LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2024 20:15

Γεωργία: Βουλευτίνα χτύπησε βουλευτή στο κεφάλι με ένα μπουκάλι νερό (βίντεο)

Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια συζήτησης του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για τους «ξένους πράκτορες»

Γεωργία - Βουλευτής - Μπουκάλι

Μια βουλευτίνα χτύπησε έναν άνδρα συνάδελφό της με ένα μπουκάλι νερό μέσα στο κοινοβούλιο της Γεωργίας καθώς άναψαν και πάλι τα αίματα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για τους «ξένους πράκτορες».

Σε βίντεο που προβλήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης, διακρίνεται η Κάτια Ντεκανοΐτζε, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, να χτυπά στο κεφάλι τον Γκουράμ Ματσαρασβίλι με κάτι που μοιάζει με πλαστικό μπουκάλι, ενώ εκείνος της φωνάζει και της κουνά το δάχτυλο.

Στη Γεωργία προγραμματίζονται και άλλες διαδηλώσεις αυτήν την εβδομάδα, κατά του νομοσχεδίου με βάση το οποίο οργανώσεις οι οποίες λαμβάνουν πάνω από το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό θα πρέπει να καταγραφούν ως «πράκτορες του εξωτερικού». Οι αντίπαλοι του νομοσχεδίου το χαρακτηρίζουν αυταρχικό και «ρωσικής έμπνευσης» αλλά το κυβερνών κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» λέει ότι είναι απαραίτητο ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στη χρηματοδότηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι το νομοσχέδιο θέτει σε κίνδυνο την πορεία της Γεωργίας προς την ένταξή της στο μπλοκ. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Μόσχα δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο αυτό.

Η επίσημη μετάδοση της συνεδρίασης διακόπηκε λίγο μετά το σημερινό συμβάν. Ο Ματσαρασβίλι, που πρόσκειται στο «Γεωργιανό Όνειρο», δεν τραυματίστηκε. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 14 βουλευτές της αντιπολίτευσης εκδιώχθηκαν από την αίθουσα.

Γεωργιανοί βουλευτές είχαν έρθει στα χέρια και σε μια προηγούμενη συζήτηση του νομοσχεδίου αυτόν τον μήνα.

Για απόψε το βράδυ είναι προγραμματισμένη μια φιλοκυβερνητική διαδήλωση έξω από το κοινοβούλιο ενώ η αντιπολίτευση οργανώνει τη δική της κινητοποίηση σε ένα πάρκο, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος είπε, σύμφωνα με τοπικά μμε, ότι το «Γεωργιανό Όνειρο» βοηθά τους υποστηρικτές τους καλύπτοντας το κόστος του ταξιδιού τους ώστε να παραστούν στη διαδήλωση. Επέμεινε όμως ότι θα βρεθούν εκεί με δική τους βούληση.

Η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο αλλά ο ρόλος της είναι κυρίως τελετουργικός, ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ ότι η κυβερνητική διαδήλωση είναι μια «δράση α λα Πούτιν: δημόσιοι υπάλληλοι μεταφέρονται με λεωφορεία στο Τμπιλίσι για να χειροκροτήσουν τις αποφάσεις του κυβερνώντος κόμματος».

Οι κεντρικοί δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι από τα λεωφορεία που μετέφεραν τους διαδηλωτές ενώ οθόνες και προβολείς είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της κεντρικής Λεωφόρου Ρουσταβέλι, ενόψει της συγκέντρωσης.

Ειδήσεις σήμερα:  

Επιστολική ψήφος: Έκλεισε η πλατφόρμα

ΗΠΑ: Νεκροί αστυνομικοί σε σύλληψη υπόπτου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Συμφωνία των Πρεσπών: Αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία της Βόρειας ΜακεδονίαςΣήμερα 16:58 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το «κλίμα της πόλωσης, της τοξικότητας και των απίστευτων ψεμάτων που διακινούνται σήμερα στο πολιτικό διάλογο».

Πορνογραφία ανηλίκων - Αττική: Κατείχε βίντεο και φωτογραφίες κακοποίησης παιδιώνΣήμερα 19:38 | Ειδήσεις

Τι βρέθηκε στην κατοχή του 52χρονου μετά από έρευνα της ΕΛΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Δωρεά οργάνων από την οικογένεια άνδρα που παρασύρθηκε σε τροχαίοΣήμερα 18:52 | Ειδήσεις

Ο άτυχος άνδρας που νοσηλευόταν στο "Παπανικολάου" έχασε την "μάχη" με την ζωή, μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Αρπαγή παιδιών - Ίλιον: Επέστρεψαν στην δομή τα 4 αδελφάκιαΣήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα παρέδωσε τα παιδιά στις αρχές, οι οποίες στην συνέχεια τα επέστρεψαν στην δομή από όπου είχαν απηχθεί.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Στο χημείο για ανάλυση τα γεύματα22:27Βατικανό σε πιστούς: Να είστε επιφυλακτικοί απέναντι σε υποτιθέμενα υπερφυσικά γεγονότα22:12Αστυνομικοί: Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με σκηνές για τη μείωση της αποζημίωσης διανυκτέρευσης (βίντεο)21:59Ρωσία: Η “Δύση” παίζει… με τη φωτιά στην Ουκρανία21:44ΠΟΥ: Καμία ιατρική προμήθεια στη Γάζα από τις 6 Μαΐου 21:31Επιχείρηση της ΕΚΑΜ για σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών (βίντεο)21:17Ψηφιακό Σχολείο: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο στα σχολεία της Ελλάδας21:04Ισραήλ: Εναλλακτική λύση με Ελλάδα και Κύπρο βλέπει το Τελ Αβίβ μετά την ακύρωση της συμφωνίας με Τουρκία20:49Προμηθέας Πάτρας – Άρης: Άνετη νίκη για τους Αχαιούς20:36“Παγιδευμένοι”: Η δολοφονία του Σταύρου και οι νέες απειλές (εικόνες)20:24ΟΣΕ: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για 8 στελέχη θυγατρικών20:11Πορνογραφία ανηλίκων - Αττική: Κατείχε βίντεο και φωτογραφίες κακοποίησης παιδιών19:56“Ψυχοκόρες”: Τα νέα επεισόδια είναι συγκλονιστικά (βίντεο)19:41Θεσσαλονίκη: Δωρεά οργάνων από την οικογένεια άνδρα που παρασύρθηκε σε τροχαίο19:27Ρωσία: Φωτιά σε αεροδρόμιο στην πόλη Μινεράλνιε Βόντι (εικόνες)19:12Ιράν: 250 συλλήψεις για σατανισμό – Τρεις Ευρωπαίοι ανάμεσά τους18:58Καιρός - Σάββατο: Σκόνη, λασποβροχές και άνοδος θερμοκρασίας18:44Τουρκία: Αμνηστία σε φυλακισμένους στρατηγούς “παλιού” πραξικοπήματος18:31Missing Alert: Συναγερμός για την εξαφάνιση 51χρονου18:17Ουκρανία: Νόμος του κράτους η επιστράτευση των κατάδικων18:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο