LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2024 07:23

Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Ευελπίδων - Φλώρος

Στον Ανακριτή οδηγείται σήμερα ο ανεξάρτητος πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος κατηγορείται βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου. Ο βουλευτής πήρε την Τετάρτη προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, ενώ έως τότε παραμένει κρατούμενος.

Το σοβαρό επεισόδιο που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε , με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου,που ορίζει ότι:

"Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους ,τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος".

Ευελπίδων - Φλώρος

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", ο εντολέας της δεν χτύπησε τον Βασίλη Γραμμένο, αλλά τον έσπρωξε.

Τo περιστατικό έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα ενόσω στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο κατηγορούμενος πριν επιτεθεί, είχε έντονο διάλογο με τον κ. Γραμμένο εντός της αίθουσας. Όταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός της αίθουσας, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία

Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο που είχε υποστεί βλάβη09:58Ελλάδα – Γαλλία στο ΟΑΚΑ: Η πρόβα τζενεράλε της Εθνικής πριν το Ευρωμπάσκετ 202509:43Aπαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του Blue Star Mykonos09:28Μεξικό: Δύο νεκροί εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων09:13"Αέρας" από το Αγρίνιο ο Ατρόμητος08:58Αυξάνεται η πίεση στον Νετανιάχου να καταλήξει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων08:43Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Αυγούστου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Ισπανία: Δώδεκα μετανάστες αγνοούνται στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων23:59"Πεντάσφαιρη" Άρσεναλ, με διπλούς Γκιοκέρες, Τίμπερ23:53Ισπανία: Πελάτης έκαψε εστιατόριο επειδή δε του έβαλαν μαγιονέζα23:38Ηράκλειο: 26χρονος έκανε αγορές με κλοπιμαία τραπεζική κάρτα23:23Τουρκία: Φλεγόμενο φορτηγό κινούνταν για 8 χλμ, χωρίς σταματημό23:08Άρης – Βόλος: Οι κεντρικοί αμυντικοί χάρισαν τη νίκη στους Θεσσαλονικείς22:54Ρωσία: Καταρρίφθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος - Διακόπηκε η λειτουργία πολλών αεροδρομίων22:40ΟΣΦΠ – Αστέρας Τρίπολης: Επικράτησαν στις καθυστερήσεις οι ερυθρόλευκοι22:26Θάσος: Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε 71χρονος λουόμενος22:12Τραγωδία στην Κίνα: Κατάρρευση γέφυρας με 12 νεκρούς και 4 αγνοούμενους21:58Ισπανία: Κλείνει παραλία 11 χλμ. λόγω "μπλε δράκων" που απειλούν λουόμενους21:42Τρίκαλα: Πέταξαν νεκρά πρόβατα στην εθνική οδό21:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο