LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Μαρτίου 2024 17:06

Κατώτατος μισθός: Τα δυο επικρατέστερα σενάρια

Η πρόταση δυσπιστίας πήγε πίσω τις τελικές αποφάσεις. Τα δυο «στρατόπεδα» στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Χέρια - λεφτά - χρήματα

Η πρόταση δυσπιστίας που συζητείται από χθες Τρίτη στη Βουλή και είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του Υπουργικού Συμβουλίου, έφερε πίσω και τις οριστικές αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό που αναμενόταν να ληφθούν σε αυτό.

Κι ενώ το επικρατέστερο σενάριο «έδειχνε» μια αύξηση 5-6% που θα οδηγούσε τον κατώτατο μισθό στα 820-830 ευρώ, ένα δεύτερο πιο αισιόδοξο σενάριο εμφανίστηκε τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το οποίο ο νέος κατώτατος μισθός θα ανέβει στα 840 ευρώ,

Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί είτε στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, αλλά σε κάθε περίπτωση η αύξηση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου.

Από αρχές Απριλίου θα έχει τεθεί σε ισχύ, ο νέος κατώτατος μισθός. Όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, πρόκειται για τον τέταρτο διαδοχικά υψηλότερο κατώτατο μισθό ενώ σημείωσε πως στόχος είναι το 2027, ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος στα 1.500.

«Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε κατά πόσο το Υπουργικό Συμβούλιο θα είναι στο τέλος αυτής της εβδομάδας, θα είναι στην αρχή της επόμενης. Πάντως, το σημαντικό είναι ότι από αρχή Απρίλη ο νέος κατώτατος μισθός, ο τέταρτος διαδοχικά υψηλότερος κατώτατος μισθός, θα έχει τεθεί σε ισχύ» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Δεν έχουμε καταλήξει στο ποσό γιατί το ποσό περνάει από το Υπουργικό Συμβούλιο. Θέλω να είμαι σαφής. Θα υπάρχουν μέλη του Συμβουλίου που μπορεί να το θέλουν παρακάτω. Μέλη του Συμβουλίου φαντάζομαι επί το πλείστον που θα το θέλουν παραπάνω» διευκρίνισε η κα Μιχαηλίδου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αφρικανική σκόνη: Σε ποιες περιοχές θα είναι εντονότερη

Μηχανοδηγοί προς ΟΣΕ: Ζητάμε εξηγήσεις για τις αλλοιώσεις συνομιλιών

Πάσχα Καθολικών - τραπεζική αργία: Τι ισχύει για μισθοδοσία, πληρωμή φόρων και εισφορών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονταιΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτική η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται13:35Επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αναβολή13:21Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα13:07Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο