τουρκία - Τροχαίο: Θρήνος για την Ελληνίδα που έχασε την ζωή της (εικόνες)13:34“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Ο Στέφανος δεν πιστεύει τα ψέματα του Φάνη (βίντεο)13:20Τουρκία - ΥΠΕΞ: Διορίστηκαν τρεις νέοι Υφυπουργοί13:07Ορμπάν: Ο Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου12:53Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις για την “μελαγχολική” μας Παρασκευή (βίντεο)12:40Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε το διαζύγιο με Τερίμ12:26Στην Ελλάδα η Μις Υφήλιος 202312:15ΗΠΑ - Χιούστον: Κακοκαιρία σάρωσε σπίτια και μαγαζιά (εικόνες)11:59Λαμία: Δηλητηρίαση σε μαθητές από σχολικά γεύματα11:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο