LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Απριλίου 2024 12:49

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο

Ποιες πόλεις θα ενώνουν τα τελευταία τμήματα που ετοιμάζονται. Ποιες διαδρομές θα ελαχιστοποιηθούν.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ Ε65

Στις 23 Απριλίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το σύνολο του αυτοκινητόδρομου Ε65 και θα τεθούν σε κυκλοφορία τα τμήματα Λαμίας – Ξυνιάδας Φθιώτιδας και Τρικάλων – Καλαμπάκας. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, τη συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί η διπλή τελετή εγκαινίων, κάτι που σημαίνει ότι οι ρυθμοί, στα εργοτάξια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι πυρετώδεις για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του έργου. Το έργο αναμένεται να διευκολύνει πολύ την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, των ταξιδιωτών αλλά και των επισκεπτών, καθώς αυτή περικλείεται από αρκετούς τουριστικούς προορισμούς.

Θα είναι τα δεύτερα εγκαίνια αυτοκινητόδρομου για το 2024, μετά από εκείνα που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο, για τον άξονα της Αμβρακίας Οδού. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παραδώσει μέχρι το τέλος του 2024 και το οδικό τμήμα του έργου Πάτρα – Πύργος Ηλείας.

Ο υπουργός δήλωσε: «Ακολουθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες ο Ε65, που θα παραδοθεί στο σύνολο του μέχρι την Καλαμπάκα, και το μετρό στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024. Αποδεικνύουμε την αξιοπιστία μας σε αυτά τα οποία λέμε. Επιπλέον, θα ολοκληρωθεί και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος το καλοκαίρι του 2025, έχοντας εκτελεστεί περίπου το 80% του έργου μέχρι το τέλος του 2024. Σας μίλησα συνεπώς για 4 μεγάλα έργα που, εν πολλοίς, θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2024. Κοντά στα μεγάλα έργα υπάρχουν και πάρα πολλά μικρότερα έργα, τα οποία παραδίδονται διαδοχικά στην ελληνική κοινωνία που βοηθούν πολύ στην καθημερινότητα του πολίτη, όπως για παράδειγμα η πεζογέφυρα στο Χαϊδάρι».

Τα έργα στο νότιο τμήμα του Ε65, ξεκινούν από την περιοχή της Ανθήλης Φθιώτιδας, πριν από την Λαμία, και καταλήγουν στην αποξηραμένη λίμνη Ξυνιάδα. Τα πρώτα 15 χιλιόμετρα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία από το 2020 και απομένουν τα υπόλοιπα 16 χιλιόμετρα, τα οποία θα ενώσουν τον Ε65 με το εθνικό δίκτυο των αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας

Ηλεία: Διαρρήκτης “μπουκάρει” σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 200 άστεγους συμπολίτες μας22:22Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν22:08Θύμα άγριου ξυλοδραμού ο αθλητής  Γιάννης Τσουκαλάς στη Σερβία21:54ΟΑΣΘ: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου21:40Λάρισα: Εκτός κινδύνου το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα21:26Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους "πράσινους" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό21:12Τέλλογλου: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια συνάντησης πρωθυπουργού με τους αγρότες20:58Γκίλφοϊλ: Οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρές20:44ANT1 Sports: Την απόκτηση του Βούλγαρου αμυντικού, Μάρτιν Γκεοργκίεφ έως το 2030 ανακοίνωσε η ΑΕΚ20:30Θωμάς Γεράκης στον ΑΝΤ1 - Αποτίμηση 2025: Από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ20:16Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς20:02Σουηδία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη19:48Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο