LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2024 12:51

Κασσελάκης στην Καθημερινή: Γιατί ζητάω πρόωρες εκλογές

Επίσης το άλλο ερώτημα που απαντά στο άρθρο του στην εφημερίδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το  τι δεν γνώριζαν οι ψηφοφόροι όταν έδωσαν στον Μητσοτάκη 41%.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ - ΤΕΜΠΗ

Τα δεδομένα στα πεδία του κράτους δικαίου και των θεσμών, της οικονομίας και της ασφάλειας που κατά την άποψη του «καθορίζουν τη σημερινή πραγματικότητα και δικαιολογούν την ανάγκη διεξαγωγής εθνικών εκλογών», αναπτύσσει ο Στέφανος Κασσελάκης σε άρθρο του στην «Καθημερινή» υπό τον τίτλο: «Γιατί ζητάω εκλογές- Τι δεν γνώριζαν οι ψηφοφόροι όταν έδωσαν στον Μητσοτάκη 41%».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι εξίστανται στην κυβέρνηση γιατί η αντιπολίτευση «τολμά να ζητάει νέα προσφυγής τις κάλπες» λίγους μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, σχολιάζοντας ότι «η αλαζονεία του 41% τους εμποδίζει να αντιληφθούν ότι τους τελευταίους δέκα μήνες έχουν μεσολαβήσει καθοριστικά γεγονότα που διαφοροποιούν τα δεδομένα βάσει των οποίων οι ψηφοφόροι εμπιστεύτηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ειδικότερα ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται στα νέα δεδομένα που υπήρξαν σε σχέση με το «έγκλημα των Τεμπών», σημειώνοντας ότι τώρα οι ψηφοφόροι «γνωρίζουν ότι υπήρξε μοντάζ, ότι το παραποιημένο ηχητικό προωθήθηκε πάραυτα σε φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης και από εκεί προβλήθηκε παντού, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποίησε πολιτικά τον αλλοιωμένο διάλογο για να βγάλει μέσα σε λίγες ώρες ετυμηγορία ότι το έγκλημα οφείλεται "αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος"». «Σήμερα γνωρίζουμε ότι η Εισαγγελία κατέσχεσε τον σκληρό δίσκο από τον ΟΣΕ για να διερευνήσει την υπόθεση». Επιπλέον αναφέρει ότι «οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν ότι ο τόπος του δυστυχήματος μπαζώθηκε ακαριαία», «δεν γνώριζαν εάν η αμαξοστοιχία μετέφερε παρανόμως εύφλεκτα υλικά (ξυλόλιο κ.α.), πράγμα που σήμερα δεν αμφισβητείται». Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν ότι η κυβέρνηση θα αρνηθεί τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κι ότι θα επιλέξει τόσο ξεδιάντροπα το δρόμο της συγκάλυψης του εγκλήματος». Σήμερα, προσθέτει, «γνωρίζουν ότι Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής και Καραμανλής ίσον Μητσοτάκης».

Δεύτερον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα» στο σκάνδαλο των υποκλοπών, μιλώντας για την απόφαση-«κόλαφο» για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη από το ΣτΕ. «Είναι διαφορετικό να υποψιάζεσαι ότι ένας νόμος φτιάχτηκε για να μπορεί το Μαξίμου να παρακολουθεί όποιον θέλει χωρίς συνέπειες, από το να τεκμηριώνεται ότι αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Τώρα οι πολίτες δεν υποψιάζονται. Γνωρίζουν», σχολιάζει μεταξύ άλλων.

Τρίτον, ο κ. Κασσελάκης σημειώνει ότι οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν τον Ιούνιο του 2023 «αυτό που συνέβαινε πίσω από την πλάτη τους», «ότι, δηλαδή, η ΝΔ, με αρχηγό Μητσοτάκη και γραμματέα τον σημερινό κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, είχε πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα. Τώρα το γνωρίζουν άπαντες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με τα θέματα οικονομίας, σχολιάζοντας ότι «βασικό θέμα που η συσσωρευμένη εμπειρία του σήμερα διαψεύδει παταγωδώς τις κούφιες υποσχέσεις του χθες είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας». Αναφέρει συγκεκριμένα ότι αντίθετα με την «κυβερνητική προπαγάνδα» του Ιουνίου 2023 ότι «η ακρίβεια είναι "εισαγόμενη" και ότι η Ελλάδα συνιστά ένα "οικονομικό θαύμα", το οποίο μπορεί να συνεχιστεί μόνο με την επανεκλογή Μητσοτάκη», οι ψηφοφόροι γνωρίζουν σήμερα ότι: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ σε κατά κεφαλήν εισόδημα και αγοραστική δύναμη ανάμεσα στους «27». Συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών στις οποίες αυξάνεται ο πληθωρισμός. Στις τιμές των τροφίμων έχουμε σχεδόν διπλάσια αύξηση στην Ελλάδα έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Πάνω από ένας στους τέσσερις διαβιώνει στη χώρα μας κάτω από το όριο της φτώχειας. Προσθέτει επίσης ο κ. Κασσελάκης ότι «η Ελλάδα έχει γίνει ο παράδεισος της ασυδοσίας του τραπεζικού ολιγοπωλίου», «υπερκέρδη και ελάχιστη συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Επίσης κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως «είπε ψέματα προεκλογικά, ότι δεν θα αυξανόταν, αλλά θα μειωνόταν η φορολόγηση στα μικρομεσαία στρώματα», καθώς «η σημερινή πραγματικότητα είναι η επιβολή κατώτατου τεκμαρτού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους».

Ο κ. Κασσελάκης υπογραμμίζει ότι τα δεδομένα έχουν «αλλάξει δραματικά» από τον Ιούνιο του 2023 και στο ζήτημα της ασφάλειας, παραπέμποντας στις εξελίξεις γύρω από τη γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων. «Τώρα πια ο λαός γνωρίζει και απαιτεί πραγματική κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία. Καρατομήσεις και όχι μεταθέσεις για τους υπεύθυνους, παραιτήσεις και όχι δικαιολογίες από τους πολιτικούς προϊσταμένους», αναφέρει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, βουτηγμένη στην οικογενειοκρατία, την αλληλεγγύη των πολιτικών τζακιών, τη συγκάλυψη, τη διαφθορά, την ανασφάλεια, την οικονομική αβεβαιότητα και τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων». «Τώρα οι πολίτες γνωρίζουν, γι' αυτό είναι υποχρέωσή μας να βάλουμε τέλος στην αλαζονεία και στον κατήφορο», τονίζει. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «φλερτάρει με το Grexit από το ευρωπαϊκό δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο» και σημειώνει: «Δεν θα το επιτρέψουμε. Η δημοκρατία σε αυτή τη χώρα είναι μια ιερή υπόθεση και δεν μπορούμε να την αφήσουμε έρμαιο σε αυτούς που παίζουν μαζί της, για να κρατηθούν στην εξουσία».


Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: αποσωληνώθηκε ο 39χρονος (βίντεο)

Γιώργος Καραϊβάζ: Τρία χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου (βίντεο)

Isis - Champions League: Απειλές για επίθεση σε γήπεδα “Σκοτώστε τους όλους”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο