LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2024 11:21 | Ανανέωση: 25 Απριλίου 2024 11:17

Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του

Βαρύ πένθος για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ώρες μετά απο τις δημόσιες καταγγελίες του για την αντιμετώπιση του πατέρα του από τους γιατρούς δημόσιου νοσοκομείου. Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Γιάννης Καλλιάνος - Βουλή

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο Δημήτρης Καλλιάνος, πατέρας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου.

Ο Δημήτρης Καλλιάνος, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τα οποία μάλιστα χθες αποτέλεσαν και σημείο αναφοράς, καθώς ο βουλευτής, με δάκρυα στα μάτια και έκδηλη αγανάκτηση, άφησε αιχμές εναντίον γιατρών σε δημόσιο νοσοκομείο διότι, όπως υποστηρίζει, δεν έβαλαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ούτε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας τον πατέρα του, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή καρδιάς και πλέον να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο «ξέσπασμα» του κ. Καλλιάνου, απάντησε με ανάρτηση του ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι τις αποφάσεις για εισαγωγή σε ΜΕΘ τις παίρνουν οι γιατροί με αυστηρά ιατρικά κριτήρια, «κανένας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας», και «έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι».

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής

«Σέβομαι έναν άνθρωπο που για να βοηθήσει τον πατέρα του, δίνει μάχη. Αυτό είναι σεβαστό, συγκινητικό και απολύτως κατανοητό και υπό την έννοια αυτή ο Γιάννης Καλλιάνος που είναι φίλος μου έχει την κατανόηση μου» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και η πλευρά του συστήματος υγείας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας ο κ. Καλλιάνος δεν κατηγορεί το ΕΣΥ για έλλειψη γιατρών ή ότι δε βρήκε κρεβάτι στο νοσοκομείο αλλά για λανθασμένη ιατρική κρίση. «Ως υπουργός υγείας δεν εμπλέκομαι στην κρίση των γιατρών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι για μπει ασθενής σε ΜΕΘ ο θεράπων γιατρός πρέπει να τον δηλώσει σε πλατφόρμα και να ακολουθηθεί η διαδικασία μεταφοράς στην κοντινότερη.

«Το πρώτο κριτήριο είναι ο ασθενής διασωληνωμένος», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας στη συνέχεια ότι για να μπει ασθενής σε ΜΕΘ «δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής».

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης

Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς

Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μανχάταν: Φάρσες για τοποθετήσεις βομβών σε συναγωγές 10:21Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Κυριακή του Πάσχα10:07Δημοτικές Εκλογές - Μεξικό: Νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου 09:54Φενερμπαχτσέ - Euroleague: Η ποινή για τα επεισόδια με τη Μονακό09:40ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου09:26Φωτιά στην Αγία Παρασκευή: Νεκρή ηλικιωμένη στο διαμέρισμά της09:13Χίος: Ο Ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο εντυπωσίασε και φέτος (βίντεο) 08:59Αυστραλία: Νεκρός 16χρονος ριζοσπαστικοποιημένος 08:46La Liga: Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ισπανίας08:32Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός για έναν κόσμο χωρίς πολέμους08:19Αγία Παρασκευή: Φωτιά σε διαμέρισμα08:05Εορτολόγιο - 5 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πάσχα07:51Ιεροσόλυμα: Συνελήφθη ο φρουρός του Έλληνα πρόξενου (βίντεο)07:38Κυριακή του Πάσχα: Γιατί σουβλίζουμε αρνί07:24Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή07:10Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο