LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2024 19:49 | Ανανέωση: 28 Μαρτίου 2024 19:46

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Μπρατακος- Παπασταρου

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα , ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, παραιτήσεις τις οποίες έκανε αποδεκτές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με το θεμα σχολίασε σε ανακοίνωσή του «Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη.

Οι αναγκαστικές «παραιτήσεις» των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βουτηχτεί.

Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου.
Καλή τύχη στους επόμενους...»

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε νέα του ανάρτηση γράφει «Κύριε Πρωθυπουργέ, Αναδιατυπώνω το πρώτο ερώτημα από αυτά που σας απηύθυνα (βλέπετε, δεν προλαβαίνουμε τους ρυθμούς της αποσύνθεσης). Γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν» την περασμένη Κυριακή; Είχαν κάτι τα ποτά; Δεν ήταν καλά τα πούρα; Ή μήπως δεν πέτυχε η αποστολή; Συνομιλήσατε ή όχι μαζί τους από τον Καναδά για να μάθετε πώς πήγε η συνάντηση; Μήπως σας έδωσαν λάθος αναφορά; Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση. Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας.»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο θέμα κατά την ομιλία του στη Βουλή λέγοντας: «Αυτά που το πρωί καταγγέλατε ότι θέλουν να σας αποσταθεροποιήσουν και το βράδυ δύο από τους πιο στενούς σας συνεργάτες ο κ.Παπασταύρου και ο κ. Μπρατάκος έπιναν ποτάρες μαζί τους; Τελικά τους στείλατε να καπνίσουν πούρα κ. Μητσοτάκη ή την πίπα της ειρήνης;»

Το ΚΚΕ σχετικά με τις δύο παραιτήσεις ανέφερε: «Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης – και μάλιστα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού – δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία: Αφενός τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται “κοινωνικές συναναστροφές”, αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα “οργανωμένα συμφέροντα” πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ.»

Η Ελληνική Λύση υποστήριξε ότι «Την στιγμή που ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής αποκάλυπτε με ονόματα την συνάντηση των δύο κορυφαίων υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κύριος Μπρατάκος και ο κύριος Παπασταύρου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό.

Εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός νομίζουν ότι θα διασωθούν με παραιτήσεις, ακόμα και κορυφαίων υπουργών έπειτα από τις συντριπτικές αποκαλύψεις του Κυριάκου Βελόπουλου, πλανώνται.

Είστε όλοι συνυπεύθυνοι, δεν σας σώζουν οι δύο παραιτήσεις.»

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΑΣ - Σύλληψη: Νεαρός πουλούσε κροτίδες μέσω ίντερνετ - Είχε δεκάδες χιλιάδες στο σπίτι του

Αφρικανική σκόνη: Πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο

Διάγγελμα - Κάρολος: η “ιδιαίτερη προσευχή”, ο “υπηρέτης ” και οι έμμεσες αναφορές στην Κέιτ Μίντλετον

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)Σήμερα 17:01 | Ειδήσεις

Μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών, συμμετέχοντες στο μπλοκ έστρωσαν κόκκινα γαρύφαλλα μπροστά από τη διέλευση της σημαίας.

Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)Σήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Τα 16 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ χωρίς ρεύμα βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Οδησσό.

Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούνΣήμερα 14:25 | Ειδήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας φέρνει στο «φως» η εκπομπή του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού 15:54Σπύρος Μαρτίκας: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τις απάτες15:42Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 25 μαθήτριες από οικοτροφείο θηλέων, ανακοίνωσε η αστυνομία 15:32Στην κορυφή της πορείας η αιματοβαμμένη σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου15:20Δράμα: Σκότωσαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν15:08Πυροβολισμός μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων14:56Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούν14:44Πολυτεχνείο: 31 προσαγωγές και 4 συλλήψεις λίγο πριν την πορεία14:34Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην Ουκρανία14:22Ηράκλειο: Σοκάρουν οι εικόνες του τροχαίου δυστυχήματος14:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο