LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Απριλίου 2024 07:04

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

AP - Συμβούλιο Ασφαλείας - ΟΗΕ

(εικόνα αρχείου)

«Όχι» στην ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ ψηφίζουν οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department, λίγες ώρες πριν τη σχετική ψηφοφορία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν σαφές ότι η βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας λύσης δύο κρατών με εγγυημένη την ασφάλεια του Ισραήλ, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Βεντάντ Πατέλ.

«Παραμένει η άποψη του υπουργείου ότι ο πιο γρήγορος δρόμος προς τη δημιουργία κράτους για τον παλαιστινιακό λαό είναι μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων εταίρων που συμμερίζονται αυτόν τον στόχο», είπε ο Patel.

AP - Ισραήλ - Παλαιστίνη - Λωρίδα της Γάζας - πόλεμος

«Πρόωρες ενέργειες στη Νέα Υόρκη, ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις, δεν θα επιτύχουν τον στόχο για τον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ, που έκαναν προσπάθειες να καθυστερήσει η ψηφοφορία, δεν δίστασαν να ασκήσουν το βέτο τους, κάτι που κάνουν συχνά όταν κρίνουν πως απαιτείται για να προστατεύσουν τον βασικό σύμμαχό τους, το Ισραήλ.


AP - Ισραήλ - Παλαιστίνη - Λωρίδα της Γάζας - πόλεμος

Η απόρριψη του αιτήματος «δεν θα τσακίσει τη θέλησή μας, ούτε θα σταματήσει την αποφασιστικότητά μας. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειές μας. Το κράτος της Παλαιστίνης είναι αναπόφευκτο, είναι αληθινό», είπε —δακρυσμένος— ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, ο Ριάντ Μανσούρ.

«Μην ξεχνάτε πως αφού τερματιστεί αυτή η συνεδρίαση, στην Παλαιστίνη αθώοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν με τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους το τίμημα των ισραηλινών ενεργειών το τίμημα της καθυστέρησης της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ειρήνης», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του που προκάλεσε έντονη συγκινησιακή φόρτιση στην αίθουσα.

Παρά το αμερικανικό βέτο, η «συντριπτική» υποστήριξη από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας «στέλνει πολύ καθαρό μήνυμα: το κράτος της Παλαιστίνης αξίζει τη θέση του» στον ΟΗΕ, τόνισε ο πρεσβευτής της Αλγερίας στα Ηνωμένα Έθνη Αμάρ Μπεντζαμά, υποσχόμενος εξ ονόματος της ομάδας των αραβικών κρατών πως το αίτημα θα κατατεθεί εκ νέου στο μέλλον. «Ναι, θα επιστρέψουμε, πιο δυνατοί», δεσμεύτηκε.

Η μεγάλη πλειοψηφία των 193 κρατών μελών του ΟΗΕ (137, σύμφωνα με καταμέτρηση της Παλαιστινιακής Αρχής) αναγνωρίζει μονομερώς το παλαιστινιακό κράτος.

Με αυτό το φόντο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σκιαγράφησε νωρίτερα χθες απευθυνόμενος στο ΣΑ τρομακτικό πίνακα την κατάστασης στη Μέση Ανατολή, που βρίσκεται «στο χείλος της αβύσσου».

Ειδήσεις σήμερα:

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό

ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες είναι οι "κόκκινες" περιοχέςΣήμερα 13:22 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης, θα έχουν και μεγάλη διάρκεια. 

Δήμος Αθηναίων: Πλήρης κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα καιρικά φαινόμεναΣήμερα 16:41 | Ειδήσεις

Όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΣήμερα 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα στοιχεία για την υπόθεση φέρουν στο φως οι "Αποκαλύψεις"Σήμερα 15:18 | Ειδήσεις

Η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με τον θάνατο του Παναγιωτάκη επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη μητέρα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:01ΚΑΕ Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια με την Φενερμπαχτσέ θα ισχύουν και για την νέα ημερομηνία που θα οριστεί 18:51Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο18:41Βόλος: Ποινή 25 μηνών σε κρατούμενο που...δάγκωσε αστυνομικό18:31Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Byron τις επόμενες ώρες - Συστάσεις της Πολιτικής Προστάσιας18:21Ηράκλειο: Ζευγάρι κατηγορείται για κακοποίηση των 8 ανήλικων παιδιών του18:11Greek Basketball League: Αλλάζουν οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Ηρακλής-Άρης18:01Μαρινάκης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα σοβαρά επεισόδια17:51Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις - Συνεχίζει η Πυροσβεστική την άντληση υδάτων (εικόνες)17:41Ολυμπιακός: Κανονικά στην αποστολή με ΟΦΗ οι Τσικίνιο και Ποντένσε - Εκτός ο Ρέτσος17:31Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:21Δήμος Αθηναίων: Πλήρης κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα καιρικά φαινόμενα17:11Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό και πάλι μέχρι το βράδυ το τελωνείο Ευζώνων17:01Λος Άντζελες Λέικερς: Νίκη αλλά ... τέλος στο ιστορικό ρεκόρ του Λεμπρόν16:51Πτολεμαΐδα: Ανήλικος κατηγορείται ότι λήστεψε μίνι μάρκετ με την απειλή μπαλτά16:41Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η ομάδα του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ ενισχύει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις16:31Δίκη για δολοφονία Βαλυράκη - Αυτόπτης μάρτυρας: Τον χτύπησαν, τον έριξαν από το σκαφάκι του και τον άφησαν στην θάλασσα16:21Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλευόταν ανήλικους για πώληση παράνομων καπνικών προϊόντων (Εικόνες)16:11Euroleague - Φενερμπαxτσέ: Αν διεξαχθεί το ματς Παναθηναϊκός-Βαλένθια, τότε δεν τίθεται θέμα ασφαλείας16:01Θεσσαλονίκη: Ξέφυγε η κατάσταση ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομικούς - Αγρότης δέχθηκε χημικά (βίντεο)15:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο