LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 27 Μαρτίου 2024 15:48

Περιφέρεια Αττικής: Πρόγραμμα ρομποτικής σε 100 σχολεία της Αθήνας

Τι προβλέπει το πιλοτικό πρόγραμμα ρομποτικής για τα σχολεία της Αττικής.

Περιφέρεια Αττικής - Ρομποτική

Επίσκεψη στο 70ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ένα από τα 100 σχολεία της πρωτεύουσας που επιλέχθηκαν προκειμένου να εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα Ρομποτικής, το οποίο τελεί υπό τη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεναγήθηκε στις σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, υπογραμμίζοντας την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, η μεγάλη πρόκληση -αλλά και η μεγάλη ευθύνη για εμάς- είναι το πώς θα βελτιώσουμε την ισότιμη πρόσβαση και την ποιότητα στην εκπαίδευση, πώς θα γεφυρώσουμε τα χάσματα, ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των μαθητών μας και πώς θα εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας όσο γίνεται περισσότερα εφόδια σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην εκπαίδευση δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αναγκαιότητα».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής παρέδωσε στους εκπαιδευτικούς οκτώ εκπαιδευτικά πακέτα και συμμετείχε μαζί με τα παιδιά στη συναρμολόγηση της ρομποτικής κατασκευής.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η χρήση των νέων τεχνολογιών ενδυναμώνει την εκπαίδευση σε τρία επίπεδα. «Ενδυναμώνει τη μάθηση, τη δημιουργική και κριτική σκέψη. Προωθεί τη διαδραστικότητα, τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών. Βοηθά τα παιδιά να αναπτύσσουν νέες δεξιότητες, προετοιμάζοντάς τα για ένα μέλλον όπου η τεχνολογία θα είναι πανταχού παρούσα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με βασικό εργαλείο τις νέες τεχνολογίες, άλλωστε, η Περιφέρεια Αττικής μετέδωσε παραμονή της 25ης Μαρτίου το διαχρονικό μήνυμα της Επανάστασης του 1821, με 250 drones που μετέτρεψαν τον νυχτερινό αττικό ουρανό του κέντρου της Αθήνας, σε έναν πολύχρωμο καμβά με τρισδιάστατες φιγούρες, κινούμενα σχήματα, λογότυπα και κείμενα, τα οποία εναλλάσσονταν μεταξύ τους.

Περιφέρεια Αττικής - Ρομποτική

Το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε αριθμούς:

100 Δημοτικά Σχολεία – 800 kit ρομποτικής – 100 εκπαιδευόμενοι εκπαιδευτικοί – 1.500 ώρες επιμόρφωσης

  • Το πρόγραμμα προβλέπει 800 εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής (8 ανά σχολική μονάδα) που θα διανεμηθούν σε 100 Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, μαζί με το σχετικό λογισμικό, προκειμένου να διεξαχθούν ειδικά μαθήματα, υπό την μορφή πρότυπων σεμιναρίων.
  • Εξειδικευμένο προσωπικό θα εκπαιδεύσει συνολικά 100 καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 15 ώρες έκαστο.
  • Το σύνολο των ωρών εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1.500 ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος, προβλέπονται 4 ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια-σεμινάρια, διάρκειας 60 λεπτών το καθένα, για κάθε σχολική μονάδα.
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32Λαμία: Οι αγρότες της Αταλάντης "άνοιξαν" τα διόδια της Τραγάνας19:18Μητσοτάκης για την προσωπική διαφορά: Μία ακόμα από τις μεγάλες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου τελειώνει οριστικά19:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο