LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 26 Μαρτίου 2024 17:58

ΣΥΡΙΖΑ - Think Tank Ψηφιακής Πολιτικής: Ποια είναι τα μέλη του

Η παρουσίαση έγινε από την συντονίστρια των think tanks Διάνα Βουτυράκου και τον Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργο Καραμέρο.

ΣΥΡΙΖΑ - γραφεία - Κουμουνδούρου

Τα μέλη που θα απαρτίζουν το think tank Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρουσίασαν η συντονίστρια των think tanks Διάνα Βουτυράκου και ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος.

Δημήτρης Καρράς

Αναπληρωτής Καθηγητής Ψηφιακών Συστημάτων στο Ε.Κ.Π.Α με Διδακτορικό Μηχανικού Πληροφορικής, και ειδίκευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, από το Ε.Μ.Π. Συγγραφέας περισσότερων από 250 εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, για την Ψηφιακή Μετάβαση και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Βασίλης Καληντίρης

Μηχανικός Λογισμικού με εξειδίκευση στον τομέα των μεταγλωττιστών και τις γλώσσες προγραμματισμού. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών H/Y και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνεισφέρει ενεργά σε projects ανοικτού κώδικα, και διδάσκει μαθήματα Μεταγλωττιστών στο τμήμα Έρευνας και Πληροφορικής της Σχολής Ικάρων της Ελληνικής Αεροπορίας.

Καλλιόπη Ντίλιου

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το Ε.Μ.Π και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ποσοτική Μοντελοποίηση Συστημάτων & Λήψη Αποφάσεων από το Πολυτεχνείο του Ντελφτ της Ολλανδίας. Έκανε την πρακτική της άσκηση στο Εθνικό Κέντρο Αεροδιαστημικής του Άμστερνταμ .

Είναι σύμβουλος τεχνολογίας και ασχολείται με την βελτιστοποίηση και τον αυτοματισμό υπηρεσιών. Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της Ηθικής της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Βασίλης Τριανταφύλλου

Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ακαδημαϊκή του εμπειρία περιλαμβάνει ερευνητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιεύσεων και συμμετοχή σε επιτροπές συνεδρίων σε θέματα Δικτύων Υπολογιστών, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας.

 Μπέττυ Σπανού

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών Ε.Μ.Π., με MSc στην επιστημονική περιοχή «Διοίκηση Τεχνο-Οικονομικών Συστημάτων» . Συμμετέχει σε ομάδες εργασίας της Ε.Ε. σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα. Έχει περισσότερα από 30 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον κλάδο της πληροφορικής, των νέων τεχνολογιών και της ασφάλειας πληροφοριών και πληροφοριακών συστημάτων.

Κωνσταντίνος Μάρκου

Δικηγόρος με εξειδίκευση σε ζητήματα τεχνολογίας, προστασίας προσωπικών δεδομένων και εμπορικού δικαίου. Με μεταπτυχιακές σπουδές στο "Αστικό δίκαιο και νέες τεχνολογίες" της νομικής σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Εργάζεται ως νομικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τα θέματα τεχνολογίας και την ψηφιακή μετάβαση.

«Αυτά τα πρόσωπα θα ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγή ψηφιακής πολιτικής. Γιατί η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης θέλει λαμπρούς επιστήμονες, όχι παλιά μυαλά και παλιά τζάκια», καταλήγει το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πατήσια: Αδερφός μαθητή μπούκαρε σε σχολείο - Τραυμάτισε ανήλικο και τον διευθυντή

Χολαργός - καταγγελία για βιασμό: Η έξοδος στο μπαρ κατέληξε σε εφιάλτη

Κρήτη: Καθαρίστρια βρήκε εκρηκτικό μηχανισμό σε σχολείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σε εκδήλωση της ομογένειας στην ΟυάσινγκτονΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Απόψε στις δέκα το βράδυ ώρα Ελλάδας, θα ακολουθήσει δοξολογία στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο ΧατζηνικολάουΧθες 20:53 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με την οικονομία, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και το ζήτημα του μεταναστευτικού, μεταξύ άλλων, αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι τουΧθες 23:05 | Ειδήσεις

Οι τοπικές αρχές φαίνεται να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον ΘερμαϊκόΧθες 22:36 | Ειδήσεις

Τη Δευτέρα ανασύρθηκε από τον Θερμαϊκό μια ακόμη σορός, που άνηκε σε 23χρονο ημεδαπό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες23:09Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Ξοδεύαμε σαν να μην υπάρχει αύριο22:55Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό22:41Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά22:27Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στη Μπάαλμεκ22:13Champions League: Η Πάφος των 10 παικτών «πέρασε χειροπέδες» στον Ολυμπιακό21:59Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:45Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος21:31Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου21:17Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους21:08Ο Λεβαδειακός διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-120:54Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: Καμία Κρήτη δεν έχει βουλιάξει20:40Θεσσαλονίκη: 29χρονος έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τροχαίο - Συνελήφθησαν τρία άτομα20:26Μητσοτάκης στον ANT1: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς και ήταν δική μας ευθύνη να τον βάλουμε σε τάξη20:12Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών19:58Πρώτη εγχώρια νίκη ο Παναθηναϊκός με Ντέσερς19:41Θεσσαλονίκη: Τροποποιείται αύριο η λειτουργία του Μετρό λόγω προγραμματισμένης πορείας19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο