LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2024 07:35

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μετ'εμποδίων και με πολλή υπομονή θα γίνεται σήμερα η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός, τραμ

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ με ανακοίνωσή τους ζητούν αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των πάγιων αναγκών του φορέα και άμεση επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε ισχυ.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00 λόγω στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας).

Η επαναφορά της λειτουργίας των οχημάτων θα ξεκινήσει σταδιακά μετά τη λήξη της στάσης εργασίας και αντίστοιχα θα ξεκινήσει η προοδευτική απόσυρσή τους για τα αμαξοστάσια.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δημόσιες, ασφαλείς, σύγχρονες συγκοινωνίες, συλλογική σύμβαση εργασίας και προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή ΣΣΕ.

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ που έχουν αναλάβει ΚΤΕΛ.

Στάση εργασίας στα ταξί

Με στάση εργασίας από τις 05:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες ταξί στην απεργία, ενώ έχουν προγραμματίσει επίσης συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10:00. Με το σύνθημα «κανένα ταξί στους δρόμους», το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) καλεί όλους τους οδηγούς ταξί να συμμετέχουν στην στάση εργασίας «για τις τρεις πληγές που πρέπει να κλείσουμε φορολογικό, υποκλοπή έργου και πολυεθνικές».

Απεργεί η ΠΟΣ- Ποια δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, κάποια δρομολόγια θα γίνουν, με προσωπικό ασφαλείας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού. «Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

  • Στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα: 52, 53, 56 και 57
  • Στο τμήμα Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Λάρισας: 1591, 1592, 2593, 2594, 1597 και 1598
  • Στο τμήμα Πειραιάς - Κιάτο - Πειραιάς: 1300, 1305, 1318, 1323, 1326 και 2301
  • Στο τμήμα Πειραιάς - Αεροδρόμιο - Πειραιάς: 1206, 1207, 1222, 1223, 1230 και 1231
  • Στο τμήμα Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα: 1532, 1535, 1550, 1553, 2530 και 2533

Επίσης, λόγω της απεργίας τροποποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

Στο τμήμα Πειραιάς-Κιάτο-Πειραιάς:

Την Τρίτη 16.04.2024 οι αμαξοστοιχίες 2302 και 2304 θα πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο τους από Πειραιά προς ‘Ανω Λιόσια με τρένο και στο τμήμα ‘Ανω Λιόσια - Κιάτο θα υποκατασταθεί με λεωφορεία.

Στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα:

Την Τρίτη 16.04.2024 η αμαξοστοιχία 2534 θα εκτελεστεί από Αθήνα προς Αφίδναι με τρένο και στο τμήμα Αφίδναι - Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

Επίσης, η αμαξοστοιχία 2539 στο τμήμα Χαλκίδα - Οινόη θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια οι επιβάτες μπορούν να πληροφορούνται στα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων , την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών), συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας».

Τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ)

Η ΠΟΣ-ΜΣΤ ζητεί άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών - εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. εργοστάσιο Βόλου) και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Ταμείο 2 δις για την απανθρακοποίηση των νησιών

Ισραήλ - Ιράν: Σχέδιο για χτύπημα στα πυρηνικά

Πειραιάς: Εννέα συλλήψεις μετά την κατάρρευση κτηρίου με θύμα αστυνομικό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Το απόγευμα αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, όπου θα μοιράσουν έντυπο όπου θα εξηγούν το δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας τη στήριξη των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων.

Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυοΣήμερα 08:51 | Ειδήσεις

Στα μπλόκα της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης και του Μπράλου, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τόσο πριν όσο και μετά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοιΣήμερα 07:56 | Ειδήσεις

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 710 κλήσεις μέχρι χθες στις 11:30 το βράδυ για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Τραμπ: Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία θα γίνει σαφής μέσα στις επόμενες εβδομάδεςΣήμερα 06:03 | Ειδήσεις

Προγραμματίζεται νέα συνάντηση του κ. Τραμπ με τον κ. Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες μέσα στον Ιανουάριο, είπε από την πλευρά του ο ουκρανός πρόεδρος, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρίκαλα- Καρδίτσα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:06Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει ο στόχος των 1000 γκολ καριέρας10:52Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που έκλεψε αυτοκίνητο10:38Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες10:24Θεσσαλονίκη: 14χρονος απείλησε 13χρονο για να του κλέψει το πορτοφόλι 10:10Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 16χρονος που λήστεψε 12χρονες υπό την απειλή κουζινομάχαιρου09:56Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο09:42Συνελήφθη οδηγός σε ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ09:28Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης09:14Ινδονησία: 16 νεκροί μετά από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας09:00Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ: Στο επίκεντρο η ανακωχή στην Λωρίδα της Γάζας 08:46e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου08:32Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοι08:18Τουρκία: Φερόμενοι ως τζιχαντιστές τραυμάτισαν 7 αστυνομικούς08:04Σάμος: Νεκρός ο ένας εκ των τεσσάρων αγνοούμενων αλλοδαπών07:50Μακρόν: Η συμμαχία των προθύμων θα συγκεντρωθεί στο Παρίσι στις αρχές Ιανουαρίου07:36Γαλάτσι: ΙΧ και Μοτοποδήλατα πήραν φωτιά - Επέμβαση της Πυροσβεστικής 07:22Μεξικό: Εκτροχιάστηκε τρένο με 250 επιβαίνοντες - Τουλάχιστον 13 οι νεκροί07:08Ολυμπιακός: Ο Σέιμπεν Λι αποχωρεί - Επιστρέφει στην Τουρκία06:54Τραμπ: Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία θα γίνει σαφής μέσα στις επόμενες εβδομάδες06:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο