LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2024 09:42

Συντάξεις, δώρα και επιδόματα: Οι πληρωμές του Απριλίου (βίντεο)

Όλες οι πληρωμές για το τέλος του τρέχοντος μήνα, όπως προγραμματίστηκαν από την κυβέρνηση και τις ανέφερε στον ΑΝΤ1 η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πορτοφόλι - χρήματα

Στις 25 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των περισσότερων κλάδων, όπως είναι προγραμματισμένο από το Υπουργείο Οικονομικών και όπως ανακοινώθηκε από την Υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την παρουσία της το Σάββατο στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα».

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 25.04 (εμφάνιση στους λογαριασμούς την Τετάρτη 24.04) θα πληρωθούν:

  • οι κύριες συντάξεις πρώην ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ,
  • οι κύριες συντάξεις όλων των υπόλοιπων κλάδων όσον αφορά τους δικαιούχους που η σύνταξη τους απονεμήθηκε πριν την 01.01.2017, και
  • οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.

Την Μ. Δευτέρα 29.04 (εμφάνιση στους λογαριασμούς την Παρασκευή 26.04) θα πληρωθούν:

  • οι κύριες συντάξεις πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΤ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ
  • οι κύριες και επικουρικές συντάξεις πρώην Δημοσίου (ΓΛΚ),
  • οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μισθωτών του e-ΕΦΚΑ,
  • οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Την Μ. Τρίτη 30.04 (εμφάνιση στους λογαριασμούς την Μ. Δευτέρα 29.04) θα πληρωθούν:

  • οι συντάξεις Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ και
  • τα επιδόματα της ΔΥΠΑ, εκ των οποίων το Επίδομα Ανεργίας θα είναι αυξημένο κατά 31 ευρώ.

Μέχρι την Μ. Τετάρτη 01.05 θα πληρωθεί υποχρεωτικά και με ποινική πρόβλεψη για το αντίθετο, το Δώρο Πάσχα, ύψους 415 ευρώ για τους δικαιούχους του κατώτατου μισθού, δώρο το οποίο όπως επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου υπολογίζεται συνολικά με βάση το νέο μισθό, και όχι αναδρομικά με διαφορετικό υπολογισμό ανά μήνα “συμμετοχής” στη σώρευσή του.

Αναφορικά με τα επιδόματα μητρότητας, η υπουργός ανέφερε ότι αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες και οι δικαιούχοι μητέρες όλων των άλλων κλάδων, μπορούν να υποβάλλουν ήδη στις ΔΥΠΑ την αίτησή τους για να τους χορηγηθεί.

Όσον αφορά τις αναδρομικές διαφορές κυρίων συντάξεων οι οποίες αναγνωρίστηκαν δικαστικά μετά την κήρυξη των μνημονιακών μειώσεων ως αντισυνταγματικών, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι για το θέμα έχουν εκδοθεί δύο αντιφατικές μεταξύ τους δικαστικές αποφάσεις, μία του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και μία του Αρείου Πάγου, και ότι η κυβέρνηση αναμένει η αμετάκλητη δικαστική κρίση για το ζήτημα προκειμένου να καταβάλει.

Τέλος καμία ανακοινώσιμη εξέλιξη δεν έχει υπάρξει σχετικά με το ζήτημα της έκδοσης των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων, ενώ διευκρινίστηκε ότι Επιταγή Ακρίβειας προς τους ευάλωτους πολίτες δεν θα δοθεί για το Πάσχα, εξετάζεται όμως το ενδεχόμενο να δοθεί το καλοκαίρι, αναλόγως της δημοσιονομικής επιτυχίας των κρατικών ταμείων μετά την πρώτη καταβολή της φορολογίας εισοδήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία - Δημογλίδου: Υπήρχαν όλα τα εφόδια για να σωθεί η Κυριακή, αλλά... (βίντεο)

Ασφαλιστικές εισφορές - Μιχαηλίδου: Έρχεται νέα μείωση και “πλαφόν” (βίντεο)

Φωτιά σε γραμμές του ΟΣΕ - Μηχανοδηγοί: Κινδυνεύει η ζωή μας (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση17:02Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 16:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο