LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2024 10:35 | Ανανέωση: 28 Μαρτίου 2024 10:54

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ιμάμογλου αυξάνει την διαφορά από τον Κουρούμ

Για δημοσκοπήσεις οι οποίες χειραγωγήθηκαν μιλά ο εκλογικός αντίπαλος του Ιμάμογλου, Μουράτ Κουρούμ, του οποίου τα ποσοστά φαίνεται να μειώνονται.

Ιμάμογλου - Κουρούμ

Ποσοστό 48,6 % προβλέπει η εταιρεία ερευνών Metropoll για τον υποψήφιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον δήμο Κων/πολης Εκρέμ Ιμάμογλου σε νέα δημοσκόπησή της ενώ για τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Μουράτ Κουρούμ προβλέπει 37%.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου και με την τελευταία έρευνα της εταιρείας που διεξήχθη μεταξύ 24 και 26 Μαρτίου, ενώ ο Imamoglu αυξάνει τα ποσοστά του, η υποστήριξη προς τον Κουρούμ μειώνεται. Κι αυτό γιατί η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας που διεξήχθηκε στις 15-18 Μαρτίου: προέβλεπε 47,9 % για Ιμάμογλου και 37,2 % για Κουρούμ.

Η Metropoll Research διεξήγαγε δύο έρευνες τον Μάρτιο σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του Δήμου Κωνσταντινούπολης στις 31 Μαρτίου.  Η πρώτη διεξήχθη με συνεντεύξεις από 1663 άτομα σε 39 περιοχές μεταξύ 15 και 18 Μαρτίου και η δεύτερη έρευνά  διεξήχθη με 2100 άτομα μεταξύ 24 και 26 Μαρτίου. 

Συγκρίνοντας τις δύο έρευνες παρατηρείται ότι ενώ υπάρχει αύξηση υπέρ του Ιμάμογλου είναι αξιοσημείωτο ότι υπάρχει μια μικρή μείωση στο ποσοστό ψήφου του Κουρούμ.     

Τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας της MetroPOLL σχετικά με τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο (24-26 Μαρτίου) έχουν ως εξής:  

  • Υποψήφιος του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου : 48,6 %  (στην έρευνα 15-18 Μαρτίου: 47,9 %)
  • Υποψήφιος του κόμματος AKΡ Μουράτ Κουρούμ : 37,0% (Στην έρευνα 15-18 Μαρτίου: 37,2 %)

Κουρούμ: Θα κερδίσουμε τις εκλογές με διαφορά 1,7 πόντων

Μουράτ Κουρούμ

«Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, θα κερδίσουμε με 1,7 μονάδες», δήλωσε ο υποψήφιος για τον δήμο Κωνσταντινούπολης Μουράτ Κουρούμ αναφέροντας τα εξής: «Εξηγούμε τα έργα, τα όνειρα και τους στόχους μας για περίπου 90 ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι το έθνος μας θα αντικατοπτρίσει τη βούλησή του στις 31 Μαρτίου».

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Haberturk 3 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο Μουράτ Κουρούμ είπε ότι «υπάρχουν δημοσκοπήσεις που χειραγωγήθηκαν. Δεν το βρίσκω σωστό. Όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μιλούσαν διαφορετικά στις 14-28 Μαΐου. Η διοίκηση του CHP χειραγώγησε λέγοντας ‘Κερδίσαμε. είμαστε μπροστά’, θα το κάνουν ξανά». Ο υποψήφιος του ΑΚΡ-ΜΗΡ για τον δήμο Κων/πολης  υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει στο τουρκικό έθνος παρά μόνο εντυπώσεις. «Οι πολίτες μας το βλέπουν αυτό. Να είστε βέβαιοι», ανέφερε ο Μουράτ Κουρούμ.

Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού είπε: «Έχουμε κάνει επίσης μια έρευνα. Με βάση τις μετρήσεις μας, θα κερδίσουμε με διαφορά 1,7 μονάδες». Όπως είπε, «οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να είναι πολλοί.Έμειναν πολύ λίγοι τώρα. Σε σημείο που μπορούμε να πούμε ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι μας είναι 4 -5%».

Ο Μουράτ Κουρούμε ανέφερε πως πηγαίνοντας στις κάλπες οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν δύο βασικά ζητήματα:

  • Πρέπει να γίνουν βήματα για να απομακρυνθεί εντελώς ο φόβος των σεισμών από την ατζέντα σε αυτή την πόλη μετά από τις εκλογές
  • Πρέπει να τελειώσει η κυκλοφοριακή δοκιμασία στην Κωνσταντινούπολη το συντομότερο δυνατό.

«Ξεκινήσαμε την κατασκευή 180 χιλιάδων σπιτιών σε 11 επαρχίες»

Αναφερόμενος στο έργο του ως Υπουργός Συγκοινωνιών, ο Μουράτ Κουρούμ είπε: «Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μαςΈγιναν καταστροφές και είπαμε ‘Θα παραδώσουμε αυτά τα σπίτια μέσα σε 1 χρόνο’. Παρέχουμε σταθερούς, ασφαλείς χώρους διαβίωσης στους πολίτες μας μετά το δράμα των καταστροφών. Ξεκινήσαμε την κατασκευή 180 χιλιάδων σπιτιών σε 11 επαρχίες. Παραδίδονται τώρα. Το να είσαι άνθρωπος της δουλειάς και να κάνεις το έργο που υπόσχεται είναι πολύ πολύτιμο».

 Μαζικές παραιτήσεις από κόμμα Νέας Ευημερίας – Προσχωρούν στο ΑΚΡ

Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, ο Επαρχιακός Πρόεδρος της Οργάνωσης της Άγκυρας του Κόμματος Νέας Ευημερίας και άλλα 20 στελέχη του παραιτήθηκαν από το κόμμα και προσχώρησαν στο κυβερνών κόμμα AKΡ του Ταγίπ Ερντογάν. Η κίνηση αυτή ενισχύει τον υποψήφιο του κυβερνητικού συνασπισμού για την δημαρχία Άγκυρας 

Τουργκούτ Αλτινόκ ο οποίος μάλιστα χθες το βράδυ έδωσε τα διακριτικά του ΑΚΡ στα νέα μέλη του κόμματος. Να σημειωθεί ότι στις τελευταίες προεδρικές εκλογές το ισλαμικό κόμμα Νέας Ευημερίας είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Ταγίπ Ερντογάν για την προεδρία, ωστόσο στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου το κόμμα δεν κατάφερε να συμφωνήσει με το ΑΚΡ και κατεβαίνει με δικούς του υποψηφίους.

Κατά το ιφτάρ (πρώτο γεύμα μετά την ολοήμερη νηστεία) χθες το βράδυ στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή κατά την οποία βουλευτής του AKΡ Φουάτ Οκτάι, , η αντιπρόεδρος του AKΡ Λεϊλά Σαχίμ Ουστά, ο πρόεδρος τηςεπαρχιακής του ΑΚΡ Χακάν Χαν Οζτζάν και ο υποψήφιος δήμαρχος Άγκυρας Τουργκούτ ΑλτινόκTurgut καρφίτσωσαν τα σήματα του κόμματος στα νέα μέλη του ΑΚΡ που παραιτήθηκαν από κόμμα Νέας Ευημερίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Τσαγκλή: Οι γερανοί δούλευαν σε άλλο σημείο, όχι εκεί που έγινε το μπάζωμα! (βίντεο)

Βαλτιμόρη - Γέφυρα: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο από τους αγνοούμενους

Σλοβακία - Επίθεση αρκούδας: 31χρονη σκοτώθηκε τρέχοντας για να… σωθεί!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17Πάτρα – Μαθητές “βαποράκια”: Αφού δεν πούλησες ουσίες, θα μου δώσεις το χαρτζιλίκι σου14:03ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)13:35Επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αναβολή13:21Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα13:07Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο