LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2024 12:51

Διεθνής Ημέρα του Κουντς: Εκδήλωση κατά της βίας από τους Σιίτες Μουσουλμάνους Ελλάδας

Οι ομιλητές εστίασαν σε όσα γίνονται στην Παλαιστίνη και τα δεινά που βιώνει ο πληθυσμός, που αποτέλεσε και το θέμα έκθεσης φωτογραφίας.

Διεθνής Ημέρα του Κουντς - Σιίτες Μουσουλμάνοι Ελλάδας

Με αφορμή την «Διεθνή Ημέρα του Κουντς», η κοινότητα των Σιιτών Μουσουλμάνων Ελλάδος διοργάνωσε εκδήλωση την Παρασκευή 5 Απριλίου σε αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προσωπικότητες από τον διπλωματικό και δημοσιογραφικό χώρο, μέλη Μ.Κ.Ο., καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων Μουσουλμανικών κοινοτήτων.

Ο εκπρόσωπος της κοινότητας Σιιτών Μουσουλμάνων Ελλάδος, μιλώντας στους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι ο πραγματοποίηση της «Διεθνούς Ημέρας του Κουντς» αναδεικνύει τη δέσμευση για αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Αυτή η ημέρα αποτελεί έναν φάρο ελπίδας και αντιπροσωπεύει ένα ισχυρό παγκόσμιο κίνημα, αφιερωμένο στην καταπολέμηση της βίας, της καταπίεσης και των διακρίσεων, ενώ επιβεβαιώνει ακλόνητα τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Διεθνής Ημέρα του Κουντς - Σιίτες Μουσουλμάνοι Ελλάδας

Διεθνής Ημέρα του Κουντς - Σιίτες Μουσουλμάνοι Ελλάδας

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Malek Hossein Givzad (Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν), ο κ. Δρ. Mahdi Nik Khah Ghomi (Μορφωτικός Ακόλουθος), ο κ. Ramzi Al Insawi (Εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής παροικίας), ο κ. Δημήτρης Πλειώνης (Εκπρόσωπος BDS Greece), η κα. Μαρία Ανδρούτσου (Πρ. Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου), ο κ. Γιάννης Γούναρης (Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης (Δημοσιογράφος | Συντάκτης), η κα. Μαρία Νικολακάκη (Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), η κα. Αλεξία Τσούνη (Σκηνοθέτρια & Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλαδικού Σωματείου Γυναικείων Δικαιωμάτων "Το Μωβ") και ο κ. Σωτήρης Καραλής (Καθηγητής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος, κα. Λαμπρινή Θωμά.

Διεθνής Ημέρα του Κουντς - Σιίτες Μουσουλμάνοι Ελλάδας

Επιπλέον, η εκδήλωση φιλοξένησε μια φωτογραφική έκθεση που ανέδειξε την σφαγή των παιδιών στην Παλαιστίνη από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Το πρόγραμμα έκλεισε με ένα Δείπνο Ιφτάρ".

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει ξυλοδαρμό από τον σύντροφο της (βίντεο)

Βραζιλία: Δολοφόνος πυροβολήθηκε 6 φορές σε δικαστήριο και επέζησε (βίντεο)

Αλεξανδρούπολη: η νηπιαγωγός, τα κλειδωμένα παιδιά σε σκοτεινή αποθήκη και η απάντηση του Δήμου

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηγουμενίτσα: Ο Βλαντ βρήκε κι άλλο παράνομο φορτίο σε φορτηγό από την Ιταλία (εικόνες)19:42Φάμελλος: Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αποβάλλει τον Βαρτζόπουλο 19:29Θρίλερ στη Ραφήνα: Σορός άνδρα έπλεε στο λιμάνι19:17Καιρός - Μεγάλη Τετάρτη: Τοπικές βροχές και βοριάδες19:04Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικες 18:51Φωτιά στο Μάτι: Φορτισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων - Τι είπαν για την απόφαση (εικόνες) 18:38ΗΠΑ: Καρκινοπαθής μετανάστης κέρδισε 1,3 δις δολάρια στο Powerball (εικόνες)18:26Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 202418:14Τουρκία: Η “Γαλάζια Πατρίδα” στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα18:01Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Τετάρτη σε 172 σημεία17:54Συλλήψεις για εκρήξεις σε πρατήριο καυσίμων και κάβα17:54Θεσσαλονίκη: 27χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη17:48Νομοσχέδιο Δικαιοσύνης – Νατσιός: Επόμενό σας βήμα, θα κλείσετε και τα Πρωτοδικεία17:36Χανιά: ανήλικος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του17:24“The 2Night Show”: Λουιζίδη και Αδάμου οι καλεσμένες της Μεγάλης Τρίτης (εικόνες)17:17Απεργία Πρωτομαγιάς: Τα δρομολόγια των πλοίων17:10Νέος Δικαστικός Χάρτης – Κουτσούμπας: Διευκολύνει τη “δικαιοσύνη των ισχυρών”16:57Περού: Δεκάδες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα (βίντεο)16:45Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκή16:33Χανιά: Καυστικό υγρό έπεσε στο μάτι υπαλλήλου καθαριότητας16:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο