LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2024 21:48

“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!

Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια καλείται να καταβάλει το FBI, λόγω της αντιμετώπισης από πλευράς του των καταγγελιών από θύματα του δράστη.

Λάρι Νάσαρ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 138,7 εκατομμυρίων δολαρίων με περισσότερα από 100 θύματα του πρώην γιατρού της ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ Λάρι Νάσαρ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Περισσότερες από 150 γυναίκες και κορίτσια είχαν καταγγείλει ότι ο Νάσαρ τις κακοποίησε σεξουαλικά, με το πρόσχημα της διενέργειας ιατρικών θεραπειών.

Μεταξύ τους ήταν και αθλήτριες που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως η Σιμόν Μπάιλς και η Μακάιλα Μαρόνι.

Τα θύματα λένε ότι το FBI δεν κατάφερε να διερευνήσει τους ισχυρισμούς τους. Αυτό το παραδέχτηκε και μια έκθεση του γενικού επιθεωρητή, που διαπίστωσε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι στο γραφείο του FBI στην Ινδιανάπολη έκαναν θεμελιώδη λάθη, και παραβίασαν πολλές πολιτικές του FBI, κατά την έρευνά τους.

Το υπουργείο, όπως αναφέρει ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός CNN, λέει τώρα ότι οι ισχυρισμοί των θυμάτων «θα έπρεπε να είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη από την αρχή».

Επισημαίνει ακόμη ότι «αν και οι διακανονισμοί δεν θα αναιρέσουν τη ζημιά που προκάλεσε ο Νάσαρ, η ελπίδα μας είναι ότι θα βοηθήσουν να δοθεί στα θύματα των εγκλημάτων του κάποια από την κρίσιμη υποστήριξη που χρειάζονται για να συνεχίσουν τη θεραπεία».

Ο Νάσαρ οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε από πολιτειακό δικαστήριο του Μίσιγκαν σε κάθειρξη που φτάνει τα 175 χρόνια.

Το 2021, τα θύματα του Νάσαρ κατέληξαν σε διακανονισμό 380 εκατομμυρίων δολαρίων με την ομοσπονδία του αθλήματος, και την αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ειδήσεις σήμερα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)

Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΣήμερα 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Σήμερα 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΣήμερα 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Σήμερα 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο