LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2024 07:17

Σλοβακία - Επίθεση αρκούδας: 31χρονη σκοτώθηκε τρέχοντας για να… σωθεί!

Πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από το άγριο ζώο, πριν θανατωθεί από τις Αρχές, αν και βουλευτής υποστηρίζει ότι οι αρμόδιοι σκότωσαν… λάθος ζώο.

AP - Αρκούδα

Τη θανάτωση της αρκούδας που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους πριν από δέκα ημέρες σε τουριστική πόλη της Σλοβακίας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, βάζοντας τέλος στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρυχθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Η αρκούδα που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους στο Λιπτόφσκι Μικουλάς πυροβολήθηκε χθες (Τρίτη)» και σκοτώθηκε, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Τομάς Ταράμπα, υπογραμμίζοντας ότι προηγήθηκε βιομετρική ταυτοποίηση με χρήση drone. Ωστόσο, βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι οι αρχές σκότωσαν λάθος ζώο.

Ένα 48ωρο πριν από την επίθεση που είχε προκαλέσει τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, μια Λευκορωσίδα σκοτώθηκε στην ίδια περιοχή. Στην προσπάθειά της να γλιτώσει από αρκούδα που την κατεδίωκε, η 31χρονη έπεσε σε χαράδρα.

Οι επιθέσεις αρκούδων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε αυτήν τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Πέρυσι καταγράφηκαν 20 περιστατικά έναντι μόλις οκτώ το 2021, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος της Σλοβακίας.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν επιθέσεις αρκούδων σε αστικές περιοχές, την Τετάρτη εγκρίθηκε νομοσχέδιο που προβλέπει την καθιέρωση περιμέτρου ασφαλείας 500 μέτρων. Όποια αρκούδα εντοπίζεται εντός αυτής της ζώνης θα πυροβολείται, διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με ειδικούς, υπολογίζεται ότι στη Σλοβακία ζούσαν πέρυσι 1.275 αρκούδες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Τσαγκλή: Οι γερανοί δούλευαν σε άλλο σημείο, όχι εκεί που έγινε το μπάζωμα! (βίντεο)

Βαλτιμόρη - Γέφυρα: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο από τους αγνοούμενους

Σλοβακία - Επίθεση αρκούδας: 31χρονη σκοτώθηκε τρέχοντας για να… σωθεί!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο