LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2024 20:20

Μέση Ανατολή - Ισραήλ: Είμαστε σε ετοιμότητα για περαιτέρω επίθεση του Ιράν

Πώς χαρακτηρίζει την επίθεση του Ιράν ο IDF και ποιες οι επόμενες κινήσεις του στρατού για να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.

Ισραήλ - Ιράν - επίθεση - drones

Ο IDF δηλώνει πως το Ισραήλ είναι «σε ετοιμότητα και προετοιμασμένο για περαιτέρω επίθεση», όπως ανέφερε στο Sky News ο εκπρόσωπος του IDF αντισυνταγματάρχης Peter Lerner.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη χθεσινοβραδινή υπεράσπιση του Ισραήλ «ενότητα των λογικών παικτών ενάντια στο διαβολικό σχέδιο του Ιράν. Πρόκειται για μία πολύ, πολύ σοβαρή κίνηση κατά του Ισραήλ. Η αεράμυνα του Ισραήλ, οι ικανότητες του αμερικανικού στρατού, του βρετανικού στρατού, της βρετανικής αεροπορίας, αλλά και της γαλλικής αεροπορίας έστειλαν ένα πολύ σαφές μήνυμα προς το Ιράν ότι τέτοιες ενέργειας πολύ απλά δεν περνούν. Μαζί, ενωμένοι, σώσαμε ισραηλινές ζωές».

Ο IDF θα «προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο»

Ερωτηθείς αν το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν, είναι: «Είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Η κυβέρνηση θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα και θα λάβει τις αποφάσεις της και θα δώσει ανάλογες οδηγίες στον στρατό». Πρόσθεσε μάλιστα πως ο IDF θα «προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο».
«Πρέπει να βλέπουμε με πολύ ανοιχτά μάτια τι μπορεί πραγματικά να συμβεί περαιτέρω και γι' αυτό ο IDF είναι προετοιμασμένος, ενώ και η αεράμυνά μας συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή».

Ερωτηθείς αν έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο του Ισραήλ, απαντά: «Ελπίζω πως όχι, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε όμως προετοιμασμένοι για αυτό το σενάριο. Η πρόθεση τους ήταν να σκοτώσουν Ισραηλινούς. Απέτυχαν. Αυτό είναι καλό. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα ξανασυμβούν».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Λιοσίων: Εντοπίστηκε σορός σε ξενοδοχείο

Πατήσια: Άγρια δολοφονία άνδρα μέσα στο σπίτι του

Μόντε Κάρλο Masters: Ο Τσιτσιπάς στο θρόνο για 3η φορά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ – “Τέλη με το μήνα”: Σε λειτουργία το myCar 19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση17:02Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 16:48Τουρκία κατά Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο16:35Εμπρησμοί: Ο Κικίλιας ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την εφαρμογή του νέου νόμου16:22Κορονοϊός - Γρίπη: Ο απολογισμός της προηγουμένης εβδομάδας16:09Μεταναστευτικό: Νέα διάσωση στη Γαύδο15:55Μιχαλολιάκος: Το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο