LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Απριλίου 2024 19:11

Γυναικοκτονία - Γονείς θυμάτων στον ΑΝΤ1: “ξαναζούμε την δολοφονία του παιδιού μας” (βίντεο)

Συγκλονισμένοι μιλούν στον ΑΝΤ1 δύο μητέρες και ένας πατέρας που είδαν τις κόρες τους να πέφτουν νεκρές από το χέρι του συντρόφου τους. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η δολοφονία έγινε μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ειδήσεις - γυναικοκτονία

Της Λίλιαν Τσουρλή, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Τρεις διαφορετικές ιστορίες γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά τόσο ίδιες με αυτή της Κυριακής. Η Ντόρα έφυγε από την ζωή από τα χέρια του συντρόφου της, που δεν μπορούσε να δεχθεί ότι είχαν χωρίσει. Την παρακολουθούσε και την σκότωσε έξω από το σπίτι της, χωρίς όμως κανείς να ενημερώσει τους γονείς της, όπως και στη δολοφονία της Κυριακής.

Όπως λέει στον ΑΝΤ1 η Κατερίνα Κότη, μητέρα της Ντόρας από την Ρόδο, «Οι σκηνές οι ίδιες. Αυτό το ξαφνικό... Ο πατέρας του παιδιού δεν είχε μάθει. Το ίδιο έγινε και σε εμένα. Κανείς δεν με ειδοποίησε. Ήμουν στην δουλειά. Βλέπω έναν μιμητισμό. Τα κορίτσια φοβούνται. Η Πολιτεία φυσικά δεν βλέπω να κάνει κάτι. Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τα κορίτσια να φεύγουν, να μιλάνε».

Η Σοφία από την Κηφισιά «έφυγε» από το όπλο του αστυνομικού συντρόφου της. Την κακοποιούσε, τη ζήλευε παράφορα και όταν χώρισαν, με 26 σφαίρες έξω από την εργασία της… της αφαίρεσε τη ζωή.

Η Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα της Σοφίας, λέει στον ΑΝΤ1, «Τι άτομα υπάρχουν που νιώθουμε εμείς ασφαλείς σαν πολίτες στα Τμήματα αυτά. Που θα πάνε να απευθυνθούν; Σε ποιο Τμήμα; Σε ποιους αστυνομικούς; Και ακόμη χειρότερο που ήταν και γυναίκες μέσα στο Τμήμα. Ντροπιαστικό. Απαράδεκτο. Τι θα πει «είναι ταξί το περιπολικό»; Και αν δεν έχουν, να κλείσουν την κοπέλα μέσα ή να την συνοδεύσουν. Με το προσωπικό τους αυτοκίνητο θα έπρεπε να το κάνουν, για να σώσουν έναν άνθρωπο. Αλλά είναι εντελώς αδιάφοροι».

Η Κωνσταντίνα «έφυγε» από το μαχαίρι που κρατούσε ο σύζυγος της. Την ζήλευε, είχαν χωρίσει και η κοπέλα λίγες ώρες νωρίτερα είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα, όμως ούτε αυτά τον σταμάτησαν από το δολοφονήσει εν ψυχρώ αυτή και τον αδερφό της, στο Πήλιο.

Ο πατέρας των δολοφονημένων παιδιών, Απόστολος Τσαπάρας, λέει στον ΑΝΤ1, «πολλά περίμενα, αλλά δεν βλέπω τίποτα. Ούτε προστασία υπάρχει ούτε για τίποτα. Μηδέν. Επιτρέπεται στο Αστυνομικό Τμήμα μπροστά να γίνεται δολοφονία; Πρέπει να αλλάξει το καθεστώς. Δεν γίνεται άλλο, δεν πάει άλλο. Ή η ποινή των ισοβίων να γίνει ισόβια τελείως, για να μην βγαίνουν. Μόλις το άκουσα εγώ και βγήκε ο πατέρας της και είπε τι συνέβη ήταν τα ίδια πράγματα... τα ίδια».


Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι: Ανείπωτος πόνος στην κηδεία της 28χρονης Κυριακής (εικόνες)

Κορονοϊός - Γρίπη: 8 + 1 θάνατοι την προηγούμενη εβδομάδα

Θεσσαλονίκη: 13χρονη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας για γυμνές φωτογραφίες της που διακίνησε συνομίληκος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούςΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, η επιστροφή διεξάγεται πλέον με ομαλές ταχύτητες και χωρίς ουρές.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονηςΣήμερα 06:57 | Ειδήσεις

Πού εντοπίζονται για τελευταία φορά τα ίχνη της. Η ανακοίνωση από "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Γάζα: Συνεχίζονται οι βομβαρισμοί - Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τεχνητού λιμανιού των ΗΠΑΣήμερα 07:15 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού. Τι αναφέρουν Ισραηλινά ΜΜΕ για την διαχείριση της συνοριακής διέλευσης στην Γάζα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πέλλα – bullying: Αμετανόητοι οι “νταήδες” που τρομοκρατούν συμμαθητές τους07:58Γκιστάβ Φλομπέρ: Ο συγγραφέας της “Μαντάμ Μποβαρύ”07:44Γάζα: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί - Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τεχνητού λιμανιού των ΗΠΑ07:31Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης07:17Εορτολόγιο – 8 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:03Champions League: Η Ντόρτμουντ έριξε στο καναβάτσο την Παρί Σεν Ζερμέν06:50Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 152 σημεία06:36Eurovision 2024: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό06:23Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη06:09Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο