LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2024 10:36

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Άνοιξε η πλατφόρμα για το πρόγραμμα

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος Ανακαινίζω - Νοικιάζω και ποια η επιδότηση.

Λεφτά - χρήματα

Από σήμερα (05.04.24) τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα Ανακαινίζω – Ενοικιάζω με στόχο να «ανοίξει» 12.500 κλειστά ακίνητα, ενισχύοντας την αγορά ακινήτων με κατοικίες προς ενοικίαση.

Οι δικαιούχοι ένταξης στο Ανακαινίζω – Ενοικιάζω θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμμετοχής, στο πρόγραμμα που προβλέπει την επιδότηση του 40% της ανακαίνισης του ακινήτου τους έως του ποσού των 10.000 ευρώ, με συνολικό προϋπολογισμό τα 50 εκατ. ευρώ. Οι προϋποθέσεις για να εναχθεί κάποιος στο πρόγραμμα αυτό είναι:

  • Το οικογενειακό εισόδημα να είναι έως 40.000 ευρώ
  • Το όριο της περιουσίας να είναι έως 300.000 ευρώ
  • Μετά τις απαραίτητες διασταυρώσεις από την ΔΥΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν αυτόματα ενημέρωση με την εγκριτική ή την απορριπτική απόφαση.

Επόμενο βήμα είναι η άμεση εκταμίευση της προβλεπόμενης προκαταβολής, η οποία ανέρχεται σε 50% επί του προσυπολογιζόμενου ποσού επιδότησης.

Κριτήρια και προϋποθέσεις

Τα σπίτια δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα των 100 τ.μ. και θα πρέπει να βρίσκονται σε οικιστική περιοχή.

Σημειώνεται πως ως «κλειστές» κατοικίες ορίζονται όσες δηλώθηκαν «κενές κατοικίες» στο Ε2 τα τελευταία 3 χρόνια.

Προαπαιτούμενο είναι οι εργασίες και τα υλικά να έχουν αγοραστεί με τιμολόγια, τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά.

Ο ιδιοκτήτης αφού θα κάνει την ανακαίνιση, είναι απαραίτητο να νοικιάσει για τρία χρόνια το ακίνητο και ο τρόπος που αποδεικνύεται αυτό είναι όταν θα υποβάλει τα τιμολόγια για να λάβει την επιδότηση, να υποβάλει μαζί και το ηλεκτρονικό μισθωτήριο, το οποίο αποδεικνύει ότι έχει βρει ήδη το άτομο ή τα άτομα που θα νοικιάσει το σπίτι.

Η δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης αφορά στους ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές με ποσοστό κυριότητας επικαρπίας ίσο με το 50%.

Ανακαίνιση σε έξι μήνες
Με βάση την ΚΥΑ, η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του ακινήτου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε έως 6 μήνες,  προκειμένου να δοθεί για ενοικίαση.

Σε περίπτωση που το ακίνητο δεν θα νοικιαστεί, τότε θα υπάρξει πρόστιμο ίσο με την επιστροφή του ποσού για την ανακαίνιση. Σημειώνεται πως «εκτός» προγράμματος μένουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ενταχθεί στο πρόγραµµα Εξοικονομώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Λεωφόρος Συγγρού: Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή

Charleston Open: Η Σάκκαρη πέρασε… αέρα στις “8”

Πάτρα: Συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς τα ξημερώματα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο