LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2024 07:07 | Ανανέωση: 28 Μαρτίου 2024 10:13

Πρόταση δυσπιστίας: η “ομολογία” Παππά για τις επαφές των κομμάτων και οι αντιδράσεις

Τι είπε ο Νίκος Παππας για την συνεννόηση κομμάτων σχετικά με την πρόταση μομφής, πριν το περιβόητο δημοσίευμα. Τι λέει το Μαξίμου, τι απαντά το ΠΑΣΟΚ, τι λέει σε νέα παρέμβαση του ο πρώην Υπουργός.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΒΟΥΛΗ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, αποκάλυψε ότι υπήρξε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα του "Βήματος", εγείροντας αντιδράσεις τόσο απο την πλευρά της Κυβέρνησης, όσο και απο το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, που κατέθεσε την εν λόγω πρόταση.

Ο κ. Παππάς ρωτήθηκε, από τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση, στην διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης τους στο ACTION 24, γιατί κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα".

«Και ποιος σας είπε ότι δεν υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και κάποιες ημέρες; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνονται από το βράδυ ως το πρωί. Είναι συντεταγμένα κόμματα, να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω», είπε ο πρώην Υπουργός.

Ο κ. Παππάς υπενθύμισε την υπόθεση Ασημακοπούλου, με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων, τονίζοντας πως από τότε υπήρξε η σκέψη της κλιμάκωσης των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, οπότε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Τέμπη, κρίθηκε ως κατάλληλη η στιγμή να προβούν τα κόμματα στην πρόταση δυσπιστίας.

Αυτή την παραδοχή του Ν. Παππά την ανέφερε και στην ομιλία του στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας: «Ο κ. Παππάς – του ξέφυγε μάλλον – είπε απόψε ότι υπήρχε προσυνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ήρθε σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα και να μιλήσει για κοινωνικές εκδηλώσεις».

Για «φαντασιώσεις» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Νίκου Παππά. 

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά. Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί. Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις.

Βουλή - Πρόταση Δυσπιστίας

Το πρωί της Πέμπτης και μετά από την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αρχική τοποθέτηση του, ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο OPEN αρνήθηκε ότι προϋπήρχε συνεννόηση των κομμάτων για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Παππάς είπε ότι «Είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ για την πρόταση δυσπιστίας. Κατά την γνώμη μου έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από την ΝΔ να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα. Καμία από αυτές δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και έρχονταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας. Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει 4 κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων».

Προσέθεσε ότι «δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο. Η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16. Άρα, δεν κατάλαβα προς τι η έκπληξη;».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξη της στον ΑΘΗΝΑ 98,4 είπε ότι «Είναι ένα θέμα το οποίο άνοιξε η κυβέρνηση, ο κ. Μαρινάκης, στη Βουλή και το αναπαράγουν συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης για να αποπροσανατολίσουν από το γεγονός ότι η ΝΔ, η κυβέρνηση, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, ομοίως και ο κ. Καραμανλής. Να ενοχοποιήσουν, ενδεχομένως, πολιτικές ζυμώσεις και διεργασίες που γίνονται σε επίπεδο πολιτικών δημοκρατικών και προοδευτικών κομμάτων (…) Άρα, το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό να δημιουργούν δήθεν καταστάσεις σε σχέση με τις συνεννοήσεις μεταξύ των κομμάτων και να «ποινικοποιούν» τις συζητήσεις μεταξύ των προοδευτικών κομμάτων.

Το πρωί της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός σε δήλωση του αναφέρει «Όπως δήλωσε χθες ο κ. Παππάς, η συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας είχε προηγηθεί του δημοσιεύματος που ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε την Κυριακή ως αιτία για την κατάθεσή της. Βάσει της αποκάλυψης Παππά, τα δύο κόμματα «ντίλαραν» μεταξύ τους έχοντας προφανώς πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, ούτε το τι οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα, ούτε το πώς θα αποτραπεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αδυνατώντας να την αντιμετωπίσουν πολιτικά, όπως συμβαίνει σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια. Tο είδαμε με την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης για να κλείσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους φυλακή, όσο κυβέρνησαν, όπως έχει παραδεχτεί ο δικός τους Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά κατ’ ουσίαν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Το είδαμε με τη δήλωση Πολάκη ότι «για να κερδίσουν τις εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιους φυλακή». Σήμερα το βλέπουμε μπροστά από τις κουρτίνες με τις άθλιες δηλώσεις Φαραντούρη και την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και πίσω από τις κουρτίνες με τα «ντιλαρίσματα» που καταδεικνύουν οι δηλώσεις Παππά».

Απαντώντας στον Νίκο Ρωμανό, η Βούλα Κεχαγιά δήλωσε ότι «Απέναντι στην συγκάλυψη συσπειρώνεται ολόκληρη η κοινωνία, συσπειρώνεται η αντιπολίτευση. Ας το συνηθίσουν».

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Τσαγκλή: Οι γερανοί δούλευαν σε άλλο σημείο, όχι εκεί που έγινε το μπάζωμα! (βίντεο)

Σλοβακία - Επίθεση αρκούδας: 31χρονη σκοτώθηκε τρέχοντας για να… σωθεί!

ΥΠΕΘΟ - Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: Ελληνική πρωτιά το 2023 στην Ελλάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονταιΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτική η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται13:35Επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αναβολή13:21Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα13:07Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο