LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2024 19:27

Τσούνης στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα είναι ο στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή (βίντεο)

Τι είπε ο Αμερικανός Πρέσβης στον ΑΝΤ1 για τις διμερείς σχέσεις αλλά και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τσούνης - ΑΝΤ1

Η Ελλάδα είναι ο στρατηγικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή, δήλωσε ο αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Αντώνη Σεφερλή.

Ο Τζόρτζ Τσούνης εξέφρασε μεταξύ άλλων την δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών, για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού, ενώ ανέφερε πως θα αυξηθούν οι αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε αρχικά: "Πολύ γενικά να σας δηλώσω ότι οι σχέσεις μας δεν έχουν υπάρξει ποτέ ξανά σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η Ελλάδα είναι ο στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή και οι ΗΠΑ εκτιμούν όλη την προσφορά της Ελλάδας”

“Ο εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Στρατού, για τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ, είναι θέμα τεράστιου ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ. Και αυτό κάνουμε με τα F35, με την αναβάθμιση των F16 σε Viper, τα BlackHawk, τα ελικόπτερα MI 160 ROMEO. Το πιο προηγμένο αεροσκάφος στην ιστορία του κόσμου το εμπιστευόμαστε στα χέρια των Ελλήνων συμμάχων μας” είπε ακόμη ο Πρέσβης.

Όσον αφορά στις επενδύσεις στη χώρα μας, ανέφερε: “Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει το ένα και σημαντικότερο πράγμα που ψάχνουν οι επενδυτές και αυτό είναι “πανέξυπνοι, σπουδασμένοι, άνθρωποι”.

Για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι οι ΗΠΑ, ενθαρρύνουν τους δύο ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους να επεξεργαστούν τους όποιους εκνευρισμούς στις σχέσεις τους με ειρηνικά και διπλωματικά μέσα.

Ακόμη, όπως είπε σχετικά με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και την πιο ενεργή εμπλοκή του Ιράν προς το Ισραήλ, είπε ότι πιστεύει ότι η κατάσταση αναμένει να αποκλιμακωθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα: Χτύπησε την σύντροφό του και αυτοκτόνησε

Δημοσίευμα Ακσάμ: Στις 14 Μαΐου ο Μητσοτάκης στην Τουρκία

Νέα Υόρκη – 25η Μαρτίου: Η Ομογένεια γιορτάζει την Παλιγγενεσία (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ – “Τέλη με το μήνα”: Σε λειτουργία το myCar 19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση17:02Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 16:48Τουρκία κατά Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο16:35Εμπρησμοί: Ο Κικίλιας ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την εφαρμογή του νέου νόμου16:22Κορονοϊός - Γρίπη: Ο απολογισμός της προηγουμένης εβδομάδας16:09Μεταναστευτικό: Νέα διάσωση στη Γαύδο15:55Μιχαλολιάκος: Το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο