LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2024 22:31

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Σίδνευ - αστυνομια

Του Τάκη Σφυρή

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί μια νέα επίθεση στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, εναντίον ιερέα, εν ώρα λειτουργίας, η οποία μεταδιδόταν μέσω διαδικτύου.  

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς. 

Δέκα δευτερόλεπτα αποτροπιαστικής βαρβαρότητας είναι το ντοκουμέντο από την επίθεση ενός άνδρα που με ένα αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα λάμα ή μαχαίρι, άρχισε να καρφώνει στο στήθος τον επίσκοπο Μαρ Μαρί Εμανουέλ. Του επιτέθηκε την ώρα της λειτουργίας που μάλιστα μεταδιδόταν και διαδικτυακά από την εκκλησία του Καλού Ποιμένος Ιησού, σε προάστιο του Σιδνεϊ. Ο κόσμος άρχισε να  ωρύεται έντρομος. Κάποιοι έπεσαν πάνω του και τον ακινητοποίησαν.


Είχε προλάβει όμως να τραυματίσει εκτός από τον ιερωμένο και ακόμα τρία άτομα. Κανενός η ζωή δεν κινδυνεύει. Τα κίνητρα του άνδρα δεν είναι γνωστά, υπάρχουν άνθρωποι που τον άκουσαν να φωνάζει στα αραβικά ο Θεός είναι Μεγάλος, αλλά η αστυνομία δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις, παρά την αναστάτωση που προκάλεσε στην ενορία το συμβάν. Εξω απο την εκκλησία συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι που φώναζαν "οφθαλμόν κατά οφθαλμού".

Έπρεπε να κάνει χρήση δακρυγόνων η αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το αιματηρό συμβάν ήταν αναμενόμενο ότι θα ενέτεινε το αίσθημα ανασφάλειας που συνέχει τους Αυστραλούς τις τελευταίες ώρες μετά και το μακελειό στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϋ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Μήνυση για εξαφάνιση ηχογραφημένων συνομιλιών13:26Θεσσαλονίκη: Τσακώθηκαν και τον πυροβόλησε στο κεφάλι13:12Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση λόγω μεθυσμένων επιβατών12:59Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις για την Μεγάλη Τρίτη (βίντεο)12:46Σάμος: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία επιχειρηματία12:34Παροξυσμική νυχτερινή αιμοσφαιρινουρία: Μία σπάνια, αλλά αντιμετωπίσιμη πάθηση12:33Πάσχα: Ποιες μέρες είναι αργίες και πώς πληρώνονται12:21Μαδρίτη – Ναδάλ: Ανάσταση… με πρόκριση στους “16”12:07Λονδίνο: Επίθεση άνδρα με σπαθί κοντά σε σταθμό μετρό (βίντεο)11:53Θεσσαλονίκη: Μαθητής Δημοτικού έβγαλε μαχαίρι σε καυγά στο σχολείο!11:40Διαρροή mail - ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεραμέως να κληθεί σε ακρόαση στην Βουλή11:27Πάτρα: Συμμορία μαθητών επιτέθηκε σε 13χρονο11:13Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς11:00Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε πεζούς – 4 τραυματίες σε νοσοκομείο10:47Τηλεθέαση - “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;”: Πρωτιά τον Απρίλιο10:33“Το Πρωινό” - Δημήτρης Κόκοτας: Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του10:20Μάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφαση10:06Το ματωμένο “αρχείο” των ρωσικών επιθέσεων στην Ευρώπη09:52Φωτιά στο Μάτι: Επιζώντες και συγγενείς θυμάτων μιλούν στον ΑΝΤ1 για την δικαστική απόφαση (βίντεο)09:39POS: “Ψαλίδι” σε χρεώσεις για 3 χρόνια09:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο