LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2024 20:31

Λιβύη: Ομαδικός τάφος με δεκάδες μετανάστες

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το πιθανότερο σενάριο είναι να «πέθαναν στην έρημο κατά τη μεταφορά τους από παράνομους διακινητές».

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΕΡΗΜΟΣ

Ένας «ομαδικός τάφος» με σορούς τουλάχιστον 65 μεταναστών εντοπίστηκε αυτή την εβδομάδα στη νοτιοδυτική Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο ΔΟΜ ανέφερε ότι δεν είναι γνωστές οι συνθήκες θανάτου και οι εθνικότητες των μεταναστών «αλλά πιστεύεται ότι πέθαναν στην έρημο κατά τη μεταφορά τους από παράνομους διακινητές».

Ένας εκπρόσωπος του ΔΟΜ ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο «ομαδικός τάφος» εντοπίστηκε «από τις αρχές που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια» στη Λιβύη.

Ο ΔΟΜ τόνισε επίσης ότι οι αρχές της Λιβύης διερευνούν αυτούς τους θανάτους και «τις καλεί, καθώς και τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, να διασφαλίσουν την αξιοπρεπή περισυλλογή των σορών, την ταυτοποίηση και τη μεταφορά των λειψάνων των νεκρών μεταναστών, την ενημέρωση των οικογενειών τους και τη συνδρομή για τη βοήθειά τους».

Σε μια μη επαληθευμένη ανάρτηση στο Facebook, το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών (CID) του υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη δημοσίευσε την Δευτέρα πλάνα από drone από μια περιοχή της ερήμου. Τα πλάνα δείχνουν λευκά σημάδια και μια κίτρινη ταινία γύρω από τα λείψανα των σορών που φέρουν αριθμούς πάνω τους.

Το CID είπε ότι τα πτώματα βρέθηκαν στην κοιλάδα αλ Τζαχρίγια στην πόλη αλ Σουφαϊρφ, περίπου 421 χλμ νότια της Τρίπολης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο (βίντεο)

Ανήλικος έφτιαξε deepfake porno με συμμαθήτριά του για να της πάρει την... σημαία στην παρέλαση

Ρωσία - Μόσχα: Πυροβολισμοί σε αίθουσα συναυλιών με δεκάδες νεκρούς (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιος Γεώργιος στην Ασή Γωνιά: Ευλόγησαν και φέτος τα κοπάδια (εικόνες)18:03Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο Ερντογάν εγκαινίασε την λειτουργία της ως τζαμί (εικόνες)17:49Άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι17:36Μακρόν - Σι Τζινπινγκ: Η σημασία της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας για την Ευρώπη 17:22Παξοί - Κασσελάκης: Να χτίσουμε ομάδα ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο17:09Λουτράκι: Φωτιά σε δασική έκταση (εικόνες)16:55Προσύμνη Αργολίδας: Φωτιά σε δασική έκταση16:41Κουφονήσι - Άγιος Γεώργιος: “Χαμός” στον εορτασμό του πολιούχου (βίντεο)16:28Ράφα: Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στη συνοικία της Γάζας16:14Πολωνία: Περπάτησε 100 χιλιόμετρα για ένα γκολ16:01Επίσκεψη Κεφαλογιάννη σε Μπελέρη: Μάχεται με όπλα του την αλήθεια και την αγνή πατριωτική του αγάπη15:47Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα κλείσει τη διαδικασία για το κράτος δικαίου στην Πολωνία15:34ΗΠΑ: Ένοπλος μπήκε σε εκκλησία για να σκοτώσει, αλλά... (βίντεο)15:20Καιρός - Τρίτη του Πάσχα: νεφώσεις, τοπικές μπόρες και μεταβλητοί άνεμοι15:06Θεσσαλονίκη: Μποτιλιάρισμα στα Μάλγαρα (εικόνες)14:53Euroleague - Final 4: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν “τελικούς” για την πρόκριση14:39Πάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Αυξημένη η κίνηση στα διόδια14:25Τένις: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έχασαν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη14:12Σεισμός στην Ταϊβάν13:58Καταγγελία - Σέρρες: Πατριός βίαζε ανήλικη για 7 χρόνια!13:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο