LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 18 Απριλίου 2024 18:57

Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

σεισμός - σεισμογράφος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε στις 18:11 στην περιοχή Σουλουσαράι της επαρχίας της Τοκάτης (Ευδοκιάδα) της βόρειας Τουρκίας. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 5,99 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός, εκτός από την Τοκάτη, έγινε αισθητός και στους γειτονικούς νομούς.

Από την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), ανακοινώθηκε ότι συνεργεία έχουν ξεκινήσει έρευνες στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν εάν προκλήθηκαν ζημιές.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ζημιές σε ορισμένα κτήρια.

Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες

Ο νομάρχης Τοκάτ Νούμαν σε δήλωσή του στη ζωντανή μετάδοση του CNN Turk, είπε, «Ακούσαμε ότι έχουν καταρρεύσει μερικοί μιναρέδες. Οι ομάδες μας AFAD έχουν κινητοποιηθεί. Υπάρχουν καταστάσεις πανικού. Φυσικά, θα τις ξεπεράσουμε. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Αυτή τη στιγμή πρόκειται για μερικά από τα χωριά μας».

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μπουγντάιλι

Ο δήμαρχος Τοκάτ Γιαζιτζίογλου δήλωσε ότι μερικά σπίτια υπέστησαν ζημιές στο χωριό Μπουγντάιλι. «Έγινε σεισμός και χθες το βράδυ. Δεν υπήρξε ζημιά τότε. Οι πολίτες μας απλώς πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Ένας σεισμός έγινε και σήμερα. Υπήρξαν ζημιές σε μερικά σπίτια στο χωριό Μπουγντάιλι και έχουμε λάβει πληροφορίες ότι ο μιναρές κατέρρευσαν σε διάφορα τζαμιά και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση.. Είμαστε στο κέντρο κρίσης, παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία, οι πολίτες μας να μην ανησυχούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του AFAD «ο σεισμός των 5,6 βαθμών που σημειώθηκε στις 18.11 στην περιοχή Sulusaray της επαρχίας Τοκάτ έγινε έντονα αισθητός στις επαρχίες Τοκάτ, Σαμψούντα, Γιόζγκατ, Τσανκιρί και Τσόρουμ. Μέχρι στιγμής, ένα διώροφο σπίτι στην επαρχία Γιόζγκατ και 5 αχυρώνες στην περιοχή Sulusaray της επαρχίας Τοκάτ»

Ειδήσεις σήμερα:

Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας

Ηλεία: Διαρρήκτης “μπουκάρει” σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο