LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Απριλίου 2024 07:08

“Rolex -Gate” στο Περού: Κυβερνητική παραίτηση εν μέσω του σκανδάλου

Σε νέο πολιτικό χάος κινδυνεύει να βυθιστεί το Περού, εν μέσω του σκανδάλου με τα Rolex.

Περού - αστυνομία

Ο περουβιανός υπουργός Εσωτερικών Βίκτορ Τόρες υπέβαλε την παραίτησή του χθες Δευτέρα εν μέσω της έρευνας σε βάρος της προέδρου Ντίνας Μπολουάρτε για φερόμενο παράνομο πλουτισμό, υπόθεση συνδεόμενη με ρολόγια Rolex στην κατοχή της.

«Αποχωρώ διότι το ζήτησα» και η πρόεδρος «το αποδέχθηκε», δήλωσε ο κ. Τόρες εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο, όπου συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο.

Στο αξίωμα από την 21η Νοεμβρίου, ο κ. Τόρες επικαλέστηκε «οικογενειακά προβλήματα».

Η αστυνομία, που μαζί με την εισαγγελία προχώρησε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο σε έρευνες στο σπίτι της κυρίας Μπολουάρτε και στο γραφείο της στο πλαίσιο του «Rolex-gate», τελούσε θεωρητικά υπό την εποπτεία του κ. Τόρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του περουβιανού Τύπου, αρκετοί στην κυβέρνηση απαίτησαν να καθαιρεθεί ο αξιωματικός της αστυνομίας που ηγήθηκε των αιφνιδιαστικών ερευνών.

Η κυβέρνηση καταγράφει έτσι την πρώτη της απώλεια στο σκάνδαλο των Ρόλεξ, που ξέσπασε αφού περουβιανός ειδησεογραφικός ιστότοπος άρχισε να δημοσιεύει από τη 15η Μαρτίου σειρά φωτογραφιών που εικονίζουν την αρχηγό του κράτους να φοράει διάφορα ακριβά ρολόγια το 2021 και το 2022, ενώ ήταν μέλος της κυβέρνησης.

Περού - αστυνομία

Αν παραιτηθεί η πρόεδρος, «το Περού θα βουλιάξει», σχολίασε ο παραιτηθείς υπουργός αναφερόμενος στην απαίτηση της αντιπολίτευσης, που δεν διαθέτει πλειοψηφία στο Κογκρέσο, η κυρία Μπολουάρτε να εγκαταλείψει το αξίωμα.

«Η κυρία δεν έχει τίποτε να κρύψει. Φεύγω με ήσυχη συνείδηση» και «καθαρά χέρια», διαβεβαίωσε ακόμη ο Βίκτορ Τόρες.

Μετά τις έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν βρέθηκε κανένα Ρόλεξ, η εισαγγελία απαίτησε η πρόεδρος να παρουσιάσει τα ρολόγια της όταν θα προσέλθει να καταθέσει την Παρασκευή 5η Απριλίου.

Η υπεράσπιση της κυρίας Μπολουάρτε ανέφερε το Σάββατο πως η αστυνομία βρήκε κάποια ρολόγια στην έρευνα που διεξήγαγε στην προεδρία, πάντως όχι Ρόλεξ.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Την σκότωσε μόλις τον είχε καταγγείλει

Κορονοϊός: Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 174 σημεία

Γάζα: Νεκρά μέλη διεθνούς ΜΚΟ σε ισραηλινή επιδρομή (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο