LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 18 Απριλίου 2024 18:57

Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

σεισμός - σεισμογράφος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε στις 18:11 στην περιοχή Σουλουσαράι της επαρχίας της Τοκάτης (Ευδοκιάδα) της βόρειας Τουρκίας. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 5,99 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός, εκτός από την Τοκάτη, έγινε αισθητός και στους γειτονικούς νομούς.

Από την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), ανακοινώθηκε ότι συνεργεία έχουν ξεκινήσει έρευνες στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν εάν προκλήθηκαν ζημιές.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ζημιές σε ορισμένα κτήρια.

Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες

Ο νομάρχης Τοκάτ Νούμαν σε δήλωσή του στη ζωντανή μετάδοση του CNN Turk, είπε, «Ακούσαμε ότι έχουν καταρρεύσει μερικοί μιναρέδες. Οι ομάδες μας AFAD έχουν κινητοποιηθεί. Υπάρχουν καταστάσεις πανικού. Φυσικά, θα τις ξεπεράσουμε. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Αυτή τη στιγμή πρόκειται για μερικά από τα χωριά μας».

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μπουγντάιλι

Ο δήμαρχος Τοκάτ Γιαζιτζίογλου δήλωσε ότι μερικά σπίτια υπέστησαν ζημιές στο χωριό Μπουγντάιλι. «Έγινε σεισμός και χθες το βράδυ. Δεν υπήρξε ζημιά τότε. Οι πολίτες μας απλώς πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Ένας σεισμός έγινε και σήμερα. Υπήρξαν ζημιές σε μερικά σπίτια στο χωριό Μπουγντάιλι και έχουμε λάβει πληροφορίες ότι ο μιναρές κατέρρευσαν σε διάφορα τζαμιά και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση.. Είμαστε στο κέντρο κρίσης, παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία, οι πολίτες μας να μην ανησυχούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του AFAD «ο σεισμός των 5,6 βαθμών που σημειώθηκε στις 18.11 στην περιοχή Sulusaray της επαρχίας Τοκάτ έγινε έντονα αισθητός στις επαρχίες Τοκάτ, Σαμψούντα, Γιόζγκατ, Τσανκιρί και Τσόρουμ. Μέχρι στιγμής, ένα διώροφο σπίτι στην επαρχία Γιόζγκατ και 5 αχυρώνες στην περιοχή Sulusaray της επαρχίας Τοκάτ»

Ειδήσεις σήμερα:

Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας

Ηλεία: Διαρρήκτης “μπουκάρει” σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην πόλη του φωτός (εικόνες)00:00Γερμανοτουρκικός "πόλεμος" για το... ντονέρ23:48Καναδάς: Αποκλείστηκε προπονήτρια για κατασκοπία αντιπάλων με drone23:37ΑΝΤ1+: Αυτό το καλοκαίρι φέρνει το Χόλιγουντ στην οθόνη σου23:24Τρίκαλα: Φωτιά σε χωματερή - Δύσκολο το βράδυ (εικόνες)23:10Ολυμπιακοί Αγώνες - Κασσελάκης: Κόποι, στόχοι, απογοητεύσεις, όνειρα, επιτυχία...22:56Φωτιά στα Καλύβια - Κικίλιας: Εντοπίστηκε από drone και τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά22:41Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση των Μπακς για τον Αντετοκούνμπο22:27Χανιά: “Ξεριζώθηκε” χασισοφυτεία με περισσότερα από 800 δενδρύλλια22:13Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον21:58Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας21:43Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 νησιά το Σάββατο (χάρτης)21:30Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελληνική αποστολή και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στις εξέδρες (εικόνες)21:14Πρέβεζα - Τροχαίο δυστύχημα: Ένας νεκρός και ένα παιδί σοβαρά τραυματισμένο20:59Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολιτικές προεκτάσεις αποκτούν τα ερωτήματα του FBI για τον τραυματισμό20:44Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί αγώνες: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης (βίντεο)20:29Μαστογραφία: Η εξέταση που σώζει ζωές20:14Κρήτη: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην τουαλέτα20:00Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο19:47Κρήτη: Άνδρας καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο