LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 26 Μαρτίου 2024 17:58

ΣΥΡΙΖΑ - Think Tank Ψηφιακής Πολιτικής: Ποια είναι τα μέλη του

Η παρουσίαση έγινε από την συντονίστρια των think tanks Διάνα Βουτυράκου και τον Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργο Καραμέρο.

ΣΥΡΙΖΑ - γραφεία - Κουμουνδούρου

Τα μέλη που θα απαρτίζουν το think tank Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρουσίασαν η συντονίστρια των think tanks Διάνα Βουτυράκου και ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος.

Δημήτρης Καρράς

Αναπληρωτής Καθηγητής Ψηφιακών Συστημάτων στο Ε.Κ.Π.Α με Διδακτορικό Μηχανικού Πληροφορικής, και ειδίκευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, από το Ε.Μ.Π. Συγγραφέας περισσότερων από 250 εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, για την Ψηφιακή Μετάβαση και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Βασίλης Καληντίρης

Μηχανικός Λογισμικού με εξειδίκευση στον τομέα των μεταγλωττιστών και τις γλώσσες προγραμματισμού. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών H/Y και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνεισφέρει ενεργά σε projects ανοικτού κώδικα, και διδάσκει μαθήματα Μεταγλωττιστών στο τμήμα Έρευνας και Πληροφορικής της Σχολής Ικάρων της Ελληνικής Αεροπορίας.

Καλλιόπη Ντίλιου

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το Ε.Μ.Π και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ποσοτική Μοντελοποίηση Συστημάτων & Λήψη Αποφάσεων από το Πολυτεχνείο του Ντελφτ της Ολλανδίας. Έκανε την πρακτική της άσκηση στο Εθνικό Κέντρο Αεροδιαστημικής του Άμστερνταμ .

Είναι σύμβουλος τεχνολογίας και ασχολείται με την βελτιστοποίηση και τον αυτοματισμό υπηρεσιών. Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της Ηθικής της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Βασίλης Τριανταφύλλου

Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ακαδημαϊκή του εμπειρία περιλαμβάνει ερευνητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιεύσεων και συμμετοχή σε επιτροπές συνεδρίων σε θέματα Δικτύων Υπολογιστών, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας.

 Μπέττυ Σπανού

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών Ε.Μ.Π., με MSc στην επιστημονική περιοχή «Διοίκηση Τεχνο-Οικονομικών Συστημάτων» . Συμμετέχει σε ομάδες εργασίας της Ε.Ε. σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα. Έχει περισσότερα από 30 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον κλάδο της πληροφορικής, των νέων τεχνολογιών και της ασφάλειας πληροφοριών και πληροφοριακών συστημάτων.

Κωνσταντίνος Μάρκου

Δικηγόρος με εξειδίκευση σε ζητήματα τεχνολογίας, προστασίας προσωπικών δεδομένων και εμπορικού δικαίου. Με μεταπτυχιακές σπουδές στο "Αστικό δίκαιο και νέες τεχνολογίες" της νομικής σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Εργάζεται ως νομικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τα θέματα τεχνολογίας και την ψηφιακή μετάβαση.

«Αυτά τα πρόσωπα θα ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγή ψηφιακής πολιτικής. Γιατί η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης θέλει λαμπρούς επιστήμονες, όχι παλιά μυαλά και παλιά τζάκια», καταλήγει το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πατήσια: Αδερφός μαθητή μπούκαρε σε σχολείο - Τραυμάτισε ανήλικο και τον διευθυντή

Χολαργός - καταγγελία για βιασμό: Η έξοδος στο μπαρ κατέληξε σε εφιάλτη

Κρήτη: Καθαρίστρια βρήκε εκρηκτικό μηχανισμό σε σχολείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονικη: Αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην είσοδο του Ιπποκράτειου (εικόνες)14:31Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17Πάτρα – Μαθητές “βαποράκια”: Αφού δεν πούλησες ουσίες, θα μου δώσεις το χαρτζιλίκι σου14:03ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)13:35Επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αναβολή13:21Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα13:07Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο