LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Μαρτίου 2024 08:55

Αλλαγή ώρας: Γυρίζουμε μπροστά ή πίσω τους δείκτες την Κυριακή;

Η αλλαγή της ώρας σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Αλλαγή ώρας - ρολόι

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 31 Μαρτίου οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 3 π.μ. σε 4 π.μ.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα 

Η αλλαγή της ώρας σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σήμερα το τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί την εναλλαγή ώρας αποτελεί μειοψηφία, καθώς σχεδόν όλες οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δεν συμμετέχουν. Άλλες την έχουν καταργήσει ή σχεδιάζουν την κατάργηση του μέτρου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να σταματήσει την εναλλαγή ώρας το 2021, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε κράτος-μέλος να επιλέξει ανεξάρτητα τη μονιμοποίηση της θερινής ή τη χειμερινής ώρας.

Στην Ελλάδα η σχετική διαβούλευση αναβλήθηκε επ’ αόριστον καθώς συνέπεσε με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών - Βάρκιζα: Συνελήφθη καταζητούμενος της Interpol

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση παιδί που υπέστη ανακοπή καρδιάς

Εορτολόγιο - 30 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χερσόνησος: Θανατηφόρα σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο14:45Θεσσαλονικη: Αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην είσοδο του Ιπποκράτειου (εικόνες)14:31Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17Πάτρα – Μαθητές “βαποράκια”: Αφού δεν πούλησες ουσίες, θα μου δώσεις το χαρτζιλίκι σου14:03ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)13:35Επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αναβολή13:21Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα13:07Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο