LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2024 18:14

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας

Σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο η Χαμάς να εγκαταλείψει το Κατάρ και να εγκατασταθεί στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «αυτό που έχει σημασία δεν είναι το πού βρίσκονται οι ηγέτες της Χαμάς, αλλά η κατάσταση στη Γάζα».

Ερντογάν - Νετανιάχου

Χίτλερ της εποχής μας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεζαμίν Νετανιάχου ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ για τις φήμες ότι το Κατάρ πιέζει τη Χαμάς να εγκαταλείψει τη χώρα και να εγκατασταθεί στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν έχει τέτοια πληροφορία και δεν νομίζει ότι θα κάνει τέτοιο βήμα το Κατάρ εναντίον της Χαμάς.

Απαντώτας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων εν πτήσει, επιστρέφοντας από το Ιράκ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε για το Ισραήλ: «Ό,τι κι αν κάνουν, έχουμε καταθέσει όλα τα έγγραφα σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε την αλήθεια και να μιλάμε ενάντια στα εγκλήματα του Ισραήλ. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι ο Νετανιάχου, που είναι ο Χίτλερ της εποχής μας, και οι συνεργοί του δεν θα ξεφύγουν χωρίς να λογοδοτήσουν. Όσο κι αν ξεφεύγει, εμείς θα τον ακολουθούμε. Μια μέρα, οπωσδήποτε η δικαιοσύνη θα τους ζητήσει να λογοδοτήσουν για τους αθώους και για τους καταπιεσμένους. Αν δεν το ζητήσει η δικαιοσύνη, θα το ζητήσει η Ιστορία. Δημιουργείτε μια νέα τάξη», σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Ισραήλ - Χαμάς - Γάζα

«Δεν νομίζω το Κατάρ να διώξει τη Χαμάς»

Σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο η Χαμάς να εγκαταλείψει το Κατάρ και να εγκατασταθεί στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «αυτό που έχει σημασία δεν είναι το πού βρίσκονται οι ηγέτες της Χαμάς, αλλά η κατάσταση στη Γάζα». Ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Δεν έχω λάβει καμία πληροφορία σχετικά με τη θέση τους στο Κατάρ. Ωστόσο, δεν έχω ακούσει τίποτα που να λέει ότι ο Εμίρης του Κατάρ, ο κ. Σεΐχης Temim, θα έκανε ένα βήμα που θα αγνοούσε τη θέση αυτών των αδελφών στο Κατάρ. Δεν νομίζω ότι θα έκανε ένα τέτοιο βήμα. Η ειλικρίνειά του απέναντί τους, η στάση του απέναντί τους ήταν πάντα σαν μέλος της οικογένειας. Δεν νομίζω ότι αυτή η στάση απέναντί τους θα αλλάξει στην επόμενη διαδικασία».

«Δεν θα αφήσουμε μόνους Παλαιστινίους και Χαμάς»

Για τη συνάντησή του με τον αρχηγό του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Χανίγε, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Είχαμε μια πολύ ειλικρινή συνάντηση με τον κ. Χανίγε. Είδα την αποφασιστικότητα του κ. Χανίγε στον αγώνα κατά του Ισραήλ. Σε αυτή την ειλικρινή συνάντηση, αισθανθήκαμε την αμοιβαιότητα αυτού του δεσμού από καρδιάς προς καρδιά στην Παλαιστίνη. Είμαστε σαν σάρκα και οστά με τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας. Όταν πονάνε οι ψυχές τους δεν θα πρέπει κανένας να νομίζει ότι εμείς κοιμόμαστε αναπαυτικά. Όσοι προσπαθούν να μας χωρίσουν από τα αδέλφια μας στη Γάζα, τη Nablus, την Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ, τη Ramallah και όλες τις άλλες παλαιστινιακές πόλεις, βρίσκονται σε μεγάλη πλάνη. Αυτοί γνωρίζουν εμάς, και εμείς αυτούς. Αυτό ούτως ή αλλώς το είχαμε καταστήσει σαφές και παλαιοτέρα με τις δηλώσεις που είχαμε κάνει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και εκτός αυτής. Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αυτή τη στάση με τον ίδιο τρόπο και από εδώ και στο εξής. Δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνους τους Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές μας, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Χαμάς»

Ισραήλ - Γάζα - AP

«Η εξάλειψη ΡΚΚ είναι προς το συμφέρον και Ιράκ»

Σε ερώτηση εάν το Ιράκ και η Τουρκία θα διεξάγουν από κοινού επιχείρηση εναντίον του PKK ή αν η Τουρκία θα διεξάγει την επιχείρηση μόνη της, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως η εξάλειψη αυτής της απειλής είναι επίσης προς το συμφέρον του Ιράκ, ωστόσο πρόσθεσε πως «είτε έτσι είτε αλλιώς, εμείς θα αφανίσουμε την τρομοκρατία».

«Και στο Ιράκ και στη Συρία, κυρίως ο βάλτος της τρομοκρατίας θα αποξηρανθεί όχι μόνο με τις δικές μας προσπάθειες, αλλά και από τις κοινές προσπάθειες των κυβερνήσεων των δύο χωρών. Επιπρόσθετα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε αδιακρίτως και ακατάπαυστα ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Όπως γνωρίζετε, ο αγώνας μας κατά του PKK/PYD/YPG που φωλιάζει στο Ιράκ και τη Συρία συνεχίζεται διεξοδικά εδώ και πολλά χρόνια. Κάτι που θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα και από εδώ και πέρα. Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί τόσο στο εσωτερικό όσο και πέρα από τα σύνορά μας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας των γειτόνων μας. Θα θέλαμε οι γείτονές μας να επιδεικνύουν από μόνοι τους την απαραίτητη στάση μπροστά στις απειλές που μας απειλούν από τα εδάφη τους και να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα από κοινού. Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD/YPG αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη του Ιράκ. Η εξάλειψη αυτής της απειλής είναι επίσης προς το συμφέρον του Ιράκ. Εγώ πιστεύω ότι και αυτοί βλέπουν αυτή την πραγματικότητα και πως θα επιδείξουν τη απαραίτητη βούληση ώστε να εξαλείψουν αυτό το πρόβλημα», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε πως «είτε έτσι είτε αλλιώς, εμείς θα αφανίσουμε την τρομοκρατία. Είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα. Δεν θα αφήσουμε ποτέ το πεδίο σε αυτούς που πορεύονται μαζί με την τρομοκρατία και τις τρομοκρατικές οργανώσεις και σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις ως πιόνια».

Ειδήσεις σήμερα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)

Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο