LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2024 06:34

Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες

Οι ανακοινώσεις των Αρχών για τους τόνους ναρκωτικών που βρέθηκαν στη θάλασσα.

Κοκαίνη - κύκλωμα - Εκουαδόρ

(εικόνα αρχείου)

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση ποσότητας 2,7 τόνων κοκαΐνης την οποία εντόπισαν πάνω σε δυο μικρά πλεούμενα και σε παραλία στις ακτές της χώρας στην Καραϊβική, έκαναν γνωστό χθες Δευτέρα.

Συνολικά, κατασχέθηκαν «2.760 πακέτα» με ναρκωτικά, βάρους ενός κιλού το καθένα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Σάντος Νολάσκο.

Μέρος των ναρκωτικών βρέθηκε θαμμένο σε παραλία κι οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν κι άλλες ποσότητες εκεί, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Την 24η Μαρτίου, κατασχέθηκε ποσότητα 1,3 τόνου και πλέον κοκαΐνης και συνελήφθησαν δέκα φερόμενοι ως διακινητές ναρκωτικών στην Καραϊβική.

Από τα χρόνια του 1970, η Ονδούρα είναι τμήμα των οδών μεταφοράς κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική όπου παράγεται προς τις ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Ονδούρας, η Σιομάρα Κάστρο, που ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο του 2022, έχει υποσχεθεί να καταπολεμήσει τη διακίνηση.

Ο προκάτοχός της, ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, εκδόθηκε και προφυλακίστηκε στις ΗΠΑ λίγο καιρό αφού εγκατέλειψε την εξουσία. Την 8η Μαρτίου, σώμα ενόρκων ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης τον έκρινε ένοχο, στην κατάληξη ιστορικής δίκης, για τη διευκόλυνση της εισαγωγής 500 και πλέον τόνων κοκαΐνης στην αμερικανική επικράτεια από το 2004 ως το 2022. Η ποινή του πρόκειται να απαγγελθεί την 26η Ιουνίου. Αντιμετωπίζει ως και ισόβια κάθειρξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη

Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Καιρός: Βροχές, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο