LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2024 09:55

Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με δράση εντός σωφρονιστικού καταστήματος με τη συμμετοχή σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι - ναρκωτικά

«Πλούσια» ήταν η δράση κυκλώματος διακίνησης κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών σε φυλακή της χώρας. Το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και σωφρονιστικός υπάλληλος δρούσε με άνεση και κέρδη μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Επικεφαλής του ήταν έγκλειστος, ο οποίος απολάμβανε προνόμια και κινείτο με άνεση μέσα στη φυλακή. Οι Αρχές βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων κινητά, ναρκωτικά, ασύρματο και χρηματικό ποσό από τα κέρδη τους.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου -5- άτομα, εκ των οποίων -1- σωφρονιστικός υπάλληλος και -2- έγκλειστοι, για διακίνηση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών ουσιών σε Κατάστημα Κράτησης.

Για τον τερματισμό της δράσης τους, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση πρωινές ώρες της Κυριακής 21 Απριλίου 2024, όπου συνελήφθησαν οι -5- εμπλεκόμενοι, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη -1- άτομο, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου, πλαστογραφία και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση των νόμων περί αθλητισμού και περί όπλων και των νόμων για τις άδειες κεραιών και την εισαγωγή και διάθεση κινητών σε καταστήματα κράτησης.

Προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με άτομο που εισάγει ναρκωτικά σε κατάστημα κράτησης, κατόπιν «παραγγελιών» από έγκλειστους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και στοιχεία που προέκυψαν από την αξιολόγηση και ανάλυση πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε η ύπαρξη δικτύου εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συσκευών κινητής τηλεφωνίας, καθώς και πακέτων τηλεφωνικών συνδέσεων, με απώτερο σκοπό την πώληση τους σε κρατούμενους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), προέκυψε ότι 46χρονος έγκλειστος, εκμεταλλευόταν τη θέση όπου απασχολούνταν, εντός του Καταστήματος Κράτησης, ενώ παράλληλα διατηρούσε κομβικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων, αναθέτοντας την αναζήτηση ή παραλαβή της εκάστοτε παραγγελίας στο δίκτυο που είχε αναπτύξει.

Μάλιστα, κατείχε κινητό τηλέφωνο εν γνώσει του συλληφθέντα σωφρονιστικού υπαλλήλου, μέσω του οποίου γνώριζε τις υπηρεσίες (ημέρες, πρόσωπα, σημεία) στο Κατάστημα Κράτησης και ειδικότερα στην πύλη που αποτελεί το σημείο ελέγχου των επισκεπτών. Επίσης είχε άμεση πληροφόρηση για ενδεχόμενες έρευνες στο Κατάστημα, στους χώρους του οποίου κινούταν ελεύθερα, ακόμα και σε ώρες που οι υπόλοιποι κρατούμενοι βρίσκονταν σε περιορισμό.

Βασικοί υποστηρικτές του εν λόγω δικτύου ήταν οι δύο ιδιώτες (43χρονη και 24χρονος) συλληφθέντες, καθώς η πρώτη, κατείχε τον ρόλο του βασικού εισαγωγέα μέσω επισκεπτηρίων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα και ο δεύτερος ήταν επιφορτισμένος, με την εύρεση και προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι - ναρκωτικά

Από τη δράση τους, η οποία ήταν αδιάλειπτη, αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη αφού διακινούσαν το «εμπόρευμά» τους σε τιμές πολλαπλάσιες σε σχέση με αυτές εκτός της φυλακής (ενδεικτικά η τιμή πώλησης των κινητών κυμαινόταν από 500 έως 600 ευρώ). Η πληρωμή γινόταν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων ή μέσω λογαριασμών συνδεδεμένων με προπληρωμένες κάρτες στα στοιχεία του 46χρονου ή συγγενικών του προσώπων.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν ενώ η 43χρονη επιχείρησε να εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης, ώστε να παραδώσει - κατά το επισκεπτήριο- στον 46χρονο, 46 ναρκωτικά χάπια, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα στον στηθόδεσμό της.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν σε χώρους κράτησης και σε οικίες, καθώς και από την κατοχή των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  17,7 γραμμάρια κάνναβης,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων,
  • 2 smartwatch,
  • 4 πλαστά υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας σωφρονιστικού υπαλλήλου,
  • πλήθος αναβολικών σκευασμάτων,
  • 8 ασύρματοι,
  • 3 σπρέι πιπεριού,
  • 15.895 ευρώ,
  • αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων συνολικού ύψους -28.466- ευρώ και
  • 1 όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη

Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο)

Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17Αλεξανδρούπολη: Οδηγός φορτηγού διακινούσε παράνομα μετανάστες - Πώς συνελήφθη 17:03ΟΗΕ: Αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως τον Απρίλιο16:50Amber Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη16:36Σάμος - Δολοφονία 75χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο φερόμενος δράστης 16:23Masters 1000: Ο Αλκαράθ αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης16:09ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Η αρχή της “έκρηξης” και οι πολιτικές αντιδράσεις 15:55Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι του15:42Πάσχα: Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί 15:28ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Οι Χούθι καλούν τους φοιτητές στην Υεμένη15:15Κοκαΐνη περιείχε το...γράμμα που έλαβε από το Ηνωμένο Βασίλειο15:01Βοιωτία: Φωτιά στην Αγία Τριάδα 14:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο