LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Απριλίου 2024 16:30

Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση

Ο υπουργός Οικονομικών δίνει διευκρινίσεις για το πρόγραμμα διασύνδεσης των ταμειακών με τα POS.

POS - ανέπαφες συναλλαγές

«Υπογραμμίζω για ακόμα μία φορά ότι το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές βαίνει προς ολοκλήρωση και δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να δοθεί παράταση» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και προσθέτει:

«Ήδη, πάρα τη βεβαιότητα ορισμένων ότι δεν θα τα καταφέρναμε, το 90% των επιχειρήσεων έχουν είτε ολοκληρώσει τη διαδικασία είτε έχουν δεσμευτεί να το κάνουν με προγραμματισμένο ραντεβού έως το τέλος του μήνα.

Όποια φήμη και αν κυκλοφορεί για τυχόν παρατάσεις είναι απολύτως αβάσιμη. Θα μείνουμε πιστοί στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε ήδη ανακοινώσει για δύο κυρίως λόγους:

Ο πρώτος λόγος είναι διότι το έργο είναι ενταγμένο ως ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης. Και δεν θα ανεχτούμε να διακοπεί μέρος της χρηματοδότησης της χώρας από τις Βρυξέλλες εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης του έργου αυτού.

Ο δεύτερος λόγος είναι διότι το 90% των επαγγελματιών έχει ήδη ανταποκριθεί σε όσα ορίζει ο νόμος. Τίθεται λοιπόν και ένα θέμα ίσων όρων ανταγωνισμού μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων: των πολλών που θα έχουν συνδεθεί με τις φορολογικές αρχές και των λίγων που θα είναι εκτός πλαισίου νομιμότητας προσποριζόμενες αθέμιτα οφέλη.

Τόσο για το θέμα της σύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές όσο και για το θέμα της κατοχής εν γένει POS, οι έλεγχοι έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. Έχουν επιβληθεί ήδη πρόστιμα για μη κατοχή POS, ενώ ειδικά για το θέμα της μη διασύνδεσης POS με τις ταμειακές έχουν επίσης επιβληθεί πρόστιμα ξεκινώντας από μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ σε περιπτώσεις που δεν είχε κλειστεί ραντεβού μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Πρόκειται για ζήτημα φορολογικής δικαιοσύνης. Η μεγάλη πλειονότητα των επαγγελματιών έχει ήδη κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά και τους ευχαριστούμε για αυτό. Καλούμε και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν καθώς η Πολιτεία δεν έχει κανένα περιθώριο καθυστερήσεων στο σημαντικό αυτό ζήτημα».

Ειδήσεις σήμερα:

Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας

Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην πόλη του φωτός (εικόνες)00:00Γερμανοτουρκικός "πόλεμος" για το... ντονέρ23:48Καναδάς: Αποκλείστηκε προπονήτρια για κατασκοπία αντιπάλων με drone23:37ΑΝΤ1+: Αυτό το καλοκαίρι φέρνει το Χόλιγουντ στην οθόνη σου23:24Τρίκαλα: Φωτιά σε χωματερή - Δύσκολο το βράδυ (εικόνες)23:10Ολυμπιακοί Αγώνες - Κασσελάκης: Κόποι, στόχοι, απογοητεύσεις, όνειρα, επιτυχία...22:56Φωτιά στα Καλύβια - Κικίλιας: Εντοπίστηκε από drone και τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά22:41Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση των Μπακς για τον Αντετοκούνμπο22:27Χανιά: “Ξεριζώθηκε” χασισοφυτεία με περισσότερα από 800 δενδρύλλια22:13Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον21:58Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας21:43Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 νησιά το Σάββατο (χάρτης)21:30Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελληνική αποστολή και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στις εξέδρες (εικόνες)21:14Πρέβεζα - Τροχαίο δυστύχημα: Ένας νεκρός και ένα παιδί σοβαρά τραυματισμένο20:59Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολιτικές προεκτάσεις αποκτούν τα ερωτήματα του FBI για τον τραυματισμό20:44Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί αγώνες: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης (βίντεο)20:29Μαστογραφία: Η εξέταση που σώζει ζωές20:14Κρήτη: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην τουαλέτα20:00Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο19:47Κρήτη: Άνδρας καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο