LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2024 16:23

Επίθεση στην Μόσχα: Πότε θα συναντηθεί ο Πούτιν με τους συγγενείς των θυμάτων

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Τι είπε ο Πούτιν για την επίθεση

Μόσχα - ασθενοφόρα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει προβλέψει προς το παρόν συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στο Crocus City Hall της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Αν χρειαστούν επαφές, θα σας ενημερώσουμε», απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ερώτηση δημοσιογράφων αν ο Ρώσος πρόεδρος προβλέπει να συναντήσει τους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης αυτής, που στοίχισε τη ζωή σε 143 ανθρώπους.

Ο Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι την επίθεση αυτή, την πιο αιματηρή εδώ και είκοσι χρόνια στη Ρωσία, διέπραξαν «ριζοσπαστικοί ισλαμιστές», αλλά οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν τις ουκρανικές και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι τη «διευκόλυναν».

Ρωσία - Μόσχα - Τρομοκρατική επίθεση - Θύματα

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ο Ρώσος πρόεδρος εκφράστηκε δημοσίως την επομένη της επίθεσης αυτής, η οποία έγινε την Παρασκευή το βράδυ. Σύμφωνα επίσης με τον Πεσκόφ, ο Πούτιν δεν μετέβη στο σημείο της επίθεσης για να μην «διαταράξει τη δουλειά» των σωστικών συνεργείων.

«Όσον αφορά τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων, οργανώθηκε πολύ στενή συνεργασία μαζί τους από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ειδικούς (…). Όλο αυτό έγινε το συντομότερο δυνατό. Η δουλειά αυτή συνεχίζεται», πρόσθεσε επίσης ο Πεσκόφ.

Χθες, Τετάρτη, ο Πούτιν μετέβη στην περιφέρεια Τβερ, βορειοδυτικά της Μόσχας, για να επισκεφθεί ιστορικό μουσείο και να συναντήσει εργαζομένους στον τομέα του πολιτισμού. Σήμερα αναμένεται να μετάσχει σε σύνοδο αφιερωμένη στον τουρισμό.

Μόσχα - Ρωσία - Επιθέση

Παράλληλα σε ερώτηση για τις πληροφορίες ότι δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, το Κρεμλίνο απάντησε ότι το ερώτημα αυτό θα ήταν καλύτερο να απευθυνθεί στους ερευνητές.

Ο ιστότοπος Baza στο Telegram, που πρόσκειται στις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε χθες ότι 95 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την επίθεση της Παρασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πιστώνονται στις 29 Μαρτίου

Τέμπη - Σταϊκούρας: Ο Καραμανλής δεν αγνόησε τις προειδοποιήσεις για θέματα ασφάλειας (βίντεο)

Αφρικανική σκόνη: Πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο