LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Μαρτίου 2024 12:35

25η Μαρτίου: Η “Αρένα” στην Μοίρα των Rafale (βίντεο)

Η εκπομπή του ΑΝΤ1 κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες από την εκπαίδευση των πιλότων των μαχητικών αεροσκαφών.

ΑΡΕΝΑ - ΜΟΙΡΑ RAFALE

Την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει πωλητήριο σε παλαιότερους τύπους αεροσκαφών ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στον ANT1 και στην εκπομπή «Αρένα», την παραμονή της 25ης Μαρτίου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και σε μικρές καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των F-16, λέγοντας χαρακτηριστικά «Θέλω να σας είμαι ειλικρινής. Έχουμε μικρές καθυστερήσεις, θα καλύψουμε τον χρόνο. Πρέπει μέχρι το πολύ το 2027 να έχουμε φτιάξει έναν ικανό στόλο από αεροσκάφη F- 16 Viper. Αλλά πρέπει να κάνουμε πολύ πιο βαθιά πράγματα, καταρχάς πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των αεροσκαφών μας, έχουμε «ένα κάρο» τύπους αεροπλάνων, έχουμε F-4, έχουμε Mirage 2000-5, έχουμε F-16 Block 30, έχουμε F-16 Block 50, έχουμε F16 Block 52, έχουμε F- 16 Viper, έχουμε Rafale. Δε γίνεται έτσι».

Ερωτηθείς αν πρέπει να αποσυρθούν κάποιοι τύποι μαχητικών αεροσκαφών είπε : «Ή να πωληθούν. Τα F-4 πρέπει να αποσυρθούν, και αν μπορέσουν να πωληθούν. Τα Mirage 2000-5 είναι ένα εξαιρετικά ικανό αεροπλάνο, πρέπει να πωληθεί. Τα F-16 Block 30 πρέπει να πωληθούν. Για όλα τα υπόλοιπα αεροπλάνα, πρέπει να τα φτάσουμε τα F-16 σε επίπεδο Viper, πρέπει να ενισχύσουμε τον στόλο των Rafale, έχουμε 24 θα ήταν καλό να τα φτάσουμε σε 30 και βεβαίως να πάρουμε F-35, αλλά ποια F-35; Τα F-35 τέταρτης γενιάς».

Αναφερόμενος στο πιθανό χρονοδιάγραμμα πώλησης σημείωσε ότι «το μέχρι πότε εξαρτάται από την εύρεση αγοραστή. Αλλά υπάρχουν F-16, τα παλιά F-16 Block 30, τα οποία είναι εξαιρετικά καλά αεροπλάνα, τα Mirage 2000-5 επίσης εξαιρετικά καλά αεροπλάνα, όσο διατηρούν μια σημαντική αξία πρέπει να πωληθούν. Δε λέω ότι θα βρούμε τα χρήματα που κόστιζαν αυτά τα αεροπλάνα, έχει υποβαθμιστεί η αξία τους, αλλά παραμένουν ικανά αεροπλάνα και πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες να τα πουλήσουμε».

Η κάμερα της «Αρένας» βρέθηκε στην Μοίρα των Rafale στην Τανάγρα, καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες από τις ασκήσεις και την ετοιμότητα των πιλότων.

Ο Θανάσης Μπουκουβάλας, Αντισμήναρχος - Αξιωματικός Επιχειρήσεων της 332 Μοίρας εξήγησε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας πιλότος και ανέλυσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τύπου μαχητικού αεροπλάνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου

25η Μαρτίου - Παρέλαση: Παραλειπόμενα από την προετοιμασία (εικόνες)

Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΡωσικό πλοίο που παρακολουθεί υποθαλάσσια καλώδια "αλώνιζε" στη Μεσόγειο και στα ανοικτά της ΕλλάδαςΧθες 13:53 | Ειδήσεις

O υβριδικός πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ευρώπης δεν διεξάγεται μόνο στον αέρα με drones, αλλά και σε μεγάλα βάθη κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκεί όπου βρίσκονται τα υποθαλάσσια καλώδια που μεταφέρουν τεράστιους όγκους δεδομένων.

Πέτρος Κουσουλός για Τζίνα Αλιμόνου: Αρνήθηκε να προβεί σε μήνυση - "Όχι" και στο panic buttonΣήμερα 19:01 | Ειδήσεις

Ο πρώην σύντροφός της αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στα δικαστήρια, καθώς διώκεται για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Μεσσηνία: Διπλό φονικό σε κάμπινγκ στη ΦοινικούνταΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως οι δύο άνδρες δολοφονήθηκαν με πυροβολισμό.

ΥΠΕΞ: Τη Δευτέρα στην Ελλάδα με ειδική πτήση οι Έλληνες που μετείχαν στο στολίσκο "Flotilla"Σήμερα 17:29 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών "όλοι είναι καλά στην υγεία τους και τους παρέχεται κάθε αναγκαία υποστήριξη".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Χαρακτηρίζει τη πρόταση του για τη Γάζα ως “σπουδαία συμφωνία για το Ισραήλ"23:16Ο ΠΑΟΚ "ανέτρεψε" τον Ολυμπιακό στην Τούμπα23:10Πίρι Ρέις:Παρακολουθείται από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού22:56Μεσσηνία: Διπλό φονικό σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα22:42Συγκινητικό πανό για τον Τζορτζ Μπάλντοκ στη Λεωφόρο22:28Εμπόριο παράνομου οπλισμού – Σε νέα σύλληψη Τούρκου προχώρησαν τα στελέχη του Ελληνικού FBI22:14Κίμωνας Ρακόπουλος: Πήδηξε από γέφυρα...625 μέτρων22:00Αγορά Κατοικίας: Άπιαστο όνειρο για τον Έλληνα μισθωτό21:45Νέα ανακοίνωση του νοσοκομείου Νίκαιας για τον Πάνο Ρούτσι21:31Τέταρτος με νέο... σόου ο Λεβαδειακός21:17Ντουέιν Τζόνσον - Έμιλι Μπλαντ: Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 οι πρωταγωνιστές της ταινίας "Η καρδιά ενός μαχητή"21:03Επική ανατροπή της ΑΕΚ στο Περιστέρι20:49Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:35Πέτρος Κουσουλός για Τζίνα Αλιμόνου: Αρνήθηκε να προβεί σε μήνυση - "Όχι" και στο panic button20:21Αννίτα Δημητρίου: Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διασαλεύονται οι σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου20:07Χανιά: Δεν τα κατάφερε ο 70χρονος περιπατητής19:52Ραφαήλ Παγώνης: Το παιδί θαύμα του Ελληνικού τένις19:36Σοβαρό Τροχαίο στο Αγρίνιο: Ανατροπή οχήματος με σοβαρά τραυματία19:22Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Πάνο Ρούτσι, στο Σύνταγμα19:06Συναγερμός σε σχολείο στη Πάτρα: Μαθητής προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα18:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο