LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 29 Μαρτίου 2024 09:14 | Ανανέωση: 29 Μαρτίου 2024 09:17

Στροφάδες: Σεισμός αισθητός μέχρι την Αττική

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε όλη την Πελοπόννησο, στην Δυτική Ελλάδα, μέχρι και στην Αττική.

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο - Σεισμογράφοι

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση των σεισμολόγων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ταρακούνησε την Πελοποννησο και την Δυτική Ελλάδα, ενώ έγινε αισθητός μέχρι και στην Αττική, το πρωί της Παρασκευής.

Μόλις 54 δευτερολέπτα νωρίτερα, στην ίδια περιοχή έγινε σεισμός 4,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με την νεότερη μέτρηση των σεισμολόγων, ο οποίος αρχικώς αναφερόταν ως εντάσεως 4,5 Ρίχτερ και ύστερα 4,1 Ρίχτερ.

Σεισμός - Στροφάδες

Το επίκεντρο των δονήσεων εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή των Στροφάδων, στο Ιόνιο, ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Μεσσηνία - Ηλεία.

Ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο 14 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων και εστιακό βάθος 21,4 χιλιομέτρων, έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Πελοπόννησο και ειδικά σε Μεσσηνία - Ηλεία και Αχαϊα, στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ "κουνήθηκε" μέχρι και η Ανατολική Αττική.

Σεισμός - Στροφάδες

Σύμφωνα με τον Άκη Τσελέντη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, ο σεισμός είναι ένας και έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση λόγω του εστιακού βάθους του.

Όπως εκτίμησε ο σεισμολόγος, δεν τίθεται θέμα ανησυχίας απο τον σεισμό και αναμένει να υπάρξει ακολουθία στην σεισμική δραστηριότητα με μικρότερες δονήσεις, τονίζοντας ότι το επίκεντρο είναι σε μια περιοχή που δίνει συχνά σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

Μικροζημιές προκλήθηκαν στο καστρομονάστηρο στα Στροφάδια από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, από το σεισμό αποκολλήθηκαν και έπεσαν τέσσερις πέτρες από το ταβάνι στο έδαφος χωρίς να προκληθούν περαιτέρω ζημιές.

Στο χώρο, υπήρχαν τεχνίτες εργάτες, οι οποίοι, εργάζονται για την αναστήλωση του μοναστηριού. Μετά τον σεισμό οι εργάτες απομακρύνθηκαν και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Στη Ζάκυνθο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από το σεισμό.

Οι μαθητές βγήκαν στα προαύλια των σχολείων, ενώ αμέσως έγινε συνάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου με τον αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Καποδίστρια για το θέμα. Τέλος, κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους.

Συναγερμός και στην Ηλεία

«Κλιμάκια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και μηχανικών της αντιπεριφέρειας Ηλείας έχουν ξεκινήσει ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τυχόν προβλήματα από την διπλή σεισμική δόνηση», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Επίσης, είπε ότι «ακόμα δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, ενώ πήραμε την απόφαση για την προληπτική εκκένωση δημοσίων κτιρίων, όπου υπάρχει συγκέντρωση πολιτών, όπως το κτίριο της περιφερειακής ενότητας στον Πύργο και το κτίριο των δικαστηρίων».

Ακόμη, ανέφερε ότι «οι μαθητές των σχολείων αμέσως μετά τον σεισμό συγκεντρώθηκαν στα προαύλια και έχει ήδη δοθεί προφορική εντολή, ώστε να μην λειτουργήσουν σήμερα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τυχόν ζημιές από τους σεισμούς, ενώ μηχανικοί του δήμου έχουν μεταβεί στα σχολεία, προκειμένου να ελέγξουν τα κτίρια».

Ειδήσεις σήμερα:

Κούγιας για Τέμπη: Έχω δει τον ανακριτή να κλαίει για τα θύματα - Δέκα χρόνια θα κρατήσει η δίκη

Εορτολόγιο - 29 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Πρόταση δυσπιστίας: Η καταψήφιση και τα νέα “πυρά” προς το Μαξίμου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χερσόνησος: Θανατηφόρα σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο (εικόνες)14:45Θεσσαλονικη: Αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην είσοδο του Ιπποκράτειου (εικόνες)14:31Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17Πάτρα – Μαθητές “βαποράκια”: Αφού δεν πούλησες ουσίες, θα μου δώσεις το χαρτζιλίκι σου14:03ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)13:35Επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αναβολή13:21Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα13:07Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο