LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2024 10:47 | Ανανέωση: 22 Απριλίου 2024 10:53

Κασσελάκης στο “Πρωινό”: Είμαι περήφανος για το ευρωψηφοδέλτιό μας (βίντεο)

Τι ανέφερε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την περιοδεία του σε 27 νησιά αλλά και για την υπόθεση της αποπομπής Παπανώτα.

Στέφανος Κασσελάκης - Πρωινό

Για τις επικείμενες ευρωεκλογές, για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την απόφασή του να πραγματοποιήσει προεκλογική περιοδεία σε 27 ελληνικά νησιά με ταξιδεύοντας με ιδιωτικό σκάφος, μίλησε την Δευτέρα το πρωί στο καθημερινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας Στέφανος Κασσελάκης.

Ερωτηθείς αν δυσκολεύεται με τον μακρύ σε διάρκεια πλου, ο κ. Κασσελάκης απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά, σχολιάζοντας μάλιστα: «Αν είναι δυνατόν, τόσα χρόνια ασχολούμουν με τη ναυτιλία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δυσκολεύομαι».

Ο κ. Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, σημείωσε: «Το σημαντικό ζήτημα είναι το ίδιο το έξοχο ευρωψηφοδέλτιό μας, για το οποίο είμαι βαθιά περήφανος. Νέοι, φρέσκιοι και ορεξάτοι άνθρωποι, επιστήμονες, άξιοι και διακεκριμένοι ο καθένας στον τομέα του. Πάμε γερά!»

Το ιστορικό της αποπομπής Παπανώτα

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Παπανώτας μιλώντας προ εβδομάδων σχετικά με υπόθεση γυναικείων δικαιωμάτων, είχε αναφέρει: «Κόψτε την υστερία, γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. […] Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές μια χαρά τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς».

Την Πέμπτη 18.04 με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κασσελάκης τον εξαίρεσε από το ευρωψηφοδέλτιο τονίζοντας: «Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Εντωμεταξύ, σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύθηκε στα σημερινά Νέα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών και την ευκαιρία την οποία, όπως υποτήριξε, έχει η παράταξη του. Όπως έγραψε, «Οι ευρωεκλογές, επομένως, είναι η μεγάλη ευκαιρία να βάλουν οι πολίτες φρένο στον κατήφορο που μας οδηγεί η σημερινή κυβέρνηση και να σταματήσουν την αποσταθεροποίηση της χώρας που φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη». Εντέλει, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν «εθνικά και ευρωπαϊκά».

Το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη

«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι ταυτόχρονα ευρωπαϊκό και εθνικό. Δεν ψηφίζουμε για την κυβερνητική σταθερότητα, ούτε για την πολιτική επιβίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος επαίρεται. Ψηφίζουμε για τις βασικές αρχές και αξίες που καθιστούν την Ελλάδα μέλος του στενού πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης: Δημοκρατία και Ευημερία.

Αυτές οι βασικές αρχές και αξίες, εθνικές και ευρωπαϊκές, απειλούνται σήμερα από τη διακυβέρνηση της ΝΔ, σε βαθμό που η Ελλάδα αποκλίνει επικίνδυνα από τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Με την απόκλιση από αυτές τις βασικές ευρωπαϊκές αρχές - Δημοκρατία και Ευημερία - μπορεί πράγματι να απειληθεί η σταθερότητα, την οποία έχει το θράσος να επικαλείται ο πρωθυπουργός ενώ με την πολιτική του τη θέτει σε κίνδυνο.

Οι ευρωεκλογές, επομένως, είναι η μεγάλη ευκαιρία να βάλουν οι πολίτες φρένο στον κατήφορο που μας οδηγεί η σημερινή κυβέρνηση και να σταματήσουν την αποσταθεροποίηση της χώρας που φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τα πλήγματα είναι αλλεπάλληλα. Αποτυπώθηκαν στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Μια ευρύτατη πλειοψηφία που περιλαμβάνει από το Renew Europe του Μακρόν, τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς και του Σάντσεθ, τους Πράσινους της Μπέρμποκ, τους Φιλελεύθερους, την Αριστερά και ακόμη και μερικούς βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εγκάλεσαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία στήριξαν μόνο η πλειοψηφία του ΕΛΚ και η Ακροδεξιά. Το SOS του Ευρωκοινοβουλίου για τη Δημοκρατία στη χώρα αντιμετωπίστηκε από τον πρωθυπουργό με θεωρίες συνωμοσίας περί «εχθρών της Ελλάδας». Είναι εχθροί μας ο Μακρόν, ο Σολτς, η Μπέρμποκ, ο Σάντσεθ; Ή μήπως είναι απλώς φίλοι και υπερασπιστές των δημοκρατικών θεσμών;

Δεν είναι, όμως, μόνο το ψήφισμα - κόλαφος. Είναι επίσης η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που θέτει το ζήτημα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Είναι οι επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου που εγκαλούν την κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι η έκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Είναι οι εκθέσεις ΜΚΟ και ερευνητικών κέντρων για την ελευθερία των ΜΜΕ και τη λειτουργία των θεσμών.

Όλα αυτά είναι ταυτόχρονα ελληνικά και ευρωπαϊκά. Η χώρα έχει φτάσει σήμερα στο σημείο να απειλείται με grexit από τους δημοκρατικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Ιδού, λοιπόν, το πρώτο διακύβευμα των ευρωεκλογών. Ψηφίζουμε για να προστατεύσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς από έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που τους θεωρεί εργαλείο για την άσκηση και την επιβολή της εξουσίας.

ΕΥΗΜΕΡΙΑ: Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν μια σκληρή οικονομική πραγματικότητα που τους φέρνει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση σε σχέση με τους πολίτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών: Με βάση το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ(Eurostat), η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ-27. Φτωχότερη από τη χώρα μας είναι μόνο η Βουλγαρία. Από τις πρώην μνημονιακές χώρες (Ιρλανδία,Πορτογαλία,Κύπρο), η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο εισόδημα και τις χειρότερες οικονομικές επιδόσεις. Ενδεικτικά το χρέος στην Ελλάδα είναι στο 165,5% του ΑΕΠ, στην Πορτογαλία στο 107,5%, στην Κύπρος στο 80%, στην Ιρλανδία στο 42%. Επίσης, η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρώπη μετά την Ρουμανία ( -6,8 δις ευρώ) ενώ το εμπορικό μας έλλειμμα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη σε απόλυτες τιμές και ανέρχεται στα 25,4 δις ευρώ. Τέλος, η Ελλάδα μόνη χώρα της ΕΕ των «27» όπου πραγματικοί μισθοί και εισοδήματα είναι χαμηλότερα από εκεί που βρίσκονταν πριν από 15 χρόνια. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πάνω από ένας στους τέσσερις Έλληνες ζει σήμερα στα όρια της φτώχειας, ενώ δύο στους τρεις τα φέρνουν δύσκολα πέρα, καθώς η χώρα κάνει «πρωταθλητισμό» στην ακρίβεια και ιδιαίτερα στις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων. 

Όλα αυτά μετά από τρία μνημόνια και τεράστιες θυσίες των πολιτών. Ιδού, λοιπόν, το δεύτερο διακύβευμα, εθνικό και ευρωπαϊκό: η Ελλάδα να συνδέσει την οικονομική της πολιτική με την ευημερία των πολλών και όχι με τα υπερκέρδη των λίγων, όπως φροντίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ψηφίζουμε, λοιπόν, εθνικά και ευρωπαϊκά.

Για πραγματικό σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική). Για πραγματικά ανεξάρτητες Αρχές που δε θα κακοποιούνται από κυβερνητικές παρεμβάσεις. Για Δικαιοσύνη για όλους, χωρίς προστασία και αλληλεγγύη των τζακιών. Για πραγματικά ανεξάρτητα ΜΜΕ που θα αφήνονται ελεύθερα να επιτελέσουν το θεσμικό τους ρόλο. Για σεβασμό των δικαιωμάτων που θα επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη. Για μηδενική ανοχή στην  καταπάτηση τους. Για απομόνωση της Ακροδεξιάς ρητορικής, της τοξικότητας και του ρατσισμού. Ψηφίζουμε για  πραγματική Δημοκρατία.

Για να καταργήσουμε τις κοινωνικές ανισότητες. Για να παράξουμε πλούτο και να τον διανείμουμε δίκαια στους πολίτες. Για καθαρό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, φιλικό για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Για να πάψουν να μοιράζονται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης στους ημέτερους και να αξιοποιηθούν για πραγματική ανάπτυξη. Ψηφίζουμε για πραγματική Ευημερία.

Για όλα αυτά θα παλέψει η σύγχρονη ευρωπαϊκή Αριστερά που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η 9η Ιουνίου θα σημάνει το τέλος της αποσταθεροποίησης και την αρχή της μεγάλης Ανατροπής».

Ειδήσεις σήμερα:

Νίσυρος: “Ανοίγουν στόματα” για παρενόχληση παιδιών από τον αρχαιοφύλακα

Γυναικοκτονία Κυριακής – Τζούλη: Όλα δείχνουν πως το υλικό από τις κάμερες μονταρίστηκε

Άρης: Ο Δεληζήσης αποχαιρέτισε την ομάδα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο