LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2024 23:26

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος και η βάπτιση Κινέζων την Κυριακή των Βαΐων (εικόνες)

Στο πλευρό του "προστάτη" του, στην βάπτιση Κινέζων ως Ορθόδοξων Χριστιανών, συμμετείχε ο π. Αντώνιος, που βρίσκεται στο επίκεντρο πολυσχιδούς δικαστικής έρευνας.

Κιβωτός του Κόσμου - πατήρ Αντώνιος - βάπτιση

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, θεολόγος, ιατρός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2024, στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων, στην Οινόη Αττικής, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, βάπτισε τρεις Κινέζους.

Σε όλη την διάρκεια της τελετής, μαζί του βρισκόταν, συμμετέχοντας στο μυστήριο, ο π. Αντώνιος Παπανικολάου, που βρίσκεται στο επίκεντρο πολυπλόκαμης δικαστικής έρευνας μετά απο καταγγελίες για παρενόχληση ανήλικων, αλλά και αναφορικά με την λειτουργία της "Κιβωτού του Κόσμου".

" Πρώτη φορά βαπτίζω Κινέζους“, ανέφερε συγκινημένος ο π. Ευάγγελος και έδωσε στους νεοφώτιστους τα ονόματα: Λεωνίδας - Βάιος, Ιωάννης και Χριστίνα - Χρυσή, στην μνήμη νέων, που έφυγαν απρόσμενα από την ζωή, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Μόλις, ο ιερέας ευλόγησε το νερό της κολυμπήθρας και έριξε λάδι, σχηματίστηκε σταυρός, όπως γράφει το orthodoxianewsagency.gr.

Κιβωτός του Κόσμου - πατήρ Αντώνιος - βάπτιση

Κιβωτός του Κόσμου - πατήρ Αντώνιος - βάπτιση

"Μην σας φαίνεται παράξενο… στις περισσότερες βαπτίσεις, αυτό συμβαίνει, αφού ο ιερέας ρίχνει το λάδι σταυροειδώς…", είπε στους παρευρισκόμενους ο π. Ευάγγελος.

Στην συνέχεια, κατά το τυπικό της ημέρας, οι ιερείς και οι μοναχές μοίρασαν στους πιστούς φύλλα δάφνης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Ιωάννου Ρώσσου της Ιεράς Μονής, δύο δεσποινίδες, με το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος, είσηλθαν στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Κιβωτός του Κόσμου - πατήρ Αντώνιος - βάπτιση

Κιβωτός του Κόσμου - πατήρ Αντώνιος - βάπτιση

Οι Αδελφές της Ιεράς Μονής και οι προσκυνητές, θα θυμούνται για χρόνια, την Κυριακή των Βαΐων του 2024, με τις πέντε βαπτίσεις!

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του πατρός Αντωνίου Παπανικολάου, της "Κιβωτού του Κόσμου" στο πλευρό του π. Ευάγγελου Παπανικολάου, σε όλη την διάρκεια της τελετής της βαπτίσεως, αλλά και εν γένει της Θείας Λειτουργίας.

Κιβωτός του Κόσμου - πατήρ Αντώνιος - βάπτιση

Κιβωτός του Κόσμου - πατήρ Αντώνιος - βάπτιση

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός: Πλήρης άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων στην Ελλάδα

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς και σε ποιους θα δίνεται

Οδησσός: Πυραυλική επίθεση της Ρωσίας σε κατοικίες (σκληρές εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Συμφωνία των Πρεσπών: Αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία της Βόρειας ΜακεδονίαςΣήμερα 16:58 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το «κλίμα της πόλωσης, της τοξικότητας και των απίστευτων ψεμάτων που διακινούνται σήμερα στο πολιτικό διάλογο».

Γυναικοκτονία – Μενίδι: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 50χρονοςΣήμερα 13:35 | Ειδήσεις

Πότε θα ξαναπεράσει τις πύλες τις Εισαγγελίας ο 50χρονος, για να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

Θεσσαλονίκη: Δωρεά οργάνων από την οικογένεια άνδρα που παρασύρθηκε σε τροχαίοΣήμερα 18:52 | Ειδήσεις

Ο άτυχος άνδρας που νοσηλευόταν στο "Παπανικολάου" έχασε την "μάχη" με την ζωή, μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Αρπαγή παιδιών - Ίλιον: Επέστρεψαν στην δομή τα 4 αδελφάκιαΣήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα παρέδωσε τα παιδιά στις αρχές, οι οποίες στην συνέχεια τα επέστρεψαν στην δομή από όπου είχαν απηχθεί.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Δωρεά οργάνων από την οικογένεια άνδρα που παρασύρθηκε σε τροχαίο19:27Ρωσία: Φωτιά σε αεροδρόμιο στην πόλη Μινεράλνιε Βόντι (εικόνες)19:12Ιράν: 250 συλλήψεις για σατανισμό – Τρεις Ευρωπαίοι ανάμεσά τους18:58Καιρός - Σάββατο: Σκόνη, λασποβροχές και άνοδος θερμοκρασίας18:44Τουρκία: Αμνηστία σε φυλακισμένους στρατηγούς “παλιού” πραξικοπήματος18:31Missing Alert: Συναγερμός για την εξαφάνιση 51χρονου18:17Ουκρανία: Νόμος του κράτους η επιστράτευση των κατάδικων18:04ΕΑΔ – Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Όργιο παρατυπιών σε κοινότητα της Αττικής17:50Κρήτη: Για βιασμό τουρίστριας κατηγορείται 21χρονος στρατιώτης17:37Youth Pass 2024: Πάνω από 145000 οι δικαιούχοι – Πού μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση17:23Μητσοτάκης – Συμφωνία των Πρεσπών: Αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας17:10Κύπρος: Ναυτιλιακή με έδρα την Λεμεσό θα διαχειρίζεται τουρκικά πλοία16:57Ανδρουλάκης: Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού16:43Αρπαγή παιδιών - Ίλιον: Επέστρεψαν στην δομή τα 4 αδελφάκια16:29Ηλεία – Καταγγελία: Εκπαιδευτικός παρενοχλούσε μαθήτριά του16:15Δένδιας: Η Βόρεια Μακεδονία είναι ποντίκι που βρυχάται - Η απειλή προέρχεται από αλλού16:01Θεσσαλονίκη: Αθώες μητέρα και γιαγιά που άφησαν 5χρονο μόνο του στο σπίτι15:48Ιαπωνία: Ένα μονοθέσιο ηλεκτρικό ελικόπτερο στους ουρανούς του Τόκιο (βιντέο)15:34Εξοικονομώ: Παράταση προθεσμίας για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου15:21“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Υπέρ-επεξεργασμένα τρόφιμα, καρκίνος των ωοθηκών και διατάσεις15:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο