LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2024 14:45

ΥΕΘΟ: Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων με 300 εκατομμύρια ευρώ

Τι προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση για διπλασιασμό κονδυλίων για την ενίσχυση των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

Λεφτά - χρήματα

Όπως ανακοινώθηκε από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Ανάπτυξης, διπλασιάζονται τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο καθεστώς «Μεταποίηση - Εφοδιαστική Αλυσίδα - Α’ Κύκλος» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νικόλαος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς, τα συνολικά κονδύλια - επιδοτήσεις και φορολογικές απαλλαγές- ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ από 150 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν στην προκήρυξη του Α' Κύκλου. Ενισχύονται συνολικά 256 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, το συνολικό ποσό της επιδότησης υπερδιπλασιάζεται και ανέρχεται από τα 75 εκατ. ευρώ στα 175 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ποσό της φορολογικής απαλλαγής για το 2022 ανέρχεται από τα 75 εκατ. στα 125 εκατ. ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται αυξάνονται από 123 σε 256, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ. Έτσι, τα κονδύλια της επιδότησης (175 εκατ. ευρώ) και των φορολογικών απαλλαγών (125 εκατ. ευρώ) ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο από την αρχική πρόβλεψη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από επίμονες προσπάθειες μηνών καταφέραμε να διπλασιάσουμε τα κονδύλια του προϋπολογισμού για τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στο καθεστώς "Μεταποίηση - Εφοδιαστική Αλυσίδα Α΄ Κύκλος". Τόσο η βιομηχανία όσο και τα logistics αποτελούν πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα μας δημιουργώντας καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας μέσα από επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Διοχετεύουμε συνολικά 300 εκατομμύρια ευρώ σε 256 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ. σε δύο πολύ κρίσιμους τομείς. Στηρίζουμε έμπρακτα και δυναμικά την ελληνική μεταποίηση και αναβαθμίζουμε την Ελλάδα σε πύλη διαμετακόμισης. Προωθούμε αποφασιστικά τον ύψιστης προτεραιότητας για την Κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Ανάπτυξης στρατηγικό στόχο, την επαναβιομηχάνιση της χώρας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, ενώ, ταυτόχρονα, καλύπτουμε με τις επενδύσεις το επενδυτικό κενό που προέκυψε από την πολυετή οικονομική κρίση. Στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, δημιουργούνται νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η βελτίωση του φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος αποτελεί στρατηγικό μας στόχο και έχει ως αποτέλεσμα να πετύχουμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων, μείωση της ανεργίας και πολλαπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τη μεσοσταθμική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η στήριξη της μεταποίησης συμβάλλει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και τον εξαγωγικό προσανατολισμό μας. Συνεχίζουμε με τη στήριξη όλων των παραγωγικών τομέων της οικονομίας μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Ύψη κτηρίων: “Στοπ” και από την Κηφισιά σε νέες οικοδομικές άδειες

Παπαδάκης - Αυτιάς μαζί στην τηλεόραση μετά από 21 χρόνια (βιντεο) 

Τζόνσον: Απορρίπτει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και… απαγγέλλει Ιλιάδα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τέθηκε υπό κράτησηΣήμερα 15:34 | Ειδήσεις

Δύο ακόμη άτομα, ανάμεσά τους υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν συλληφθεί στις Βρυξέλλες.

Θεσσαλονίκη: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕΣήμερα 14:24 | Ειδήσεις

Πώς θα κινούνται τα αυτοκίνητα στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν πολύ καλό προορισμό για επενδύσειςΣήμερα 16:18 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την οικονομία, τις επενδύσεις, αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ,  μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Λάρισα: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο κέντρο της πόλης - Έριξαν στο δρόμο γάλατα (εικόνες)Σήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Οι αγρότες δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από τον δρόμο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άλκης Καμπανός: Φυλάκιση 20 μηνών σε καταδικασμένο για τη δολοφονία του16:57Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν πολύ καλό προορισμό για επενδύσεις16:43Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωνσταντίνος Τασούλας (εικόνες)16:29Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τέθηκε υπό κράτηση16:15Παναθηναϊκός: Θα «χάσει» τον Ντέσερς απ’ τα μέσα Δεκεμβρίου 16:01Οι αγρότες προχωρούν και πάλι στον αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων 15:51Λάρισα: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο κέντρο της πόλης - Έριξαν στο δρόμο γάλατα (εικόνες)15:41Μητσοτάκης: Η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της κυβέρνησης15:31Δήμητρα Ματσούκα: Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή στην ηθοποιό - Κρίθηκε ένοχη για όλες τις κατηγορίες15:21Τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ σφηνώθηκε σε νταλίκα - Τραυματίστηκε η έγκυος οδηγός15:11Θεσσαλονίκη: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕ15:01Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ10:59Πρόστιμο της ΣΤΑ.ΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις10:48ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: Συνεχίζεται ο κατήφορος… για τα “ελάφια”10:37ΕΚΤ: Αρνείται να δώσει δάνειο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με βάση τα “δεσμευμένα χρήματα” της Ρωσίας10:26Τραγωδία στο Βερολίνο: Παιδί πέθανε μετά τον απεγκλωβισμό του από πυρκαγιά σε μονοκατοικία10:14Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα10:00Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 29χρονος09:45Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κλεμμένη μηχανή09:31Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Ο Τσίπρας με το βιβλίο του, προσπαθεί να μετατρέψει την ενοχή του σε αφέλεια09:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο